Gaseste-ti prietenii cu ajutorul hartilor pe GPS

Gasirea prietenilor cu ajutorul GPS-ului este cel mai recent mod de a-ti urmari cunostintele si viceversa. Ele pe tine, carevasazica. Un acronim pentru Global Positioning System, GPS utilizeaza sateliti care orbiteaza in jurul Pamantului si semnale cu microunde pentru a determina longitudinea si latitudinea exacta a unei suprafete. Mai multe aplicatii pentru telefoanele mobile se folosesc de GPS pentru a imbunatati viata sociala si a ne inlesni intalnirile cu prietenii de pe Facebook si, de ce nu, urmaritorii de pe Twitter.

Cel mai simplu mod de a da peste prietenul cu care nu te-ai mai vazut de ceva timp este smartphone-ul si, implicit, acele harti GPS care te vor conduce, finalmente, la acesta. Totul prin intermediul unor aplicatii excelent gandite si implementate. Prima companie mobila ce s-a folosit de GPS a fost Motorola. Astazi, insa, majoritatea telefoanelor inteligente vin la pachet cu sistem GPS si, in acelasi timp, posibilitatea de a te folosi de harti GPS si alte minunatii pentru a ajunge mai rapid si in siguranta la locul dorit, indiferent daca e vorba despre cafeneaua din colt sau la un concert organizat undeva in afara orasului.

Dupa cum afirmam si mai sus, localizarea prietenilor prin GPS este intermediata de o serie de aplicatii mai mult sau mai putin folosite in Romania. InstaMapper, de exemplu, este o aplicatie gratuita care va permite sa gasiti oameni si locuri. De asemenea, Google a intrat in hora cu Google Latitude, care functioneaza atat timp cat si prietenii tai beneficiaza de acest serviciu.

In cazul in care doriti sa fiti indisponibil pe hartile GPS, este suficient sa reglati setarile astfel incat sa puteti arata sau, dimpotriva, ascunde locatia. Loopt, de pilda, include recomandari cu privire la locurile unde puteti lua pranzul sau bea linistiti o cafea.

Suntem in era socializarii, fapt pentru care, mai nou, putem fi gasiti foarte usor pe Facebook. Fie ca ne place sau nu, avem si aplicatii in acest sens. Cea mai cunoscuta dintre ele, Foursquare. Spunem Foursquare, spunem o multitudine de harti, cu trasee diferite a celor mai dragi prieteni ai nostri, dar si ai amicilor virtuali.

Aceasta libertate pare sa vina si cu un pret, cel al intimitatii. Desi poate ca de cele mai multe ori avem impresia ca suntem singuri, simpla prezenta a unui dispozitiv mobil ne face vulnerabili, in sensul in care putem fi urmariti la orice ora din zi si din noapte. Avem, asadar, avantaje si dezavantaje, ca orice alt lucru in viata: beneficiem de harti cu ajutorul carora putem ajunge in orice loc dorim, toate acestea cu pretul intimitatii. Un pret care, poate, ca merita platit. Suntem in 2013, anul in care tehnologia evolueaza pe zi ce trece, iar eu, tu, noi suntem simple puncte pe aceste harti interactive imense.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Google Maps este o aplicatie de cartografiere gratuita care poata fi accesata din browser. Ce face Google Maps?
  Dupa cum ziceam mai sus, Google Maps este o aplicatie de cartografiere insa, in termeni mai exacti spus, cu ajutorul acestei aplicatii puteti vedea drumurile de pe tot globul precum si informatii in legatura cu traficul. De exemplu daca un drum a fost inchis circulatiei sau se afla in reparatie atunci veti primi aceasta informatie si astfel vor putea stabili o ruta ocolitoare.

 • Odata cu trecerea timpului hartile au evoluat cat mai mult posibil. Inca de la inceputurile sale hartile aveau rolul pe care il au si astazi, mai exact de a ajuta oamenii sa se orienteze insa pe langa acesta, hartile mai aveau si rolul de a delimita spatiile de vanatoare precum si cele agricole.

  Ca sa va faceti o perspectiva asupra evolutiei hartilor ganditi-va la faptul ca de la vechile harti din hartie am ajuns astazi la hartile 3D.

  Ce sunt de fapt hartile 3D?

 • Cautand un sistem de navigatie inteligent care sa dispuna de cat mai multe functii si sa aiba un pret acceptabil am dat de Mio Spirit 695. Acesta m-a atras inca din start datorita faptului ca ofera actualizare gratuita pe viata a hartilor si astfel scapam din start de grija actualizarii stiind ca vom fi mereu la curent cu noile modificari din trafic.

  Sa zicem ca am mers la un restaurant si ne-a placut foarte mult incat mai dorim sa il vizitam. Cu ajutorul GPS-ului Mio Spirit 695 puteti salva locatia restaurantului pentru ca in viitor sa va fie mult mai usor sa ajungeti la ea.

 • Hartile online devin pe zi ce trece tot mai populare si astfel simtim nevoie de a avea mereu la noi o astfel de harta. Acest tip de harti sunt disponibile si pentru telefonul mobil fapt care va scuteste de cumpararea unui device separat tip gps.

  Cum pot instala sistemul de navigare pe telefon?

 • Suntem pusi de multe ori in fata unor situatii care isi gasesc rezolvarea in mediul online - cand avem nevoie de un raspuns la o intrebare, cand cautam o reteta, cand vrem sa vedem o recenzie a unui film sau cautam o melodie. Internetul a devenit unul dintre cei mai de nadejde prieteni ai nostri iar acest lucru nu mai reprezinta o noutate.

 • Google Maps reprezinta o aplicatie oferita de cei de la Google si se bazeaza pe un serviciu de cartografiere ce poate fi accesat la adresa maps.google.com. Aceasta aplicatie web poate fi accesata de oricine, fiind necesara doar o conexiune la internet si un calculator, sau, pentru a fi in trend, un telefon, fiind disponibile aplicatii pentru utilizarea Google Maps pe telefon.

 • Majoritatea autoturismelor construite in ultimii ani vin impreuna cu un sistem de navigatie incorporat GPS (Global Positioning System). Fie ca ati inteles sau nu cum functioneaza acest gadget, lucrurile nu sunt atat de complicate precum par, iar citirea unei harti GPS este joaca de copil in comparatie cu ceea ce facem pana acum. Mai mult decat atat, astazi putem downloada de pe Internet harti deja actualizate pentru ca, mai apoi, sa le adaptam propriilor nevoi.

 • Daca tot am inceput sa vorbim despre sisteme de navigatie ce dispun de actualizare gratuita a hartilor pe viata atunci continuam cu un review al unui dispozitiv care se bucura de aceasta caracteristica. Mai exact GPS-ul despre care vom vorbi este Garmin Nuvi 50LM.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate