Harta Muntii Metaliferi din Apuseni Romania

Muntii Metaliferi sunt o formatiune muntoasa din cadrul muntilor Apuseni ce apartin de Carpatii Occidentali. Varful Poientia este cel mai inalt pisc, dupa cum se poate vedea de pe harta muntilor Metaliferi, atingand altitudinea de circa 1437 metri. Acesti munti Metaliferi incep din partea vestica, de la Culoarul Capruta Slatina si isi au finalul in partea de est la Valea Ampoiului (spre Zlatna si Alba Iulia), urmand ca apoi sa patrunda in partea de nord spre bazinele vailor Galdei si Ampoitei.

In partea de nord muntii Metaliferi se intind pana la depresiunea Brad, continuand apoi pe vaile Ariesului si ale Abrudului, urmand ca mai apoi sa coboare spre sud la CUloarul Muresului spre Alba Iulia. Important la muntii Metaliferi este alcatuirea geologica: ofiolite, magmatite intruzive si efuzive, formatiuni sedimentare. Daca veti analiza harta muntilor Metaliferi veti observa ca acestia au altitudini destul de scazute, pana in cel mult 1200 de metri.

In cele mai inalte zone predomina padurile. Printre cele mai importante rauri care strabat teritoriul muntilor Metaliferi putem aminti Ariesul, Geoagiu, Ardeul, Muresul si Crisul Alb.

Harta Muntii Metaliferi

Pentru turisti muntii Metaliferi reprezinta o destinatie unica prin colinele impadurite spectaculoase. In plus, in acesti munti exista locuri ce au o denumire interesanta - detunatele, formatiuni stancoase ce au origini vulcanice si pot fi observate prin rocile de bazalt avand model de prisma hezagonala.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Muntii Poiana Rusca reprezinta o grupa montana ce se extinde pe teritoriul Carpatilor Occidentali. Acesti munti fac legatura intre partea nordica a Carpatilor - muntii Apuseni, si grupa sudica a acestora - muntii Banatului. Ocupa o suprafata de aproximativ 2640 metri patrati cu inaltimi ce au o media de nu mai mult de 1000 de metri. Totusi, cel mai mare pisc, dupa cum se poate vedea si din harta muntilor Poiana Rusca, este denumit varful Pades si atinge inaltimea de 1382 metri.

  • Muntii Meses sunt o formatiune muntoasa din cadrul muntilor Apuseni ce apartin de Carpatii Occidentali. Dupa cum se poate observa si pe harta muntilor Meses, cel mai inalt pisc din acesti munti are o altitudine de 996 de metri si se regaseste in varful Magura Priei. Acesti munti sunt o categorie de munti cu altitudini reduse din partea de nord a muntilor Apuseni.

  • Muntii Trascau reprezinta o grupa montana ce se intinde pe teritoriul muntilor Apuseni din Romania, munti ce fac parte din lantul Carpatilor Occidentali. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Trascau cel mai mare varf din acesti munti este varful Dambau care atinge o inaltime maxima de 1369 metri. Ca si localizare, muntii Trascau alaturi de cheile Turzii formeaza zona de rasarit a muntilor Apuseni.

  • Muntii Giurgeu reprezinta o importanta grupa de munti din cadrul Carpatilor Moldo Transilvaneni ce apartin de lantul muntos al Carpatilor Orientali din Romania. Varful Prisca, ce ajunge la o inaltime de 1545 de metri reprezinta cel mai inalt pisc din Muntii Giurgeu. Acestia sunt dispusi sub forma unor culmi inalte ce se prelungesc pana spre izvoarele Oltului, avand ca limita superioara spre nord muntii Calimani, in partea de nord est depresiunile Borsec si Bilbor ii delimiteaza, muntii Hasmas reprezinta limita sudica a muntilor Giurgeu iar la vest se afla depresiunea Giurgeu.

  • Muntii Leaota sunt o formatiune muntoasa din Carpatii Meridionali din Romania, fiind vecini cu Muntii Piatra Craiului si Muntii Bugegi. Cea mai mare altitudine din acesti munti se poate atince in centrul acestui lant muntos in Varful Leaota, dupa cum se poate vedea de pe harta muntilor Leaota, si masoara 2133 de metri.

  • Muntii Rarau Giumalau se gasesc in Romania si reprezinta o zona puternic dezvoltata din punct de vedere turistic in cadrul Carpatilor Orientali, fiind o grupa muntoasa ce include 2 mari masive legate intre ele: Giumalau si Rarau. Acesti munti fac parte din muntii Bucovinei, fiind localizati inspre nordul Carpatilor Orientali, scaldandu-se in vaile intinse ale Bistritei si ale Moldovei.

  • Muntii Stanisoaresi si Munceii Neamtului din Romania reprezinta o grupa muntoasa din cadrul Carpatilor Moldo Transilvani, munti ce apartin de Carpatii Orientali. Piscul cel mai inalt, dupa cum se poate vedea din harta pentru Muntii Stanisoarei si Munceii Neamtului, este Varful Bivolul, cu o altitudine de circa 1530 de metri.

  • Muntii Codru Faget reprezinta o grupa montana din interiorul muntilor Apuseni, munti ce fac parte din lantul muntos al Carpatilor Occidentali. Varful cel mai inalt din aceasta regiune muntoasa, dupa cum se poate vedea pe harta, este la o altitudine de 1112 metri si se numeste Varful Plesu. In zona muntilor Codru Faget s-a dezvoltat in timp Carstul Vascaului pe baza dolomitelor si calcarelot ce apartin de era Triasicului Mediu (aceasta zona se afla spre partea de est a muntilor Codru Faget).

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate