Harta Muntii Calimani din lantul Carpatilor Orientali

Muntii Calimani din Romania reprezinta o parte importanta din lantul Carpatilor Orientali, fiind niste munti mai tineri ce s`au format prin incretire in timpul orogenezei alpino carpato himalayene. Acestia au o origine vulcanica iar pe harta Muntilor Calimani cel mai inalt pisc este cel denumit Pietrosul Calimanilor care ajunge la o altitudine de 2100 de metri. Acesti munti sunt situati pe harta in partea de nord vest a Carpatilor Orientali, fiind cel mai mare lant vulcanic din Romania.

Dupa cum puteti observa in harta Muntilor Calimani de mai jos, acestia au o desfasurare pe directia de nord vest sud est, avand ca limita in nord zona Dornelor cu muntii Bargaului, pe partea de est se afla depresiunile Paltinis, Bilbor si Secu, pe partea de sud defileul Muresului iar in partea de vest au ca vecin piemontul colinar al Calimanului ce face legatura cu podisul Transilvaniei.

Muntii Calimani

Din cauza caracterelor complexe ale zonelor ce vin in contact cu muntii Calimani se poate observa pe harta ca o limita septentrionala este greu de realizat. Muntii Calimani reprezinta o zona turistica foarte cautata de turisti din tara si din strainatate iar Dvs. Veti ramane surprins de peisajele superbe ce le puteti regasi in Muntii Calimani.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Muntii Giurgeu reprezinta o importanta grupa de munti din cadrul Carpatilor Moldo Transilvaneni ce apartin de lantul muntos al Carpatilor Orientali din Romania. Varful Prisca, ce ajunge la o inaltime de 1545 de metri reprezinta cel mai inalt pisc din Muntii Giurgeu. Acestia sunt dispusi sub forma unor culmi inalte ce se prelungesc pana spre izvoarele Oltului, avand ca limita superioara spre nord muntii Calimani, in partea de nord est depresiunile Borsec si Bilbor ii delimiteaza, muntii Hasmas reprezinta limita sudica a muntilor Giurgeu iar la vest se afla depresiunea Giurgeu.

  • Muntii Bistritei reprezinta o grupa de munti din Romania, situata pe harta in Carpatii Orientali, zona Moldo Transilvana. Inaltimea maxima regasita in cardul acestor munti se regaseste la 1859 de metri altitudine, reprezentata de varful Budacu. Daca analizati harta Muntii Bistritei puteti observa faptul ca acestia sunt in zona centrala a Carpatilor Rasariteni si ocupa o suprafata de peste 1200 km patrati.

  • Muntii Rarau Giumalau se gasesc in Romania si reprezinta o zona puternic dezvoltata din punct de vedere turistic in cadrul Carpatilor Orientali, fiind o grupa muntoasa ce include 2 mari masive legate intre ele: Giumalau si Rarau. Acesti munti fac parte din muntii Bucovinei, fiind localizati inspre nordul Carpatilor Orientali, scaldandu-se in vaile intinse ale Bistritei si ale Moldovei.

  • Muntii Harghitei sunt o parte integranta a Carpatilor Moldo Transilvani din Romania, grup muntos ce face parte din Carpatii Orientali. Varful Harghita Madaras este cel mai inalt masiv din muntii Harghita ce atinge o altitudine de 1800 de metri. Acestia formeaza un lant muntos care depaseste 70 de kilometri in lungime si peste 25 in latime.

  • Muntii Tibles reprezinta o grupa muntoasa din cadrul Carpatilor Bucovinei si Maramuresului, lant muntos ce face parte din Carpatii Orientali din Romania. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Tibles din Romania cel mai inalt varf al acestor munti este piscul Bran care ajunge pana la 1840 de metri. Muntii Tibles din Cadrul Carpatilor Bucovinei si Maramuresului sunt situati in grupa nordica a Orientalilor avand ca proprietate specifica rocile vulcanice care au ajutat la formarea lor, un lucru intalnit destul de rar in Carpatii Romaniei.

  • Muntii Nemira fac parte din Carpatii Moldo Transilvani, parte integranta importanta a lantului muntos format de Carpatii Orientali. Cel mai inalt varf din muntii Nemira, dupa cum se poate observa si de pe harta, ajunge la o altitudine de circa 1649 metri si se numeste Varful Nemira Mare. Ca localizare, acestia fac parte din grupa centrala a Carpatilor Orientali, fiind situati chiar spre extremitatea de sud a acestora. Din punct de vedere geologic, muntii Nemira fac parte din zona muntilor sedimentari estici. Varful mai sus amintit, Nemira Mare, este orientat pe directia nord sud.

  • Muntii Sureanu mai sunt denumiti si Sebes sunt parte integranta a muntilor Sureanu Parang Lotrului, munti ce apartin de Carpatii Meridionali din Romania. Varful cel mai inalt din muntii Sureanu, dupa cum se poate vedea pe harta muntilor sureanu vizibila mai jos, este varful lui Patru si are o inaltime de circa 2130 de metri. Dupa cum puteti vedea pe harta muntilor Sureanu acestia nu au inaltimi foarte mari, ci mai degraba medii, ocupand insa o suprafata foarte intinsa, de peste 1600 de kilometri patrati.

  • Muntii Cernei si Mehedinti reprezinta o parte importanta a Carpatilor Meridionali din Romania, fiind asezati in cadrul grupei Retezat Godeanu, grupa din care mai fac parte muntii Valcan, Godeanu, Tarcu si Retezat. Lungimea totala a acestui lant muntos este de 50 de kilometri, iar pe harta muntilor Cernei si Mehedinti se poate observa ca au forma unor creste aproape rectilinii dispuse de la sud vest spre nord est, avand latimi care ajung chiar si la 10 kilometri marime.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate