Harta Muntii Nemira din Carpatii MoldoTransilvani

Muntii Nemira fac parte din Carpatii Moldo Transilvani, parte integranta importanta a lantului muntos format de Carpatii Orientali. Cel mai inalt varf din muntii Nemira, dupa cum se poate observa si de pe harta, ajunge la o altitudine de circa 1649 metri si se numeste Varful Nemira Mare. Ca localizare, acestia fac parte din grupa centrala a Carpatilor Orientali, fiind situati chiar spre extremitatea de sud a acestora. Din punct de vedere geologic, muntii Nemira fac parte din zona muntilor sedimentari estici. Varful mai sus amintit, Nemira Mare, este orientat pe directia nord sud. Muntii Nemira au o intindere vasta pe o suprafata de peste 550 de kilometri patrati, fiind situati pe zona a 2 judete - Covasna si Bacau, fiind chiar si o linie de delimitare intre cele 2 judete.

Dupa cum puteti observa pe harta muntilor Nemira, limita de nord a acestor munti este raul Uz plus lacul de acumulare format pe acest rau - lacul Poiana Uzului - ce separa muntii Nemira de muntii Ciucului. Delimitarea estica este marcata de depresiunea Darmanesti, avand in interiorul sau si munceii dispusi pe Valea Trotusului, fiind flancati pe lateral de vaile Slanic si Dofteana.
In partea de sud est muntii Nemira sunt bine delimitati de raul Oituz si de localitatile de pe malul acestora - Oituz, Poiana Sarata si Harja - rau si localitati care ii separa de muntii Vrancei.

Harta Muntii Nemira

Limita de sud pentru muntii Nemira, dupa cum puteti vedea pe harta, este reprezentata de pasul Oituz, ce ii separa de muntii Bretcu. In final, limita vestica a muntilor Nemira este marcata de paraul Apa Lina, muntele Basca si muntii Repatului.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Muntii Bretcu Oituz fac parte din Carpatii Orientali din Romania, mai exact din zona Carpatilor de Curbura. Informatiile despre acesti munti nu se regasesc in cantitati foarte mari, insa mai jos puteti gasi o harta foarte utila a muntilor Bretcu Oituz. Sa vedem cateva date despre localizarea muntilor Bretcu Oituz.

  • Muntii Harghitei sunt o parte integranta a Carpatilor Moldo Transilvani din Romania, grup muntos ce face parte din Carpatii Orientali. Varful Harghita Madaras este cel mai inalt masiv din muntii Harghita ce atinge o altitudine de 1800 de metri. Acestia formeaza un lant muntos care depaseste 70 de kilometri in lungime si peste 25 in latime.

  • Muntii Tibles reprezinta o grupa muntoasa din cadrul Carpatilor Bucovinei si Maramuresului, lant muntos ce face parte din Carpatii Orientali din Romania. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Tibles din Romania cel mai inalt varf al acestor munti este piscul Bran care ajunge pana la 1840 de metri. Muntii Tibles din Cadrul Carpatilor Bucovinei si Maramuresului sunt situati in grupa nordica a Orientalilor avand ca proprietate specifica rocile vulcanice care au ajutat la formarea lor, un lucru intalnit destul de rar in Carpatii Romaniei.

  • Muntii Giurgeu reprezinta o importanta grupa de munti din cadrul Carpatilor Moldo Transilvaneni ce apartin de lantul muntos al Carpatilor Orientali din Romania. Varful Prisca, ce ajunge la o inaltime de 1545 de metri reprezinta cel mai inalt pisc din Muntii Giurgeu. Acestia sunt dispusi sub forma unor culmi inalte ce se prelungesc pana spre izvoarele Oltului, avand ca limita superioara spre nord muntii Calimani, in partea de nord est depresiunile Borsec si Bilbor ii delimiteaza, muntii Hasmas reprezinta limita sudica a muntilor Giurgeu iar la vest se afla depresiunea Giurgeu.

  • Muntii Sureanu mai sunt denumiti si Sebes sunt parte integranta a muntilor Sureanu Parang Lotrului, munti ce apartin de Carpatii Meridionali din Romania. Varful cel mai inalt din muntii Sureanu, dupa cum se poate vedea pe harta muntilor sureanu vizibila mai jos, este varful lui Patru si are o inaltime de circa 2130 de metri. Dupa cum puteti vedea pe harta muntilor Sureanu acestia nu au inaltimi foarte mari, ci mai degraba medii, ocupand insa o suprafata foarte intinsa, de peste 1600 de kilometri patrati.

  • Muntii Bistritei reprezinta o grupa de munti din Romania, situata pe harta in Carpatii Orientali, zona Moldo Transilvana. Inaltimea maxima regasita in cardul acestor munti se regaseste la 1859 de metri altitudine, reprezentata de varful Budacu. Daca analizati harta Muntii Bistritei puteti observa faptul ca acestia sunt in zona centrala a Carpatilor Rasariteni si ocupa o suprafata de peste 1200 km patrati.

  • Muntii Calimani din Romania reprezinta o parte importanta din lantul Carpatilor Orientali, fiind niste munti mai tineri ce s`au format prin incretire in timpul orogenezei alpino carpato himalayene. Acestia au o origine vulcanica iar pe harta Muntilor Calimani cel mai inalt pisc este cel denumit Pietrosul Calimanilor care ajunge la o altitudine de 2100 de metri. Acesti munti sunt situati pe harta in partea de nord vest a Carpatilor Orientali, fiind cel mai mare lant vulcanic din Romania.

  • Muntii Poiana Rusca reprezinta o grupa montana ce se extinde pe teritoriul Carpatilor Occidentali. Acesti munti fac legatura intre partea nordica a Carpatilor - muntii Apuseni, si grupa sudica a acestora - muntii Banatului. Ocupa o suprafata de aproximativ 2640 metri patrati cu inaltimi ce au o media de nu mai mult de 1000 de metri. Totusi, cel mai mare pisc, dupa cum se poate vedea si din harta muntilor Poiana Rusca, este denumit varful Pades si atinge inaltimea de 1382 metri.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate