Harta Muntii Bretcu Oituz din zona Carpatilor de Curbura

Muntii Bretcu Oituz fac parte din Carpatii Orientali din Romania, mai exact din zona Carpatilor de Curbura. Informatiile despre acesti munti nu se regasesc in cantitati foarte mari, insa mai jos puteti gasi o harta foarte utila a muntilor Bretcu Oituz. Sa vedem cateva date despre localizarea muntilor Bretcu Oituz. Acesti munti au pe harta ca delimitare vestica depresiunea Tirgu Secuiesc, la sud acestia au ca vecini masivele din Muntii Intorsurii, in partile de nord si de nord vest izvoarele Oituzului care ocolesc muntii Bretcu Oituz iar pe harta limita estica este formata din muntii Vrancei cu creasta lor principala.
Muntii Bretcu Oituz
Varfurile cele mai importante din muntii Bretcu Oituz sunt asezate de la nord spre sudul Romaniei si nu ating altitudini mai mari de 1300 de metri, fiind acoperite in cea mai mare parte de paduri, cu suprafete netede, masivele fiind interconectate prin vai transversale sau inseuari largi.
Daca veti analiza harta pentru muntii Bretcu Oituz veti observa faptul ca majoritatea apelor care trec prin acesti munti sunt afluenti pentru Raul Negru iar toata zona este impartita de acestea in 'clabucete'.

In principal materialele din care este alcatuit muntele sunt reprezentate de gresie, sisturi argiloase, marne cu calcar. Pentru turisti, cele mai importante cabane din muntii Bretcu Oituz sunt Hanul Bretcu Oituz si popasul turistic Valea Zanelor.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Muntii Nemira fac parte din Carpatii Moldo Transilvani, parte integranta importanta a lantului muntos format de Carpatii Orientali. Cel mai inalt varf din muntii Nemira, dupa cum se poate observa si de pe harta, ajunge la o altitudine de circa 1649 metri si se numeste Varful Nemira Mare. Ca localizare, acestia fac parte din grupa centrala a Carpatilor Orientali, fiind situati chiar spre extremitatea de sud a acestora. Din punct de vedere geologic, muntii Nemira fac parte din zona muntilor sedimentari estici. Varful mai sus amintit, Nemira Mare, este orientat pe directia nord sud.

  • Muntii Calimani din Romania reprezinta o parte importanta din lantul Carpatilor Orientali, fiind niste munti mai tineri ce s`au format prin incretire in timpul orogenezei alpino carpato himalayene. Acestia au o origine vulcanica iar pe harta Muntilor Calimani cel mai inalt pisc este cel denumit Pietrosul Calimanilor care ajunge la o altitudine de 2100 de metri. Acesti munti sunt situati pe harta in partea de nord vest a Carpatilor Orientali, fiind cel mai mare lant vulcanic din Romania.

  • Muntii Rarau Giumalau se gasesc in Romania si reprezinta o zona puternic dezvoltata din punct de vedere turistic in cadrul Carpatilor Orientali, fiind o grupa muntoasa ce include 2 mari masive legate intre ele: Giumalau si Rarau. Acesti munti fac parte din muntii Bucovinei, fiind localizati inspre nordul Carpatilor Orientali, scaldandu-se in vaile intinse ale Bistritei si ale Moldovei.

  • Muntii Stanisoaresi si Munceii Neamtului din Romania reprezinta o grupa muntoasa din cadrul Carpatilor Moldo Transilvani, munti ce apartin de Carpatii Orientali. Piscul cel mai inalt, dupa cum se poate vedea din harta pentru Muntii Stanisoarei si Munceii Neamtului, este Varful Bivolul, cu o altitudine de circa 1530 de metri.

  • Muntii Almajului sunt situati in judetul Caras Severin din Vestul Romaniei. Acestia sunt situati la o altitudine de peste 1000 de metri deasupra nivelului marii. Pe harta Muntii Almajului mai pot fi gasiti si cu nume precum Muntii Almas, Muntii Almasului, Muntii Almaj. Daca aveti harti la dispozitie puteti gasi pe harta acesti munti la coordonatele 44°44'37" N si 22°9'39" E. Daca le veti cauta pozitia UTM, aceasta este EQ95.

  • Muntii Tarcu si Godeanu sunt o grupa montana din Romania ce face parte din partea de vest a Carpatilor Meridionali. Alaturi de muntii Retezat, acestia se unesc in nodul hidrografic si orografic al acestei grupe muntoase. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Tarcu si Godeanu inaltimea maxima atinsa in acesti munti se gaseste in varful Gugu la o altitudine de circa 2291 metri.

  • Muntii Retezat sunt localizati in Carpatii Meridionali din Romania, facand parte din grupa muntilor Retezat Godeanu. Acesti munti isi ridica masivele intre 2 depresiuni mari ale Romaniei - depresiunea Hateg si depresiunea Petrosani, si intre 2 rauri la fel de importante - raul Mare spre nord est si raul Jiul de Vest, aflat in partea de sud. Acestia sunt inconjurati la sud de muntii Valcan, la sud vest de muntii Godeanu iar la vest de muntii Tarcu. Varful Peleaga este cel mai inalt masiv muntos, dupa cum putem vedea din harta muntilor Retezat din Romania.

  • Muntii Bistritei reprezinta o grupa de munti din Romania, situata pe harta in Carpatii Orientali, zona Moldo Transilvana. Inaltimea maxima regasita in cardul acestor munti se regaseste la 1859 de metri altitudine, reprezentata de varful Budacu. Daca analizati harta Muntii Bistritei puteti observa faptul ca acestia sunt in zona centrala a Carpatilor Rasariteni si ocupa o suprafata de peste 1200 km patrati.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate