Harta Muntii Poiana Rusca din Carpatii Occidentali

Muntii Poiana Rusca reprezinta o grupa montana ce se extinde pe teritoriul Carpatilor Occidentali. Acesti munti fac legatura intre partea nordica a Carpatilor - muntii Apuseni, si grupa sudica a acestora - muntii Banatului. Ocupa o suprafata de aproximativ 2640 metri patrati cu inaltimi ce au o media de nu mai mult de 1000 de metri. Totusi, cel mai mare pisc, dupa cum se poate vedea si din harta muntilor Poiana Rusca, este denumit varful Pades si atinge inaltimea de 1382 metri.

In ceea ce priveste alcatuirea lor geologica, muntii Poiana Rusca sunt formati din sisturi cristaline. Un alt varf inalt de la Poiana Rusca este varful Rusca, ce atinge 1355 metri altitudine.
Alaturi de muntii Candrel, Sureanu, Aninei, Semenic si Almaj, muntii Poiana Rusca reprezinta un vast brau muntos ce inconjoara zona de curbura a Carpatilor Meridionali, urmarind in zona de nord vest zonele muntilor Retezat, Godeanu si Tarcu. In acelasi timp putem privii muntii Poiana Rusca si ca o punte de legatura intre Meridionali si Apuseni. Acestia se intind spre nord pana in lunca Muresului, rau ce ii desparte de muntii Metaliferi, iar inspre vest si est sunt delimitati de vaile Strei, Lugoj si de depresiunea Transilvaniei.

Muntii Poiana Rusca

La o analiza a hartii muntilor Poiana Rusca putem vedea ca spre vest depresiunea Caransebesului marcheaza limita acestora iar spre sud pana la Portile de Fier ale Transilvaniei se intinde valea Bista.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Muntii Sureanu mai sunt denumiti si Sebes sunt parte integranta a muntilor Sureanu Parang Lotrului, munti ce apartin de Carpatii Meridionali din Romania. Varful cel mai inalt din muntii Sureanu, dupa cum se poate vedea pe harta muntilor sureanu vizibila mai jos, este varful lui Patru si are o inaltime de circa 2130 de metri. Dupa cum puteti vedea pe harta muntilor Sureanu acestia nu au inaltimi foarte mari, ci mai degraba medii, ocupand insa o suprafata foarte intinsa, de peste 1600 de kilometri patrati.

  • Muntii Tarcu si Godeanu sunt o grupa montana din Romania ce face parte din partea de vest a Carpatilor Meridionali. Alaturi de muntii Retezat, acestia se unesc in nodul hidrografic si orografic al acestei grupe muntoase. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Tarcu si Godeanu inaltimea maxima atinsa in acesti munti se gaseste in varful Gugu la o altitudine de circa 2291 metri.

  • Muntii Giurgeu reprezinta o importanta grupa de munti din cadrul Carpatilor Moldo Transilvaneni ce apartin de lantul muntos al Carpatilor Orientali din Romania. Varful Prisca, ce ajunge la o inaltime de 1545 de metri reprezinta cel mai inalt pisc din Muntii Giurgeu. Acestia sunt dispusi sub forma unor culmi inalte ce se prelungesc pana spre izvoarele Oltului, avand ca limita superioara spre nord muntii Calimani, in partea de nord est depresiunile Borsec si Bilbor ii delimiteaza, muntii Hasmas reprezinta limita sudica a muntilor Giurgeu iar la vest se afla depresiunea Giurgeu.

  • Muntii Retezat sunt localizati in Carpatii Meridionali din Romania, facand parte din grupa muntilor Retezat Godeanu. Acesti munti isi ridica masivele intre 2 depresiuni mari ale Romaniei - depresiunea Hateg si depresiunea Petrosani, si intre 2 rauri la fel de importante - raul Mare spre nord est si raul Jiul de Vest, aflat in partea de sud. Acestia sunt inconjurati la sud de muntii Valcan, la sud vest de muntii Godeanu iar la vest de muntii Tarcu. Varful Peleaga este cel mai inalt masiv muntos, dupa cum putem vedea din harta muntilor Retezat din Romania.

  • Muntii Trascau reprezinta o grupa montana ce se intinde pe teritoriul muntilor Apuseni din Romania, munti ce fac parte din lantul Carpatilor Occidentali. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Trascau cel mai mare varf din acesti munti este varful Dambau care atinge o inaltime maxima de 1369 metri. Ca si localizare, muntii Trascau alaturi de cheile Turzii formeaza zona de rasarit a muntilor Apuseni.

  • Muntii Nemira fac parte din Carpatii Moldo Transilvani, parte integranta importanta a lantului muntos format de Carpatii Orientali. Cel mai inalt varf din muntii Nemira, dupa cum se poate observa si de pe harta, ajunge la o altitudine de circa 1649 metri si se numeste Varful Nemira Mare. Ca localizare, acestia fac parte din grupa centrala a Carpatilor Orientali, fiind situati chiar spre extremitatea de sud a acestora. Din punct de vedere geologic, muntii Nemira fac parte din zona muntilor sedimentari estici. Varful mai sus amintit, Nemira Mare, este orientat pe directia nord sud.

  • Harta cu toate regiunile geografice din Romania harti cu regiuni montane depresiuni, podisuri, dealuti si campii din toata Romania.

    Carpatii si depresiunea Transilvaniei
    Harta regiuni geografice din Romania

    I. Carpatii Maramuresului si Bucovinei
    1. Zona centrala inalta (Muntii Rodnei- Maramuresului-Suhard)
    2.Muntii Vulcanici si vulcano sedimentari
    3. Depresiunea Maramuresului
    4. Obcinele Bucovinei
    5. Culoarul Bargau Dorna Campulung

    II. Carpatii Moldo Transilvaniei
    6. Muntii Vulcanici
    7. Depresiunile Giurgeu Ciuc

  • Muntii Rarau Giumalau se gasesc in Romania si reprezinta o zona puternic dezvoltata din punct de vedere turistic in cadrul Carpatilor Orientali, fiind o grupa muntoasa ce include 2 mari masive legate intre ele: Giumalau si Rarau. Acesti munti fac parte din muntii Bucovinei, fiind localizati inspre nordul Carpatilor Orientali, scaldandu-se in vaile intinse ale Bistritei si ale Moldovei.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate