Aplicatie de cartografiere Google Maps

Google Maps este o aplicatie de cartografiere gratuita care poata fi accesata din browser. Ce face Google Maps?
Dupa cum ziceam mai sus, Google Maps este o aplicatie de cartografiere insa, in termeni mai exacti spus, cu ajutorul acestei aplicatii puteti vedea drumurile de pe tot globul precum si informatii in legatura cu traficul. De exemplu daca un drum a fost inchis circulatiei sau se afla in reparatie atunci veti primi aceasta informatie si astfel vor putea stabili o ruta ocolitoare.

O alta caracteristica este cea care va indica distanta unei rute sau dintre doua puncte de pe harta. Aceste puncte la stabiliti dumneavoastra dupa bunul plac si puteti selecta daca mergeti pe jos, cu transportul public sau cu masina personala. Dupa ce ati selectat acestea, Google Maps va ofera niste indicatii foarte importante. Acesta va sugereaza diverse trasee dar va spune si in cat timp veti parcurge traseul respectiv.

De asemenea trebuie sa mentionam faptul ca puteti alege cum sa vizualizati hartile. Aveti la dispozitie trei moduri: Harta, Satelit si Teren, fiecare fiind diferita oferindu-va informatii foarte pretioase.

Google, fiind un motor de cautare, a inclus o astfel de functie si in aplicatia Google Maps. Astfel aveti posibilitatea de a cauta diferite locatii si adrese, fapt care va ajuta sa gasiti mai usor ceea ce va intereseaza.

La fel ca in cazul programului Google Earth, aplicatia din browser dispune de functia Street View. Care va ajuta sa calatoriti virtual prin aproape orice oras doriti. Astfel daca urmeaza sa vizitati un oras pe care nu prea il cunoasteti puteti folosi aplicatia Google Maps pentru a vizita orasul in mod virtual.

Trebuie sa spunem faptul ca aceasta aplicatie nu poate fi accesata doar de pe calculator ci si de pe telefonul mobil. Aplicatia pentru mobil se numeste Google Maps Mobile si este bazata pe tehnologia java, fapt care face sa poata fi rulata pe o mare parte din telefoanele mobile nu numai de pe cele inteligente. Avantajul acestei aplicatii este faptul ca telefonul dumneavoastra nu trebuie sa fie dotat numaidecat cu un receptor GPS. Aplicatia are insa un dezavantaj: aveti nevoie de o conexiune la internet pentru a descarca hartile care sunt disponibile insa in mod gratuit.

Personal folosesc des aplicatia celor de la Google atat pentru a mai calatori prin diferite orase care-mi starnesc interesul, pentru a ma ghida atunci cand ma aflu intr-o calatorie dar si pentru a verifica daca traseul pe care urmeaza sa il parcurg este liber iar in cazul in care sunt probleme folosesc tot aceasta aplicatie pentru a-mi stabili o alta ruta ocolitoare.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Google Maps reprezinta o aplicatie oferita de cei de la Google si se bazeaza pe un serviciu de cartografiere ce poate fi accesat la adresa maps.google.com. Aceasta aplicatie web poate fi accesata de oricine, fiind necesara doar o conexiune la internet si un calculator, sau, pentru a fi in trend, un telefon, fiind disponibile aplicatii pentru utilizarea Google Maps pe telefon.

 • Cu siguranta ai utilizat sau daca nu macar ai auzit de Google Earth - un serviciu oferit de Google ce afiseaza imagini din satelit cu suprafata Pamantului la diverse rezolutii in functie de preferintele utilizatorului. Acestia au posibilitatea de a vizualiza orase, cladiri si orice alte constructii de pe intreg globul. Stiti probabil de serviciul Google Maps, insa acestea 2 sunt diferite - Earth este o aplicatie care se descarca pe masina utilizatorului in timp ce Maps este un serviciu bazat pe browser. In acest moment Google Earth este disponibil in 3 versiuni pentru useri:

 • Google Earth este un program care, dupa cum spune si numele, este detinut de celebra companie Google. Trebuie sa stiti insa ca pana in anul 2005 a fost detinut de compania Keyhole insa aceasta a fost cumparata de catre cei de la Google.

  Ce face Google Earth?

  Google Earth este un program care afiseaza imagini din satelit de pe suprafata pamantului. Practic cu acest program puteti vedea orase sau alte asezari si constructii de oriunde pe glob.

 • Hartile online devin pe zi ce trece tot mai populare si astfel simtim nevoie de a avea mereu la noi o astfel de harta. Acest tip de harti sunt disponibile si pentru telefonul mobil fapt care va scuteste de cumpararea unui device separat tip gps.

  Cum pot instala sistemul de navigare pe telefon?

 • Serviciile de harti online sunt foarte utile atunci cand dorim sa gasim directii spre un loc anume sau atunci cand cautam un obiectiv dintr-o localitate specificata. Unul dintre cele mai mari servicii de acest gen il reprezinta Google Maps, un serviciu oferit gratis de compania Google. In acest articol vom oferi cateva detalii despre cum se poate folosi un serviciu de harti online, insa in special serviciul oferit de Google prin aplicatia Google Maps.

 • Pentru multi, Google Eearth (sau Encarta) sunt aplicatiile de baza de vizualizare a hartii geografice a lumii. Pe parte de optiuni disponibile online, Google Maps face, la randu-i, o treaba mai mult decat multumitoare, fiind aplicatia care sta la baza celor mai multe sisteme de orientare.

 • Odata cu trecerea timpului hartile au evoluat cat mai mult posibil. Inca de la inceputurile sale hartile aveau rolul pe care il au si astazi, mai exact de a ajuta oamenii sa se orienteze insa pe langa acesta, hartile mai aveau si rolul de a delimita spatiile de vanatoare precum si cele agricole.

  Ca sa va faceti o perspectiva asupra evolutiei hartilor ganditi-va la faptul ca de la vechile harti din hartie am ajuns astazi la hartile 3D.

  Ce sunt de fapt hartile 3D?

 • Hartile sunt pentru un navigator GPS precum aerul pentru oameni. Acestea sunt strict necesare pentru a va putea orienta cu ajutorul satelitilor gps-ului. Totusi trebuie sa incepem cu inceputul, iar pana la harti trebuie sa explicam exact termenul de GPS.

  Ce este un sistem de navigatie GPS?

  Abrevierea de GPS vine de la termenul Global Positioning System, iar dupa o traducere acesta inseamna Sistem de Pozitionare Globala. Mai pe intelesul tuturor, GPS-ul este un gadget care va ajuta sa va orientati atunci cand calatoriti undeva unde nu ati mai fost si nu stiti rutele. Sau mai exact, este o harta digitala mai performanta decat hartile clasice.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate