Muntii Nemira fac parte din Carpatii Moldo Transilvani, parte integranta importanta a lantului muntos format de Carpatii Orientali. Cel mai inalt varf din muntii Nemira, dupa cum se poate observa si de pe harta, ajunge la o altitudine de circa 1649 metri si se numeste Varful Nemira Mare. Ca localizare, acestia fac parte din grupa centrala a Carpatilor Orientali, fiind situati chiar spre extremitatea de sud a acestora. Din punct de vedere geologic, muntii Nemira fac parte din zona muntilor sedimentari estici. Varful mai sus amintit, Nemira Mare, este orientat pe directia nord sud. Muntii Nemira au o intindere vasta pe o suprafata de peste 550 de kilometri patrati, fiind situati pe zona a 2 judete - Covasna si Bacau, fiind chiar si o linie de delimitare intre cele 2 judete.
Dupa cum puteti observa pe harta muntilor Nemira, limita de nord a acestor munti este raul Uz plus lacul de acumulare format pe acest rau - lacul Poiana Uzului - ce separa muntii Nemira de muntii Ciucului. Delimitarea estica este marcata de depresiunea Darmanesti, avand in interiorul sau si munceii dispusi pe Valea Trotusului, fiind flancati pe lateral de vaile Slanic si Dofteana.
In partea de sud est muntii Nemira sunt bine delimitati de raul Oituz si de localitatile de pe malul acestora - Oituz, Poiana Sarata si Harja - rau si localitati care ii separa de muntii Vrancei.
Limita de sud pentru muntii Nemira, dupa cum puteti vedea pe harta, este reprezentata de pasul Oituz, ce ii separa de muntii Bretcu. In final, limita vestica a muntilor Nemira este marcata de paraul Apa Lina, muntele Basca si muntii Repatului.