Harta Muntii Persani Magura Codlei din Carpatii de Curbura

Muntii Persani si Magura Codlei reprezinta o grupa muntoasa din Carpatii de Curbura din Romania ce apartine de lantul muntos al Carpatilor Orientali. Dupa cum vedem pe harta, Varful Magura Codlei este cel mai inalt pisc din muntii Persani cu 1292 de metri, iar de aici vine si denumirea acestei grupe montane. Muntii Persani si Magura Codlei sunt situati in sud vestul Carpatilor Orientali si au o dispunere pe directia NNE-SSV, fiind o limita vestica a depresiunii Brasov.

Muntii Persani se impart in 3 compartimente dupa cum puteti vedea in harta muntilor Persani si Magura Codlei:
- Persanii de Sud - intre Barsa Grosetului la sud si pasul Persani la Nord, loc unde se afla si varful Magura la inaltimea de circa 1292 metri
- Persanii Centrali - se afla intre defileul Oltului si valea Hamaradia, zona in care se regaseste varful Cetatii cu o inaltime de aproape 1004 metri, ce leaga printr-o strada moderna podisul Transilvaniei de depresiunea Brasov
- Persanii de Nord - se intind la nord de valea Oltului pana spre muntii Harghita, cu varful Dugau ce atinge aproximativ 1002 metri inaltime

Harta cu Muntele Persani si Magura Codlei
Muntii Persani si Magura Codlei

Muntii Persani - Magura Codlei reprezinta o alternativa frumoasa pentru turisti atunci cand vor sa se relaxeze cu o urcare usoara si plina de relaxare in mijlocul naturii.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Muntii Giurgeu reprezinta o importanta grupa de munti din cadrul Carpatilor Moldo Transilvaneni ce apartin de lantul muntos al Carpatilor Orientali din Romania. Varful Prisca, ce ajunge la o inaltime de 1545 de metri reprezinta cel mai inalt pisc din Muntii Giurgeu. Acestia sunt dispusi sub forma unor culmi inalte ce se prelungesc pana spre izvoarele Oltului, avand ca limita superioara spre nord muntii Calimani, in partea de nord est depresiunile Borsec si Bilbor ii delimiteaza, muntii Hasmas reprezinta limita sudica a muntilor Giurgeu iar la vest se afla depresiunea Giurgeu.

  • Muntii Poiana Rusca reprezinta o grupa montana ce se extinde pe teritoriul Carpatilor Occidentali. Acesti munti fac legatura intre partea nordica a Carpatilor - muntii Apuseni, si grupa sudica a acestora - muntii Banatului. Ocupa o suprafata de aproximativ 2640 metri patrati cu inaltimi ce au o media de nu mai mult de 1000 de metri. Totusi, cel mai mare pisc, dupa cum se poate vedea si din harta muntilor Poiana Rusca, este denumit varful Pades si atinge inaltimea de 1382 metri.

  • Muntii Meses sunt o formatiune muntoasa din cadrul muntilor Apuseni ce apartin de Carpatii Occidentali. Dupa cum se poate observa si pe harta muntilor Meses, cel mai inalt pisc din acesti munti are o altitudine de 996 de metri si se regaseste in varful Magura Priei. Acesti munti sunt o categorie de munti cu altitudini reduse din partea de nord a muntilor Apuseni.

  • Muntii Bucegi (inclusiv muntii Diham) ocupa o suprafata de peste 300 de kilometri patrati in zona de est a Carpatilor Meridionali, aflandu-se intre Valea Ialomitei spre vest si Valea Prahovei spre est. Acestia se intind, dupa cum se poate observa pe harta muntilor Bucegi si Diham, pana spre Subcarpatii de Curbura inspre sud si depresiunea Barsei inspre nord. Acesti munti isi au localizarea pe teritoriul judetelor Brasov, Prahova si Dambovita. Avand o complexitate foarte mare, aceste masive se impun ca niste cetati naturale cu altitudini intre 1600 de metri pana la peste 2500 de metri.

  • Muntii Nemira fac parte din Carpatii Moldo Transilvani, parte integranta importanta a lantului muntos format de Carpatii Orientali. Cel mai inalt varf din muntii Nemira, dupa cum se poate observa si de pe harta, ajunge la o altitudine de circa 1649 metri si se numeste Varful Nemira Mare. Ca localizare, acestia fac parte din grupa centrala a Carpatilor Orientali, fiind situati chiar spre extremitatea de sud a acestora. Din punct de vedere geologic, muntii Nemira fac parte din zona muntilor sedimentari estici. Varful mai sus amintit, Nemira Mare, este orientat pe directia nord sud.

  • Muntii Sureanu mai sunt denumiti si Sebes sunt parte integranta a muntilor Sureanu Parang Lotrului, munti ce apartin de Carpatii Meridionali din Romania. Varful cel mai inalt din muntii Sureanu, dupa cum se poate vedea pe harta muntilor sureanu vizibila mai jos, este varful lui Patru si are o inaltime de circa 2130 de metri. Dupa cum puteti vedea pe harta muntilor Sureanu acestia nu au inaltimi foarte mari, ci mai degraba medii, ocupand insa o suprafata foarte intinsa, de peste 1600 de kilometri patrati.

  • Muntii Calimani din Romania reprezinta o parte importanta din lantul Carpatilor Orientali, fiind niste munti mai tineri ce s`au format prin incretire in timpul orogenezei alpino carpato himalayene. Acestia au o origine vulcanica iar pe harta Muntilor Calimani cel mai inalt pisc este cel denumit Pietrosul Calimanilor care ajunge la o altitudine de 2100 de metri. Acesti munti sunt situati pe harta in partea de nord vest a Carpatilor Orientali, fiind cel mai mare lant vulcanic din Romania.

  • Muntii Valcan din Romania reprezinta un lant muntos din cadrul Carpatilor Meridionali, iar alaturi de muntii Mehedinti acestia inchid spre sud arcul carpatic ce se gaseste intre Dunare si Jiu. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Valcan, in partea de nord acestia sunt delimitati de Jiul de Vest, un rau ce se desfasoara in interiorul depresiunii Petrosani, cu incepere din pasul Cerna Jiu pe o lungime de 1330 de metri spre Jiul de Est pe inca o lungime de 556 de metri.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate