Harta Muntilor Rarau Giumalau din nordul Carpatilor Orientali in Romania

Muntii Rarau Giumalau se gasesc in Romania si reprezinta o zona puternic dezvoltata din punct de vedere turistic in cadrul Carpatilor Orientali, fiind o grupa muntoasa ce include 2 mari masive legate intre ele: Giumalau si Rarau. Acesti munti fac parte din muntii Bucovinei, fiind localizati inspre nordul Carpatilor Orientali, scaldandu-se in vaile intinse ale Bistritei si ale Moldovei.

Dupa cum se poate analiza pe harta muntilor Rarau Giumalau, acestia se delimiteaza in partea de nord de depresiunea Campulung Moldovenesc si de Obcinile Bucovinei (Mestecanisului, Feredeului, Voronetului) iar in partea de sud limita este demarcata de muntii Stanisoarei. Muntii Bistritei apara partea sudica a muntilor Giumalau Rarau, depresiunea Tara Dornelor se gaseste in sud vestul acestora iar inspre vest si nord vest putem vedea pe harta muntilor Giumalau Rarau cum se profileaza creste alpine ale muntilor Rodnei si ale muntilor Bargaului.

Muntii Giumalau Rarau din Romania se separa de Obcinile Mestecanisului prin valea Putnei spre nord vest iar inspre est muntii se scalda in bazinele hidrografice ale raurilor Slatioara si Sandru. Culmile inalte ale muntilor Stanisoarei sunt aliniate inspre sud estul muntilor Rarau Giumalau. Muntii au o suprafata de 375 de kilometri patrati, ei intinzandu-se pe linia sud nord pe o distanta de 21 de kilometri iar spre linia est vest au 28 de kilometri lungime.

muntii rarau giumalau

Cele mai mari inaltimi regasite, dupa cum putem vedea pe harta muntilor Giumalau Rarau, se regasesc in Giumalau cu 1857 de metri si in Rarau cu 1651 de metri.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Muntii Stanisoaresi si Munceii Neamtului din Romania reprezinta o grupa muntoasa din cadrul Carpatilor Moldo Transilvani, munti ce apartin de Carpatii Orientali. Piscul cel mai inalt, dupa cum se poate vedea din harta pentru Muntii Stanisoarei si Munceii Neamtului, este Varful Bivolul, cu o altitudine de circa 1530 de metri.

  • Muntii Bistritei reprezinta o grupa de munti din Romania, situata pe harta in Carpatii Orientali, zona Moldo Transilvana. Inaltimea maxima regasita in cardul acestor munti se regaseste la 1859 de metri altitudine, reprezentata de varful Budacu. Daca analizati harta Muntii Bistritei puteti observa faptul ca acestia sunt in zona centrala a Carpatilor Rasariteni si ocupa o suprafata de peste 1200 km patrati.

  • Muntii Tibles reprezinta o grupa muntoasa din cadrul Carpatilor Bucovinei si Maramuresului, lant muntos ce face parte din Carpatii Orientali din Romania. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Tibles din Romania cel mai inalt varf al acestor munti este piscul Bran care ajunge pana la 1840 de metri. Muntii Tibles din Cadrul Carpatilor Bucovinei si Maramuresului sunt situati in grupa nordica a Orientalilor avand ca proprietate specifica rocile vulcanice care au ajutat la formarea lor, un lucru intalnit destul de rar in Carpatii Romaniei.

  • Muntii Giurgeu reprezinta o importanta grupa de munti din cadrul Carpatilor Moldo Transilvaneni ce apartin de lantul muntos al Carpatilor Orientali din Romania. Varful Prisca, ce ajunge la o inaltime de 1545 de metri reprezinta cel mai inalt pisc din Muntii Giurgeu. Acestia sunt dispusi sub forma unor culmi inalte ce se prelungesc pana spre izvoarele Oltului, avand ca limita superioara spre nord muntii Calimani, in partea de nord est depresiunile Borsec si Bilbor ii delimiteaza, muntii Hasmas reprezinta limita sudica a muntilor Giurgeu iar la vest se afla depresiunea Giurgeu.

  • Masivele Rarau - Giumalau constituie o zona turistica de mare importanta in cadrul Carpatilor Orientali  fiind formata din doua masive stans legate a caror importanta pentru turism deriva din urmatoarele aspecte: varietatea peisajelor naturale impuse de relief si vegetatie; accesibilitatea determinata de prezenta culoreloe de vale ce
    incadreaza cele doua masive montane. existenta a doua centre turistice de mare insemnatate ce se afla la periferie (Campulung Moldovenesc si Vatra Dornei) ce constituie puncte de plecare pentru principalele fluxuri de turisti.

  • Muntii Poiana Rusca reprezinta o grupa montana ce se extinde pe teritoriul Carpatilor Occidentali. Acesti munti fac legatura intre partea nordica a Carpatilor - muntii Apuseni, si grupa sudica a acestora - muntii Banatului. Ocupa o suprafata de aproximativ 2640 metri patrati cu inaltimi ce au o media de nu mai mult de 1000 de metri. Totusi, cel mai mare pisc, dupa cum se poate vedea si din harta muntilor Poiana Rusca, este denumit varful Pades si atinge inaltimea de 1382 metri.

  • Muntii Valcan din Romania reprezinta un lant muntos din cadrul Carpatilor Meridionali, iar alaturi de muntii Mehedinti acestia inchid spre sud arcul carpatic ce se gaseste intre Dunare si Jiu. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Valcan, in partea de nord acestia sunt delimitati de Jiul de Vest, un rau ce se desfasoara in interiorul depresiunii Petrosani, cu incepere din pasul Cerna Jiu pe o lungime de 1330 de metri spre Jiul de Est pe inca o lungime de 556 de metri.

  • Muntii Sureanu mai sunt denumiti si Sebes sunt parte integranta a muntilor Sureanu Parang Lotrului, munti ce apartin de Carpatii Meridionali din Romania. Varful cel mai inalt din muntii Sureanu, dupa cum se poate vedea pe harta muntilor sureanu vizibila mai jos, este varful lui Patru si are o inaltime de circa 2130 de metri. Dupa cum puteti vedea pe harta muntilor Sureanu acestia nu au inaltimi foarte mari, ci mai degraba medii, ocupand insa o suprafata foarte intinsa, de peste 1600 de kilometri patrati.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate