Muntii Harghitei sunt o parte integranta a Carpatilor Moldo Transilvani din Romania, grup muntos ce face parte din Carpatii Orientali. Varful Harghita Madaras este cel mai inalt masiv din muntii Harghita ce atinge o altitudine de 1800 de metri. Acestia formeaza un lant muntos care depaseste 70 de kilometri in lungime si peste 25 in latime.
Dupa cum se poate observa in harta muntilor Harghita acestia sunt delimitati de pasul Sicas si de obarsia Tarnavei Mari spre nord, in partea de vest sunt delimitati de localitatile Valeni, Meresti, Martinis si Feliceni, in partea de sud vest sunt conturati de interfluviul format de Varghis si Homorodul Mic. In partea sudica, cum putem vedea tot de pe harta, muntii Harghitei sunt delimitati in partea de sud de depresiunea si muntii Baraolt, iar in partea sudica muntii Bodocului ii sunt vecini, in timp ce in partea estica depresiunea Ciucului si conul vulcanic Puciosu ii sunt limita.
Pe harta putem vedea cum se prezinta muntii Harghitei din punct de vedere hidrografic, acestia fiind locul de origine pentru cateva rauri datorita reliefului convergent. Aceste rauri sunt Mures, Sicasau, Homorodul Mic, Homorodul Mare, Cormos si Baraold. Toate aceste rauri sunt afluenti ai raului Olt.