Harti gps pe telefonul mobil

Hartile online devin pe zi ce trece tot mai populare si astfel simtim nevoie de a avea mereu la noi o astfel de harta. Acest tip de harti sunt disponibile si pentru telefonul mobil fapt care va scuteste de cumpararea unui device separat tip gps.

Cum pot instala sistemul de navigare pe telefon?

Majoritatea telefoanelor inteligente au deja instalat acest sistem de harti iar dumneavoastra nu trebuie decat sa deschideti aplicatia si sa navigati cu ajutorul lor. Majoritatea aplicatiilor au deja hartile descarcate insa exista aplicatii care au neaparata nevoie de internet pentru a-si descarca hartile dorite.

In general aveti nevoie de o conexiune la internet pentru a folosi sistemul de navigatie pe telefon insa daca descarcati hartile de care aveti nevoie in urmatoarea calatorie. De obicei cele mai multe persoane aleg sa isi descarce hartile cu ajutorul computerului iar apoi sa le transfere pe telefon.
Trebuie sa spunem insa ca nu numai smartphone-urile dispun de astfel de aplicatii ci si multe din telefoanele obisnuite. In cele mai intalnite cazuri, telefoanele marca Nokia dispun de o astfel de aplicatie.

Care este avantajul folosirii hartilor pe telefonul mobil?

Un prim avantaj este probabil faptul ca nu veti mai fi nevoiti sa cheltuiti o suma de bani pentru a va cumpara un GPS si cum banii reprezinta o problema pentru toata lumea aceasta devine solutia perfecta pentru toti.
De asemenea telefonul se afla printre lucrurile pe care oamenii le poarta cu ei in cea mai mare parte a timpului. Fie ca mergeti la magazin, la servici sau in parc sunteti insotiti de telefonul mobil fapt care nu il putem spune si despre un sistem de navigare. Astfel portabilitatea este al doilea avantaj al hartilor pe telefonul mobil.

Care sunt dezavantajele unui GPS pe telefonul mobil?

Cum fiecare aspect are atat avantajele cat si dezavantajele sale acestea sunt prezente si in cazul folosirii telefonului pe post de GPS. Daca mai sus v-am prezentat avantajele acestuia atunci cred ca ar fi corect sa va prezentam si dezavantajele.

Un prim dezavantaj este faptul ca va consuma foarte repede bateria deoarece multe din aplicatiile pentru GPS au nevoie de conexiunea 3G pornita. De asemenea in cazul in care aplicatia se conecteaza automat la internet atunci e posibil sa aveti surpriza neplacuta de a creste costurile pentru trafic.

Un alt dezavantaj este faptul ca daca doriti sa plecati in alte tari si sa folositi GPS-ul pentru a va ghida atunci trebuie sa mentionam faptul ca Roaming-ul pentru date este foarte scump.

Probleme nu sunt numai in alte tari ci si in Romania in zonele urbane unde conexiunea 3G este inexistenta.

Asadar putem spune ca folosirea telefonului pe post de GPS este un fapt util care va scuteste de cheltuieli in plus insa nu este mereu sigur deoarece este foarte probabil ca in unele zone acesta sa nu isi faca treaba.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Google Maps este o aplicatie de cartografiere gratuita care poata fi accesata din browser. Ce face Google Maps?
  Dupa cum ziceam mai sus, Google Maps este o aplicatie de cartografiere insa, in termeni mai exacti spus, cu ajutorul acestei aplicatii puteti vedea drumurile de pe tot globul precum si informatii in legatura cu traficul. De exemplu daca un drum a fost inchis circulatiei sau se afla in reparatie atunci veti primi aceasta informatie si astfel vor putea stabili o ruta ocolitoare.

 • Atunci cand vine vorba de o calatorie un dispozitiv GPS este mereu un adevarat ajutor. Utilitatea acestuia nu va fi vazuta atunci cand mergeti 30 de km pana la tara la bunici deoarece nu veti avea nevoie de el stiind drumul acela ca pe propriile buzunare. Un system de navigatie GPS este de mare ajutor abia atunci cand mergeti pe o ruta noua in destinatii mai indepartate.

  Ce face un GPS auto?

 • La fel cum si pentru telefoanele mobile avem o multime de accesorii disponibile la fel si in cazul sistemelor de navigatie gps putem alege sa cumparam unul dintre accesoriile foarte utile disponibile momentan. In acest articol vom detalia despre accesorii folositoare pentru GPS-ul nostru.

  Suportul Auto

 • Pe langa deja clasicele GPS-uri, telefoanele inteligente au capatat un segment important de piata in ceea ce priveste calatoria ghidata, deci o aplicatie ce poate fi usor descarcata este alternativa perfecta si totodata gratuita. Prin intermediului unui asemenea dispozitiv conectat la internet iti poti instala o harta online cu o acuratete la fel de mare ca si GPS-ul, deci nu neglija acest aspect mai ales daca detii deja un gadget performant in acest sens.

 • Batranele harti din hartie au fost inlocuite de mult de catre hartile online cele din urma fiind mult mai utile precum si mai accesibile. Unul din aspectele care au dus la aceasta trecere este faptul ca pe o harta online este mult mai usor sa va orientati in timp ce pe o harta normala orientarea este mai dificila. De exemplu la hartile clasice aparea mereu problema in care cei care o foloseau nu stiau unde se afla si astfel aveau nevoie de zeci de minute pentru a se localiza pe harta.

 • Daca in alte articole sa discutat doar de GPS-uri aflate la preturi relativ mici, sub 700 de lei, in acest articol am ales sa vorbim despre un dispozitiv gps mai scump, dedicat soferilor care isi permit sa investeasca o suma mai mare pentru un sistem de navigatie. GPS-ul despre care vom vorbi este Becker Revo.1 si se gaseste prin magazinele de spcialitate la pretul de 1.600 de lei, un pret care dupa parerea mea este foarte mare insa probabil dispune si de o multime de functii precum si de specificatii tehnice pe masura.

 • GPS-ul a reprezentat pana nu demult una din acele inventii care pareau sa fi schimbat felul in care functioneaza lucrurile pentru totdeauna. Efecienta acestora si felul in care au schimbat modul in care calatorim este de necontestat. Daca acum 10-15 ani torpedoul masinii devenea neincapator pentru toate hartile de care ar fi fost nevoie pentru o calatorie peste granite sau un tur complet al Romaniei, GPS-ul a schimbat lucrurile, transformand harta din dusmanul drumetilor in cel mai bun prieten, datorita functiilor sale interactive si usurintei de utilizare. Era greu de inchipuit plecarea la drum lung fara un GPS sau o harta interactiva, insa, asa cum este cazul cu toate tehnologiile aparute in aceasta perioada a progresului tehnic ametitor, era GPS-ului pare sa apuna.

 • Serioux este o companie europeana care s-a facut cunoscuta inca din anul 2004 pentru produsele sale din domeniului IT. Cu toate ca au o multitudine de produse de calitate ceea ce ne intereseaza pe noi in acest articol este un GPS cu diagonala 5.0 mai exact Serioux UrbanPilot Q550T2. La acest sistem de navigatie sa remarcat inca de la inceput pretul foarte accesibil si anume doar 200 de lei. De asemenea sa remarcat ca si cumparatorii sunt foarte multumiti de calitatea produsului si astfel am hotarat sa vi-l prezint si voua.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate