Cum se foloseste un serviciu de harti online

Serviciile de harti online sunt foarte utile atunci cand dorim sa gasim directii spre un loc anume sau atunci cand cautam un obiectiv dintr-o localitate specificata. Unul dintre cele mai mari servicii de acest gen il reprezinta Google Maps, un serviciu oferit gratis de compania Google. In acest articol vom oferi cateva detalii despre cum se poate folosi un serviciu de harti online, insa in special serviciul oferit de Google prin aplicatia Google Maps.

Pentru inceput, pentru a gasi o locatie, se scrie in caseta de cautare locatia dorita. La un Enter sau click pe 'Cauta' ni se vor returna rezultatele dorite. In cazul in care dorim sa gasim o companie pe harta, avem activa si optiunea de Find Businesses sau Get Directions la Google Maps. Dupa ce rezultatul este afisat navigarea pe harta se poate realiza cu ajutorul sagetilor de la tastatura sau cu ajutorul mouseului, pentru a schimba directia sau a face zoom intr-un punct anume de pe harta.

Atunci cand se cauta un obiectiv pe Google Maps, cu un click pe acesta se vor descoperi mai multe informatii despre businessul respectiv, adresa si numarul de telefon fiind cele mai importante. Google Maps mai ofera si un alt mod de vizualizare a hartii online, in afara de modul Map - modul Satelit ofera o vizualizare din spatiu a locatiilor

Daca sunteti des pe drumuri, va puteti salva locatiile si directiile precedente in tabul 'Locatiile mele', iar in cazul in care vreti sa faceti share la ruta aleasa printr-un singur cilck veti obtine legatura web spre aceasta pentru a o trimite partenerilor de vacanta. Daca doriti sa explorati virtual o zona anume de pe Google Maps, aceasta facilitate va este oferita in partea stanga a hartii, avand afisate poze si alte locatii asemanatoare din apropiere.

Cam acestea ar fi cele mai importante aspecte ale utilizarii celui mai mare serviciu de harti online oferit de Google Maps. Bineinteles, puteti explora mult mai in detaliu beneficiile aplicatiei, insa pentru o drumetie care sa nu va provoace dureri de cap din cauza lipsei de orientare in spatiu acestea sunt mai mult decat suficiente.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Google Maps reprezinta o aplicatie oferita de cei de la Google si se bazeaza pe un serviciu de cartografiere ce poate fi accesat la adresa maps.google.com. Aceasta aplicatie web poate fi accesata de oricine, fiind necesara doar o conexiune la internet si un calculator, sau, pentru a fi in trend, un telefon, fiind disponibile aplicatii pentru utilizarea Google Maps pe telefon.

 • Serviciul de harti interactive online oferit de Google Maps este incredibil. Este foarte intuitiv, bine conceput, interactiv si, nu in cele din urma, capabilitatile de cautare sunt cu adevarat uimitoare. Desi mai intalnim cateva obstacole pe parcurs, site-ul in sine este unul extrem de util atunci sunteti in cautarea unei adrese, indiferent de locul unde v-ati afla.

 • Suntem pusi de multe ori in fata unor situatii care isi gasesc rezolvarea in mediul online - cand avem nevoie de un raspuns la o intrebare, cand cautam o reteta, cand vrem sa vedem o recenzie a unui film sau cautam o melodie. Internetul a devenit unul dintre cei mai de nadejde prieteni ai nostri iar acest lucru nu mai reprezinta o noutate.

 • Google Maps este o aplicatie de cartografiere gratuita care poata fi accesata din browser. Ce face Google Maps?
  Dupa cum ziceam mai sus, Google Maps este o aplicatie de cartografiere insa, in termeni mai exacti spus, cu ajutorul acestei aplicatii puteti vedea drumurile de pe tot globul precum si informatii in legatura cu traficul. De exemplu daca un drum a fost inchis circulatiei sau se afla in reparatie atunci veti primi aceasta informatie si astfel vor putea stabili o ruta ocolitoare.

 • Cu siguranta ai utilizat sau daca nu macar ai auzit de Google Earth - un serviciu oferit de Google ce afiseaza imagini din satelit cu suprafata Pamantului la diverse rezolutii in functie de preferintele utilizatorului. Acestia au posibilitatea de a vizualiza orase, cladiri si orice alte constructii de pe intreg globul. Stiti probabil de serviciul Google Maps, insa acestea 2 sunt diferite - Earth este o aplicatie care se descarca pe masina utilizatorului in timp ce Maps este un serviciu bazat pe browser. In acest moment Google Earth este disponibil in 3 versiuni pentru useri:

 • De acum cu google maps se poate controla online in timp real starea vremii mult mai simplu, pentru acest lucru terebuie sa acesati pagina maps.google.com, si setati pe harta din coltul drept al hartii meteo.
  In acest mod se pot verifica conditiile meteo ale oricarui oras, stat, tara din lume din orice parte a lumii te afli, binenteles totul este posibil daca dispuneti de o conexiune de internet.
  Asa ca, daca ai in program de a pleca in vacanta Italia, Franta, Spania, etc aceasta harta meteo in timp real oferita de google maps poate fi chiar foarte utila.

 • Iti mai amintesti cand ai intins ultima data o harta clasica pe bordul masinii tale in incercarea de a iesi din impas? Daca poti raspunde afirmativ atunci inseamna ca nu ai facut cunostinta cu sistemele GPS care nu doar ca-ti indica directia corecta atunci cand gresesti, dar iti ofera o drumetie de neuitat, relaxanta si fara grija ca la urmatoarea intersectie o vei lua pe un drum gresit.

 • Google este un gigant in lumea internetului cu o popularitate foarte mare, fiind unul dintre putinele branduri de care aproape orice utilizator al mediului online a auzit. Cu o putere financiara deosebita, Google Maps a cartografiat intreaga planeta si a oferit-o tuturor utilizatorilor pentru a le facilita accesul, virtual binenteles, in diferite regiuni, astfel ca hartile online au deveni un instrument foarte apreciat si totodata foarte important care nu face altceva decat sa-i sporeasca popularitatea acestui colos.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate