Harta Muntii Parangului din Carpatii Meridionali

Muntii Parangului se afla in Carpatii Meridionali din Romania, fiind parte importanta a grupei Parang Sureanu Lotru. Un aspect important de notat este ca, dupa cum se poate observa si de pe harta, ocupa o suprafata foarte mare - cea mai intinsa suprafata muntoasa dintre toate masivele Romaniei. Astfel, de la vest spre est acestia au o lungime de 50 de kilometri iar de la sud spre nord au o lungime de 25 de kilometri. Daca analizam harta muntii Parangului vom vedea ca limita de vest a muntilor Parang este marcata de valea Jiului iar in partea de est de raul Lotru si raul Oltet. In partea de nord acesti munti sunt delimitati prin valea Jiului de Est de muntii Sureanu iar inspre sud limita o reprezinta un sir de depresiuni - Novaci si Baia de Fier. Cea mai inalta sosea din Romania, Transalpina, strabate muntii Parangului pana la altitudinea de 2200 de metri.

Tot in muntii Parangului dupa cum putem vedea pe harta gasim varfuri foarte inalte, fiind printre cele mai inalte varfuri montane din Romania - un masiv de peste 2500 de metri, Parangul Mare, cu 2519 metri altitudine, si 3 masive ce au peste 2400 de metri: Gemanarea cu 2426 metri, Stoinita cu 2421 metri si Carja cu 2405 metri altitudine.

Harta Muntii Parangului

Mai mult decat atat gasim in muntii Parangului si 15 varfuri care depasesc altitudinea de 2300 de metri. Masivitatea muntilor Parangului transforma aceasta grupa muntoasa intr-una dintre cele mai cautate destinatii turistice din Romania.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Muntii Sureanu mai sunt denumiti si Sebes sunt parte integranta a muntilor Sureanu Parang Lotrului, munti ce apartin de Carpatii Meridionali din Romania. Varful cel mai inalt din muntii Sureanu, dupa cum se poate vedea pe harta muntilor sureanu vizibila mai jos, este varful lui Patru si are o inaltime de circa 2130 de metri. Dupa cum puteti vedea pe harta muntilor Sureanu acestia nu au inaltimi foarte mari, ci mai degraba medii, ocupand insa o suprafata foarte intinsa, de peste 1600 de kilometri patrati.

  • Muntii Cibin si Muntii Lotru fac parte dintr-o grupa muntoasa a Muntilor Parang ce apartin de Carpatii Meridionali. In timp ce in muntii Lotru cel mai mare varf ajunge la 2242 de metri prin piscul Steflesti, in muntii Cibin cel mai mare varf este Frumoasa cu 2170 de metri. Dupa cum se poate observa pe harta, Muntii Cibin si Muntii Lotru se intind intre Jiu si Olt.

  • Muntii Leaota sunt o formatiune muntoasa din Carpatii Meridionali din Romania, fiind vecini cu Muntii Piatra Craiului si Muntii Bugegi. Cea mai mare altitudine din acesti munti se poate atince in centrul acestui lant muntos in Varful Leaota, dupa cum se poate vedea de pe harta muntilor Leaota, si masoara 2133 de metri.

  • Muntii Retezat sunt localizati in Carpatii Meridionali din Romania, facand parte din grupa muntilor Retezat Godeanu. Acesti munti isi ridica masivele intre 2 depresiuni mari ale Romaniei - depresiunea Hateg si depresiunea Petrosani, si intre 2 rauri la fel de importante - raul Mare spre nord est si raul Jiul de Vest, aflat in partea de sud. Acestia sunt inconjurati la sud de muntii Valcan, la sud vest de muntii Godeanu iar la vest de muntii Tarcu. Varful Peleaga este cel mai inalt masiv muntos, dupa cum putem vedea din harta muntilor Retezat din Romania.

  • Muntii Rarau Giumalau se gasesc in Romania si reprezinta o zona puternic dezvoltata din punct de vedere turistic in cadrul Carpatilor Orientali, fiind o grupa muntoasa ce include 2 mari masive legate intre ele: Giumalau si Rarau. Acesti munti fac parte din muntii Bucovinei, fiind localizati inspre nordul Carpatilor Orientali, scaldandu-se in vaile intinse ale Bistritei si ale Moldovei.

  • Muntii Poiana Rusca reprezinta o grupa montana ce se extinde pe teritoriul Carpatilor Occidentali. Acesti munti fac legatura intre partea nordica a Carpatilor - muntii Apuseni, si grupa sudica a acestora - muntii Banatului. Ocupa o suprafata de aproximativ 2640 metri patrati cu inaltimi ce au o media de nu mai mult de 1000 de metri. Totusi, cel mai mare pisc, dupa cum se poate vedea si din harta muntilor Poiana Rusca, este denumit varful Pades si atinge inaltimea de 1382 metri.

  • Muntii Bistritei reprezinta o grupa de munti din Romania, situata pe harta in Carpatii Orientali, zona Moldo Transilvana. Inaltimea maxima regasita in cardul acestor munti se regaseste la 1859 de metri altitudine, reprezentata de varful Budacu. Daca analizati harta Muntii Bistritei puteti observa faptul ca acestia sunt in zona centrala a Carpatilor Rasariteni si ocupa o suprafata de peste 1200 km patrati.

  • Muntii Tarcu si Godeanu sunt o grupa montana din Romania ce face parte din partea de vest a Carpatilor Meridionali. Alaturi de muntii Retezat, acestia se unesc in nodul hidrografic si orografic al acestei grupe muntoase. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Tarcu si Godeanu inaltimea maxima atinsa in acesti munti se gaseste in varful Gugu la o altitudine de circa 2291 metri.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate