Harta Muntii Masivul Piatra Mare din muntii Barse

Masivul Piatra Mare este situat in muntii Barsei, munti ce sunt localizati in sudul depresiunii Brasovului din cadrul Carpatilor de Curbura. Inaltimea cea mai mare atinsa este de 1844 de metri dupa cum se poate observa din harta Masivului Piatra Mare. Limita de nord a acestui masiv este marcata de o depresiune intramontana, si anume depresiunea Barsei. Spre est gasim limita masivului Piatra Mare in valea Garcinului, careia ii sta alaturi masivul abrupt al Pietrei Mari.

Exista de aici multe legaturi turistice intre masivi si alte culmi ale muntilor Garbovei. In partea de sud gasim pe harta masivului Piatra Mare muntii mai mici ca inaltime ai Predealului, urmarind cursurile mijlocii si superioare ale Timisului de sus plus depresiunea cu acelasi nume. In final, limita vestica a masivului Piatra Mare este reprezentata de impunatorul masiv Postavarul.

Pentru turistii interesati exista o cabana ce poate sa ii gazduiasca peste noapte la altitudinea de 1628 de metri, cabana Piatra Mare. In cea mai mare parte masivul Piatra Mare este greu de strabatut, cel putin pe partea sa estica, cu trasee grele si drumuri rare. In schimb, partea de vest este impadurita si mai accesibila, avand culmi ce ofera multe satisfactii celor care o strabat.

Masivul Piatra Mare

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Harta cu muntii Piatra Craiului din sud vestul carpatilor orientali, unde se pot vizualiza si grupele muntoase ce inconjoara muntele Piatra Craiului un lant muntos calcaros aflat in partea de sud-vest al Carpatilor Orientali in Romania.

    Grupele muntoase ce inconjoara muntele Piatra Craiului sunt: muntii Iezer-Papusa, muntii Leoata, muntii Fgaras si muntii Taga

    Muntii Piatra Craiului

  • Muntii Iezer Papusa se ridica maiestuos deasupra cursurilor superioare ale raurilor Dambovitei si Doamnei, ce ii delimiteaza inspre nord si vest de inaltele piscuri ale muntilor Fagarasi si spre este de masivul Piatra Craiului. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Iezer Papusa, acestia fac parte din grupa sudica a Carpatilor Meridionali, avand cel mai mare varf la o altitudine de 2469 metri in piscul Rosu.

  • Muntii Bistritei reprezinta o grupa de munti din Romania, situata pe harta in Carpatii Orientali, zona Moldo Transilvana. Inaltimea maxima regasita in cardul acestor munti se regaseste la 1859 de metri altitudine, reprezentata de varful Budacu. Daca analizati harta Muntii Bistritei puteti observa faptul ca acestia sunt in zona centrala a Carpatilor Rasariteni si ocupa o suprafata de peste 1200 km patrati.

  • Muntii Leaota sunt o formatiune muntoasa din Carpatii Meridionali din Romania, fiind vecini cu Muntii Piatra Craiului si Muntii Bugegi. Cea mai mare altitudine din acesti munti se poate atince in centrul acestui lant muntos in Varful Leaota, dupa cum se poate vedea de pe harta muntilor Leaota, si masoara 2133 de metri.

  • Muntii Giurgeu reprezinta o importanta grupa de munti din cadrul Carpatilor Moldo Transilvaneni ce apartin de lantul muntos al Carpatilor Orientali din Romania. Varful Prisca, ce ajunge la o inaltime de 1545 de metri reprezinta cel mai inalt pisc din Muntii Giurgeu. Acestia sunt dispusi sub forma unor culmi inalte ce se prelungesc pana spre izvoarele Oltului, avand ca limita superioara spre nord muntii Calimani, in partea de nord est depresiunile Borsec si Bilbor ii delimiteaza, muntii Hasmas reprezinta limita sudica a muntilor Giurgeu iar la vest se afla depresiunea Giurgeu.

  • Muntii Retezat sunt localizati in Carpatii Meridionali din Romania, facand parte din grupa muntilor Retezat Godeanu. Acesti munti isi ridica masivele intre 2 depresiuni mari ale Romaniei - depresiunea Hateg si depresiunea Petrosani, si intre 2 rauri la fel de importante - raul Mare spre nord est si raul Jiul de Vest, aflat in partea de sud. Acestia sunt inconjurati la sud de muntii Valcan, la sud vest de muntii Godeanu iar la vest de muntii Tarcu. Varful Peleaga este cel mai inalt masiv muntos, dupa cum putem vedea din harta muntilor Retezat din Romania.

  • Muntii Valcan din Romania reprezinta un lant muntos din cadrul Carpatilor Meridionali, iar alaturi de muntii Mehedinti acestia inchid spre sud arcul carpatic ce se gaseste intre Dunare si Jiu. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Valcan, in partea de nord acestia sunt delimitati de Jiul de Vest, un rau ce se desfasoara in interiorul depresiunii Petrosani, cu incepere din pasul Cerna Jiu pe o lungime de 1330 de metri spre Jiul de Est pe inca o lungime de 556 de metri.

  • Muntii Parangului se afla in Carpatii Meridionali din Romania, fiind parte importanta a grupei Parang Sureanu Lotru. Un aspect important de notat este ca, dupa cum se poate observa si de pe harta, ocupa o suprafata foarte mare - cea mai intinsa suprafata muntoasa dintre toate masivele Romaniei. Astfel, de la vest spre est acestia au o lungime de 50 de kilometri iar de la sud spre nord au o lungime de 25 de kilometri. Daca analizam harta muntii Parangului vom vedea ca limita de vest a muntilor Parang este marcata de valea Jiului iar in partea de est de raul Lotru si raul Oltet.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate