Daca esti in cautare de o harta pentru Muntii Aninei trebuie sa stii ca acestia sunt situati in vestul Romaniei si sunt grupati in Muntii Banatului. Muntii Aninei ating inaltimi cuprinse intre 600 si 1000 de metri, ca si material sunt formati din calcar in interiorul carora s-au format in timp Chei (Cheile Carasului, de exemplu) plus alte pesteri frumoase, cum ar fi Pestera Comarnic.
In timp acesti munti au mai avut si alte denumiri, asadar daca ii cautati pe harti mai vechi este posibil sa gasiti Muntii Aninei cu alte denumiri, insa orientativ acestia sunt situati in vestul Muntilor Banatului. Acestia se invecineaza in partea de vest cu Munceii Dognecei. Pe cele mai multe harti veti gasi gruparea denumita Muntii Aninei si Munceii Dognecei'. Vedeti mai jos o harta actualizata pentru aceasta grupa muntoasa:
In Munceii Dognecei cel mai inalt varf are 617 metri in timp ce in Muntii Aninei gasim cea mai mare altitudine la varful Leordis cu numai 1160 de metri. Hartile pentru acesti munti consemneaza drumurile forestiere si traseele turistice pentru turistii dornici de a vizita Muntii Aninei si Munceii Dognecei. Desi nu au intaltimi foarte mari, acesti munti reprezinta pe harta obiective turistice din ce in ce mai cautate de fanii muntelui.