Harta 2016 a partidelor care viseaza la Parlamentul Romaniei

Batalia cu promisiuni mincinoase pentru alegerile parlamentare din 2016 a partidelor pentru castigarea dreptului de a trada din nou Romania. Cititi aceste promisiuni ale partidelor din Romania (PSD, PNL, ALDE, USR, PMP, PRU) si reveniti peste 4 ani pentru a vedea realizarile propuse, si cat au fost realizate de partidul care a castigat batalia guvernamentala din 2016 a Romaniei.

Programul parlamentar PSD 2016 din Romania

- TVA zero la vânzarea de locuințe, 9% pentru publicitate și TVA de 18% din 2018.
- Scăderea contribuţiilor sociale

- salariu minim de 1.400 de lei din ianuarie 2017, 1.510 din 2018, 1.625 de lei din 2019, 1.750 din 2020.

- salariul mediu brut ar ajunge la 3.100 de lei în 2017 și 3.950 în 2020.

- eliminarea CASS pentru pensionari din 2017.

- punctul de pensie ar ajunge la 1.000 de lei, iar în 2020 ar ajunge la 1.400 de lei;

- pensiile mai mici sau egale cu 2.000 de lei vor fi de asemenea scutite de impozit pe venit, iar pentru pensiile mai mari de 2.000 de lei să fie scăzut la 10%.

- pentru salariul mai mic sau egal cu 2.000 de lei pentru medici și IT-iști ar urma să fie eliminat impozitul pe venit de 16%;

- vor fi scutite de impozit pe venit din 2018 cabinetele individuale, PFA, DDA, medicii, artiștii, scriitorii, jurnaliștii, notarii, contabilii cu venituri până în 24.000 de lei anual. Cei cu venituri mai mari vor plăti impozit de 10%.

- pentru transferul de proprietăți cu valoare mai mică de 450.000 de lei impozitul ar urma să fie eliminat, iar pentru proprietăți mai scumpe de 450.000 de lei ar urma să fie de 3% de la 1 ianuarie 2017.

- Revenirea la sistemul de calcul al accizelor la cursul leu-euro de la 1 octombrie.

Una dintre ideile principale ale programului economic PSD este crearea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), care ar trebui să strângă participaţiunile pe care statul le mai deţine în circa 200 de companii profitabile, gen Petrom, Transelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Hidroelectrica etc.
Adunate, participaţiunile ar aduce o capitalizare de circa 45 de miliarde de lei.

Din el ar urma să se finanţeze infrastructura si au fost gândite două posibilităţi. Prima variantă prevede constituirea unui consorţiu care să aibă în concesiune pe viitorii 30-35 de ani locaţiile de construcţie a autostrăzilor. FSDI ar fi prezent în consorţiu cu 49% participaţii (pentru a nu fi clasificat ca deficit bugetar nu are voie să fie acţionar majoritar), iar restul de 51% cu participaţia Băncii Europene de Investiţii (BEI), BERD şi IFC. Băncile internaţionale ar urma să finanţeze construcţia autostrăzilor, urmând ca apoi să-şi recupereze investiţiile din taxele de drum pe perioada concesiunii.

Programul parlamentar PNL 2016 in Romania

- generalizarea procentului de 16% în fiscalitate.

- dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017, precum şi creşterea salariilor asistenţilor medicali în medie cu 20%, anual, începând cu 1 iulie 2017 până la dublarea acestora.

- construirea a 8 spitale regionale cu specific de urgenţă la Cluj Napoca, Iaşi, Craiova, Timişoara, Constanţa, Tîrgu Mureş, sectoarele 3 şi 6 din Bucureşti

- majorarea anuală a salariilor în medie cu 20% începând cu a doua jumătate a anului 2017 până la dublarea acestora, însoţită de evaluarea corpului didactic.

- construirea a circa 18.000 locuri în unităţile şcolare, dar şi generalizarea învăţământului de la vârsta de 4 ani

- creştere a alocaţiilor la valoarea de 200 lei/lună.

Programul PNL, la fel cu al PSD, contine infiintarea unui fond suveran de investitii, dar si a unei bănci de dezvoltare, ambele urmând să asigure investiţii de 24 de miliarde de euro în 4 ani. Astfel, se vor înfiinţa Fondul Român de Dezvoltare Urban Rural (FRDUR), care se va utiliza pentru investiţii strategice şi pentru a acoperi deficite de finanţare în zone critice şi va ajunge la active de peste 11 miliarde de euro în 4 ani, şi Banca de Dezvoltare şi Investiţii a României (BDIR), cu un capital iniţial de 200 milioane de euro şi care va opera cu un portofoliu de finanţări de cel puţin 1 miliard de euro.

Programul parlamentar ALDE 2016 in Romania

- crearea a 500.000 de noi locuri de muncă ajungând la peste cinci milioane de angajaţi

- o creştere medie anuală de cel puţin 5% a PIB

- utilizarea Fondului de investiţii şi dezvoltare, ''cel puţin 10 miliarde de euro'', şi a Ajutoarelor de stat, ''cel puţin 2 miliarde de euro'', ca modalitate de stimulare a capitalului românesc.

- creştere a investiţiilor străine ''de la 3 miliarde de euro în prezent l acel puţin 5 miliarde de euro''.

- acordarea a 50.000 de euro celor care se întorc în ţară şi îşi deschid afaceri.

- construirea a 20.000 de locuinţe în perioada 2016 – 2020'', care ''vor putea fi achitate prin credite de tip ipotecar, iar preţul fiecărui metru pătrat de construcţie va fi apropiat de preţul de construcţie''.

Programul parlamentar USR 2016 din Romania

- Reindustrializarea modernă a României este cea mai înaltă prioritate economică și strategică.

- Consolidarea clusterelor industriale in jurul întreprinderilor, universităților și centrelor de cercetare existente și să încurajeze creșterea unor industrii noi și de mare valoare adăugată (cum ar fi: dispozitive medicale și nanotehnologie la București, big data și biotehnologie la Iași, semiconductori la Cluj etc).

- Programele de educație în afaceri susţinute de mentori și investitori determină succesul real pe termen lung al startup-urilor.

- Încurajăm îndeosebi asocierile între fermieri menite să le asigure accesul la piață, la credite și la negocieri colective cu producătorii de semințe, combustibil și alte materii necesare.

- Asistența PNDR sub formă de mașini agricole, educație agricolă și servicii de consiliere și consultanță este vitală dezvoltării satelor.

- Susținem o tranziție inteligentă și profitabilă către sursele regenerabile de energie.

- descurajarea exportului de lemn neprelucrat prin programe guvernamentale care să încurajeze prelucrarea locală a lemnului.

- interzicerea exploatării miniere a aurului cu cianuri.

- O altă problemă cu care se confruntă multe orașe, inclusiv capitala, este legată de calitatea aerului, pentru care ţara noastră este în procedură de pre-infringement. În absenţa unei legislaţii specifice, Garda de Mediu nu poate lua măsuri de a obliga operatorii să implementeze tehnologii de reducere a disconfortului olfactiv. Această legislație trebuie introdusă.

- interconectarea Moldovei este o prioritate imediată. Moldova are nevoie de autostrăzile Iași – Târgu Mureș și Pașcani-Bacău-Focșani-Buzău-București

- Dezvoltarea de terminale intermodale în porturile dunărene Galați și Giurgiu va oferi o alternativă logistică la transportul rutier si feroviar.

- Trecerile peste Carpaţi între Sibiu-Piteşti şi Târgu Mureş-Iaşi sunt proiecte esenţiale De asemenea, sunt de importanţă strategică şi trebuie demarate imediat proiectele autostrăzilor Piteşti-Craiova, Paşcani-Bacău-Buzău-Bucureşti, Cluj-Oradea şi inelul de centură al Bucureştiului.

Mai multe informatii puteti gasi pe www.economia.net

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Romania pe harta politica este localizata ca fiind situata in partea de sud-est a Europei, in Peninsula Balcanica, Romania are iesire la Marea Neagra si ca vecini cum se poate vedea si pe harta politica urmatoarele tari: in partea de est pe harta se gaseste Marea Neagra, Republica Moldova si Bulgaria la sud pe harta, in vestul tarii se gaseste pe harta Serbia, Muntenegru si Ungaria, precum si Ucraina la nord si nord-est.

 • Reorganizare Administrativa cu Noua harta a Romaniei, Puteti vizualiza mai jos cum va arata Romania pe harta si cum va fi ea impartita in 7 regiuni istorice, Impartirea Romaniei pe regiuni va fi dupa cum urmeaza:

  1. Transilvania de Nord Vest
  2. Banat vest
  3. Oltenia
  4. Transilvania Centrala
  5. Moldova de Nord
  6. Dunarea de Jos
  7. Muntenia de Sud

  Daca aceasta reorganizare a Romaniei va avea succes, Romania va fi mai bogata cu 40 miliarde de euro, bani ce pot fi atrasi de la fondurile europene pentru urmatorii 6 ani.

  Romania se va imparti in 7

 • Finalul lunii septembrie 2017 mai exact 24 septembrie, Germania urmeaza sa isi desemneze noul conducator, un moment crucial pentru viitorul politic al Uniunii Europene batalia finala fiind intre Angela Merkel si Martin Schulz.

  Alegerile federale din Germania vor avea loc pe 24 septembrie 2017

  Angela Merkel este in mod evident candidata care se presupune ca va castiga aproape sigur aceasta functie, voi ce parere aveti?

  CDU/CSU - Angela Merkel
  SPD - Martin Schulz

  Harta politica Germania

 • oferim cazare intr-un Apartament care va poate oferi condiitii maxime. Apartamentul este situat in spatele sanatoriului Grand, distanta pana la plaja este de 200 m (aprox 5 min).Servicii oferite: Mini Bucatarie ; Aer conditionat ; Scaun cu masaj ; Acces internet, calculator si DVD ; Apa calda permanent si masina de spalat ; Parcare pentru 2 masini si gatar in curte.5 aprilie - 31 mai - 80 euro/zi Ap.1 Iunie - 15 Iulie - 100 euro/zi Ap.15 Iulie - 31 August - 140 euro/zi Ap.Din septembrie - 80 euro/zi Ap.Reduceri !!!Pentru sejururi mai mari de 5 zile se acorda 5% reducere la cazare!Pentru sejururi mai mari de 7 zile se acorda 10% reducere la cazare!

 • Marti la prímele ore ale diminetii s-au inregistrat doua aténtate cu bomba in aeroportul Zaventem, din Bruxelles, Belgia. Guvernul de la Bruxelles a declarat alerta la cel mai mare nivel, 4, in toata Belgia. La numai 4 zile de la capturarea lui Salah Abdeslam, in aeroportul Zaventem din Bruxelles, Belgia, a avut loc 2 atentate sinugigase cu bomba, unde zeci de oameni au fost raniti si ucisi in aceasta serie de atentat.
  Din primele informatii, premierul Romaniei Dacian Ciolos a precizat ca nu exista romani printre victimele atentatului.

 • Cazare Regim Hotelier in BucurestiGarsoniere la 35 euro/zi Apartamente 2 cam de la 45 euro/ziLocatii complet utilate si mobilate modern. Internet, cablu TV. Zone ultracentrale.Preturile negociabile in functie de perioada.Optional: rent a car.cazare_bucuresti@yahoo.com0722 378 993Pret: 30,00 €

 • Google Earth este un program care, dupa cum spune si numele, este detinut de celebra companie Google. Trebuie sa stiti insa ca pana in anul 2005 a fost detinut de compania Keyhole insa aceasta a fost cumparata de catre cei de la Google.

  Ce face Google Earth?

  Google Earth este un program care afiseaza imagini din satelit de pe suprafata pamantului. Practic cu acest program puteti vedea orase sau alte asezari si constructii de oriunde pe glob.

 • Aparitia unei harti 3d a orasului Bucuresti este o oportunitate excelenta atat pentru afaceri, cat si pentru o orientare mai buna in spatiu. In cazul in care nu esti din oras si ti-ai propus sa vizitezi capitala romaniei, atunci cu ajutorul acestei harti 3d te poti orienta chiar mai bine decat cu un clasic GPS, deoarece vezi cladiri, drumuri si parcuri in forma lor originala.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate