Botiza, un colt de rai din Maramures Romania

Plimbarile cu sania trasa de cai si peterecerile de seara cu cercetasi la o cana de vin fiert atrag cu sutele turistii la Botiza. De Craciun si de Revelion cu greu mai gasesti loc in pensiunile din comuna, daca nu ti-ai facut rezervare din timp.

Locuitorii Botizei au invatat sa profite de frumusetea meleagurilor de la poalele Tiblesului si a minunatelor traditii mestesugaresti. Fosti mineri, alungati apoi de somaj la munca prin Gemania si Spania, si-au construit acum pensiuni incapatoare de doua si trei margarete. Localnicii sunt mandri de ofertele cu care atrag vizitatorii si, mai ales, de casele traditionale, adaposteste sub cusme grele din stuf, cu prispe marginite de cerdacuri din lemn inflorit.

Harta Botiza Maramures Romania

Botiz, intinsa pe colinele molcome din sudul Depresiunii Maramuresului, se afla chiar la confluienta raului Botiza cu Valea Sasului, ceea ce o transforma intr-o destinatie ideala de vacanta pentru orice anotimp. O curiozitate speologica a zonei este locul numit "Pietrele de var", mai degraba niste grote de aproape 10 metri adancime in care s-au dezvoltat formatiuni de ghips. Turistii sunt indrumati si spre izvoarele de ape minerale, dintre care unul cu apa atat de sarata incat este folosita la conservarea carnurilor si a slaninei, o delicatesa in meniul de Craciun. Apa sulfuroasa si sodica de la Bai este indicata in tratarea afectiunilor reumatismale. La o plimbare prin sat, poti trece pe la moara de lemn si pe la biserica Sf. Parascheva ridicata in secolul al XVIII-lea.

Trasee pentru vacanta de iarna

In zona, atractiile sunt destule sa petreci o saptamana intreaga in drumetie. In primul rand, este sezonul saniusului si nu trebuie sa ratezi partiile din regiune: la Mogosa, partia are o lungime de 2100 metri si o diferenta de nivel de 520 metri. La Borsa si la Cavnic, partiile sunt dotate cu teleschiuri. Viziteaza Cimitirul Vesel de la Sapanta, manastirea Sfanta Ana de la Rohia, manastirea Barsana si Muzeul Maramuresean din Sighetu Marmatiei. Fa un ocol prin Vama sa iti cumperi ceramica smaltuita si decorata cu cornul, apoi la Viseul de Jos pentru tesaturi si intoarce-te la Botiza sa iti iei covoare, cergi sau lazi de zestre pictate in stil traditional.

Locuri de popas

Cele mai frumoase pensiuni le gasesti la Valea Sasului, la cinci kilometri de centru localitatii. Propietarii, care mai de care se lauda cu bunatatile pe care ti le pun pe masa, cu focul de tabara si gratarul din livada, cu plimbarile cu sania sau cu serile festive cu dansuri maramuresene si muzica de cercetasi. Iarna, o noapte de cazare costa in jur de 100 lei, iar un sejur de Craciun sau de Revelion ajunge la 500 lei de persoana. Camerele sunt incalzite cu sobe de teracota, iar multe pensiuni sunt dotate cu apa calda la robinet.

Cauta-ti din iarna gazda pentru vara viitoare pentru ca merita sa te intorci aici cand se desfasoara Festivalul "Pentru mandra din Botiza". Vei avea atunci ocazia sa urmaresti concerte de muzica populara si celebra parada a costumelor populare.

Cazare Botiza Maramures Romania

Cazare Botiza la Casele de vacanta Luca si Vicentiu
Contact:
Tel : 0723261052
Tel : 0771576001
E-mail : violetamarinciu@yahoo.co.uk
Adresa : Sat Botzia - Botiza, Maramures
Cazare Botiza Luca & Vicentiu cazare intr-o zona extrem de linistita
si mult aer curat.
Botiza, un colt de rai din Maramures Romania

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Daca vrei sa te relaxezi din plin in Romania, poti alege pentru cateva zile una dintre pensiunile rurale. Iata catega sugestii de minivacanta la pensiuni rurale!

    Preferi pensiunile in locul hotelurilor? Iata care sunt avantajele: te poti bucura de multa liniste, de peisajele pitoresti si mai ales de gustul delicios al preparatelor naturale, specifice zonei, la un pret modest decat la un hotel. Un alt avantaj tine si de faptul ca personalul este, de cele mai multe ori, foarte ospitalier, avand in vedere ca majoritatea propietarilor traiesc din agroturism.

  • Cu siguranta, obiectivele turistice din afara tarii sunt foarte atractive. Atat Europa cat si Asia, America sau chiar Australia si Africa sunt deosebit de ofertante din punct de vedere turistic. De multe ori insa, te intrebi de ce sa cheltuiesti foarte multi bani pentru a vedea obiectivele turistice ale altor tari cand harta tarii noastre uimeste prin numarul de obiective interesante. Daca iti doresti sa te bucuri din plin de o vacanta perfecta, lasa deoparte numeroasele destinatii de vacanta din alte tari si urmatoarele doua vacante incearca sa le petreci in Romania.

  • Indragesti sportul alb? Ca sa te bucuri de o priveliste minunata si de cea mai buna zapada de schi si snowboard, te invit in vacanta la Parang Romania.

    Dupa sarbatori, preturile vacantelor au scad considerabil, asa ca, daca esti o fana sau un fan a schiului sau a saniusului, veniti la munte. Dupa iuresul de turisti peste care dadeai la tot pasul de sarbatori, dupa se lasa linistea de care te poti bucura din plin, pe deasupra si la tarif redus.

  • Sinaia este una dintre cele mai celebre statiuni montane din Romania, atat la nivel national, dar chiar si international, in aceasta statiune venind pentru vacanta de iarna turisti straini din extrem de multe tari, precum Ucraina, Rusia, Ungaria sau chiar din tarile occidentale. Statiunea Sinaia este in fapt un oras din Romania, ce apartine de judetul Prahova. Harta statiunii Sinaia releva faptul ca orasul se afla la doar 60 km nord-vest de municipiul Ploiesti si chiar mai aproape de municipiul Brasov, fiind la o distanta de acest municipiu de doar 50 km.

  • Muntii Tibles reprezinta o grupa muntoasa din cadrul Carpatilor Bucovinei si Maramuresului, lant muntos ce face parte din Carpatii Orientali din Romania. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Tibles din Romania cel mai inalt varf al acestor munti este piscul Bran care ajunge pana la 1840 de metri. Muntii Tibles din Cadrul Carpatilor Bucovinei si Maramuresului sunt situati in grupa nordica a Orientalilor avand ca proprietate specifica rocile vulcanice care au ajutat la formarea lor, un lucru intalnit destul de rar in Carpatii Romaniei.

  • Statiunea Saturn este localizata, dupa cum se poate observa si pe harta, foarte aproape de orasul Mangalia si la peste 40 de kilometri distanta de municipiul Constanta. Statiunea turistica Saturn este parte integranta a lantului format din cinci statiuni aflate in sudul litoralului din Romania, fiind o prelungire a orasului Mangalia. Vegetatia din belsug si linistea deplina din statiunea Saturn sunt doi factori care atrag foarte multi turisti aici, turisti care vor avea parte de o vacanta foarte relaxanta.

  • Statiunea Durau este una dintre cele mai importante statiuni turistice de pe teritoriul judetului Neamt, aceasta castigand in ultima perioada tot mai multi turisti datorita faptului ca investitiile au fost consistente si constante.

  • Sa calatoresti este o experienta uimitoare si fascinanta totodata, dar inainte de a trece hotarele catre alte zone trebuie sa-ti vizitezi propria tara. Romania este plina de locuri frumoase pe care nu ai cum sa le ratezi odata ce esti roman, deoarece am fost binecuvantati atat cu deschiderea la mare cat si cu munti inalti, absolut incantatori care ne ofera numeroase trasee montane spectaculoase.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate