Harta Bucuresti online

Bucurestiul a fost atestat documentar in 1459, intr-un document emis de Vlad Tepes, care-si stabilise resedinta in aceasta cetate de pe malul Dambovitei. Centrul istoric al orasului conserva ruinele curtii domnesti - Curtea Veche - si biserica domneasca Buna Vestire, ridicata intre 1558-1559. Tot in acest perimetru se gaseau cele mai mari si mai frumoase hanuri ale Bucurestilor, dintre care s-au mai pastrat doar Hanul lui Manuc 1808, propietate a armeanului Emmanuel Marzaian, si Hanul cu Tei construit in 1833, situat intre strazile Lipscani si Blanari, astazi transformat in galerie de arta. Descoperim aici Biserica Stavropoleos 1724, superba ilustrare a stilului brancovenesc tarziu, dar si Restaurantul Carul cu Bere 1875-1879, una dintre putinele constructii neogotice ale capitalei. Calea Victoriei, care se desfasoara pe o lungime de 2,7km, intre Piata Natiunile Unite, la sud, si Piata Victoriei, la nord, este axa principala a Bucurestiului. De-a lungul ei se insira cele mai frumoase edificii ale orasului, ridicate intre secolele XIX-XX, care i-au adus renumele de "mic Paris": C.E.C, Muzeul de Istorie, Muzeul National de Arta, Ateneul Roman, Biblioteca Centrala Universala, Palatul Cantacuzino. Palatul Parlamentului sau cum i se mai spune Casa Poporului este o constructie colosala, a doua ca marime in lume dupa Pentagon. Edificiul, avand o inaltime de 84m, cu 6.000 de incaperi, insumand o suprafata construita de 330.000mp, a fost ridicata pe Dealul Spirii intre 1984-1989, in perioada dictaturii ceausiste. Aici se desfasoara astazi sedintele celor doua camere ale Parlamentului Romaniei; cladirea gazduieste Centrul International de Conferinte si Muzeul National de Arta Contemporana. Gradina Cismigiu este cel mai vechi parc al orasului, amenajat dupa 1845. Configuratia actuala a parcului este opera peisagistilor germani Karl Wilhelm Meyer si Fr. Rebhuhn. MUzeul Satului, infiintat in 1936, este un muzeu etnografic in aer liber, intins pe 10ha din Parcul Herastrau. Puteti vedea aici 272 de cladiri si gospodarii traditioanale din toate zonele Romaniei.
Harta online a Bucurestiului vazuta din satelit si oferita de google maps, poate fi utilizata pentru a identifica o strada din Bucuresti, a crea un traseu prin Bucuresti, a identifica o adresa, o pozitionare precisa a unui obiectiv turistic in Bucuresti. Harta ofera posibilitatea de cautare la nivel de strada, mai pot fi identificate pe harta, hoteluri, restaurante, baruri sau cluburi din Bucuresti.
Javascript is required to view this map.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Redescopera Bucurestiul

    La pas prin Bucuresti... Ce zici? E o invitatie tentanta? Parca ai vrea sa spui nu. Si totusi, lasa prejudecatile si hai la plimbare prin micul Paris de odinioara.

  • Aradul este un oras vechi de pe raul Mures din 1131. Incinta cetatii sale datand din secolul al XVI-lea fiind reconstruita intre 1698 - 1701 de printul Eugeniu de Savoia, adapostand un complex de cladiri baroce din secolul al XVIII-lea. Cel mai impresionant edificiu al Aradului este Palatul Culturii, azi fiind Muzeul Judetean, cu 300 incaperi care combina o diversitate de stiluri arhitectonice.
  • Cluj - Napoca este un oras adevarat occidental. Fosta cetate dacica Napoca a devenit, in timpul stapanirii romane, municipium si apoi colonie; in 1316 a dobandit rangul de civitas. Dupa 1407 s-a ridicat centura de aparare a cetatii; pe un deal s-au pastrat ruinele fortificatiei austriece Cetatuia 1715 - 1735. Centrul orasului este dominat de catedrala roamano-catolica Sfantul Mihail, care a fost construita in secolele XIV - XV in stil gotic, cu un turn neogotic, avand o inaltime de 80m, inaltat in secolul al XIX-lea.
  • Oradea, este situata de 12km, cel mai mare oras al provinciei Crisana, este principala poarta de intrare in Romania dinspre vestul Europei. Admiram aici Catedrala Ortodoxa, cunoscuta sub numele de Biserica cu luna, deoarece turla sa adaposteste un orologiu si un mecanism care indica si fazele lunii, Catedrala romano-catolica Sfanta Maria, Palatul episcopal romano-catolic, azi fiind Muzeul Tarii Crisurilor, Biserica romano-catolica Sfantul Ladislau, Sinagogo, Palatele Vulturul Negru, Apollo, Ullmann.
  • O vizita in acest oras, Sighisoara este o veritabila incursiune in trecut, in atmosfera medievala de acum cateva sute de ani, calatorii intalnind toate misterele burgului. Asezat pe cursul mijlociu al Tarnavei Mari, la o distanta de 279km de Bucuresti si 117km de Brasov, orasul a fost atestat documentar in anul 1298. Declarata in 1999 monument protejat de UNESCO si inscriindu-se alaturi de alte orase europene pe lista patrimoniului mondial, Sighisoara a fost supranumita pe drept "Perla Transilvaniei".

  • Prin intermediul acestui articol va invitam sa descoperiti cateva dintre cele mai interesante atractii turistice din frumosul orasel Postdam. Ca in orice calatorie fie de afaceri, fie in scop turistic este indicat sa aveti la indemana pe tot parcursul calatoriei o harta. In cazul in care doriti sa faceti aceasta calatorie cu masina cu siguranta veti avea nevoie de un gps, daca veti alege calatoria cu avionul orice tip de harta interactiva este bine sa nu lipseasca din bagajul dumneavoastra.

  • Germania nu inseamna doar bere si Zidul Berlinului (desi ambele ar trebui sa fie experimentate intr-o vacanta in aceasta tara). De la colectii de arta unice, castele de basm si peisaje de poveste, Germania iti ofera o paleta neingradita de lucruri si locuri cu adevarat impresionante.
    Iata ce destinatii de vacanta trebuie vizitate in Germania intr-un sejur de vara:

    Padurea Neagra

  • Harta interactiva Constanta, harti interacive cu strazile din Constanta posibilitati cautare, strazi, locatii turistice, localizari trasee din Constanta Constanta, antica colonie greceasca Tomis, este cel mai mare port la Marea Neagra al Romaniei. Din vremea stapanirii romane se mai conserva un emporiu, cu un impresionant mozaic policrom. Genovezii au intemeiat in Constanta, in secolul al XIII-lea, o colonie; tot ei au construit aici un far, care mai poate fi vazut si astazi.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate