Harti.Technorati.ro, ajutor de nadejde pentru orice turist

GPS-ul a reprezentat pana nu demult una din acele inventii care pareau sa fi schimbat felul in care functioneaza lucrurile pentru totdeauna. Efecienta acestora si felul in care au schimbat modul in care calatorim este de necontestat. Daca acum 10-15 ani torpedoul masinii devenea neincapator pentru toate hartile de care ar fi fost nevoie pentru o calatorie peste granite sau un tur complet al Romaniei, GPS-ul a schimbat lucrurile, transformand harta din dusmanul drumetilor in cel mai bun prieten, datorita functiilor sale interactive si usurintei de utilizare. Era greu de inchipuit plecarea la drum lung fara un GPS sau o harta interactiva, insa, asa cum este cazul cu toate tehnologiile aparute in aceasta perioada a progresului tehnic ametitor, era GPS-ului pare sa apuna.

GPS, harti online intractive sau ambele?
Am mentionat ca era GPS-ului pare sa apuna incet incet. De ce? Raspunsul sta in site-uri precum harti.technorati.ro, site-uri online ce ofera gratuit toata gama de harti de care un calator sau turist poate avea nevoie, la un singur click distanta, acest site continand mai multa informatie decat este capabil sa stocheze un GPS normal.
Odata cu dezvoltarea rapida a tehnologiilor de conectare la internet si cresterii exponentiale a zonelor cu acoperire wi-fi, turistii au din ce in ce mai multe optiuni de a accesa site-uri precum Harti.Technorati.ro. Se pot folosi smartphone-urile, tabletele sau notebook-urile portabile, iar acoperirea nu mai este deloc o problema din moment ce aproape orice cafenea, toate lanturile de fastfood-uri si majoritateaa locurilor publice, precum garile sau aeroporturile, au acces garantat WI-FI.

Este normal in aceste conditii ca turistii sa prefere utilizarea unui site gratuit de pe telefon sau tableta in locul achizitionarii unui aparat specializat pentru navigare. Hartile de pe harti.technorati.ro, desi interactive, nu ofera instructiunile de navigare real-time al unui GPS, insa acestea pot fi folosite usor in combinatie cu aplicatii de tip GPS de pe Android sau Apple.
Devine deci inpractic sa platim pretul unui aparat specializat, iar mai apoi separat fiecare serie de harti, cand site-urile de harti interactive ofera gratuit toate tipurile de harti de care un turist ar putea avea nevoie, nu doar cele rutiere.

Avantajul utilizarii Harti Technorati pentru calatorii
Hartile online interactive ofera o cu totul alta experienta pentru turistii care nu detin sau au ales sa renunte la aparatul clasic de tip GPS, insa chiar si pentru utilizatorii fideli ai GPS-ului, hartile disponibile online pot face din vacanta o experienta lipsita de frustrarea ratacirilor sau negasirii unui obiectiv de interes.
Avantajul principal pe care acest site il ofera este faptul ca nu contine doar harti rutiere, ci toate categoriile de harti de care un turist ar putea avea nevoie in timpul unei calatorii. Pe langa hartile complete ale tuturor zonelor din Romania, Europa si chiar America, aici se pot gasi harti specializate cu locatiile hotelurilor din anumite tari sau chiar harti ale muntilor din Romania. Astfel, site-ul nu se adreseaza doar soferilor, ci si turistilor care aleg alte modalitati de transport si pentru care GPS-ul este o optiune peste mana.

Harta hotelurilor: Odata ajuns in orasul destinatie, turistul poate accesa harti.technorati.ro si poate cauta hotelurile din zona. Toate acestea se pot face din gara sau dintr-o zona cu acces wi-fi, iar instrunctiunile pot fi notate in cazul in care nu intreaga zona are acoperire. Aceste tipuri de harti sunt extrem de folositoare in special pentru acele situatii neprevazute in care nu exista rezervari facute in prealabil sau traseul planuit initial trebuie schimbat.
Datorita faptului ca acest site este absolut gratuit, se poate cauta in liniste pana la gasirea tuturor optiunilor disponibile in zona. Cu hartile technorati nu mai apar probleme de genul hartilor neactualizate de pe GPS sau lipsa hartilor pentru o anumita zona.

Harta muntilor: O alta optiune interesanta sunt hartile zonelor montane ce se regasesc toate pe harti.technorati.ro. Aceste harti pot fi printate sau salvate sub forma de imagine in telefonul mobil, pe laptop sau pe tableta, scutind astfel locul ocupat in mod normal de hartile traditionale in bagaje. Avantajul hartilor online este ca acestea nu se deterioreaza, nu pot fi uitate acasa sau in masina si pot fi salvate si offline, astfel incat sa poata fi utilizate si in zone fara acoperire.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Soferii care fac drumuri lungi prin tara stiu ca imprevizibilul este mereu la doar un pas distanta. Indiferent de experienta acumulata in timpul orelor lungi de sofat pot aparea erori de judecata, cu rezultate costisitoare. Gresirea unei iesiri de pe autostrada sau chiar a autostrazii in sine la drum lung poate insemna cheltuieli substantiale in plus cu benzina sau nevoia de a face o oprire neplanuita la un hotel datorita timpului prea lung petrecut pentru a corecta traseul.

 • Harti.Technorati.ro este una dintre cele mai bogate surse de harti online si informatii legate de navigarea GPS pentru soferii care aleg sa calatoreasca in tara sau peste hotare cu autovehiculul propriu. Lansarea site-ului a pornit din dorinta de a aduce ceva nou site-urilor de profil invechite care respectau aceleasi modele invechite, greu de navigat sau neactualizate.

 • Hartile sunt pentru un navigator GPS precum aerul pentru oameni. Acestea sunt strict necesare pentru a va putea orienta cu ajutorul satelitilor gps-ului. Totusi trebuie sa incepem cu inceputul, iar pana la harti trebuie sa explicam exact termenul de GPS.

  Ce este un sistem de navigatie GPS?

  Abrevierea de GPS vine de la termenul Global Positioning System, iar dupa o traducere acesta inseamna Sistem de Pozitionare Globala. Mai pe intelesul tuturor, GPS-ul este un gadget care va ajuta sa va orientati atunci cand calatoriti undeva unde nu ati mai fost si nu stiti rutele. Sau mai exact, este o harta digitala mai performanta decat hartile clasice.

 • Suntem pusi de multe ori in fata unor situatii care isi gasesc rezolvarea in mediul online - cand avem nevoie de un raspuns la o intrebare, cand cautam o reteta, cand vrem sa vedem o recenzie a unui film sau cautam o melodie. Internetul a devenit unul dintre cei mai de nadejde prieteni ai nostri iar acest lucru nu mai reprezinta o noutate.

 • Hartile online devin pe zi ce trece tot mai populare si astfel simtim nevoie de a avea mereu la noi o astfel de harta. Acest tip de harti sunt disponibile si pentru telefonul mobil fapt care va scuteste de cumpararea unui device separat tip gps.

  Cum pot instala sistemul de navigare pe telefon?

 • Vanzari online Sisteme de navigatie GPS cu harti actualizate din peste 44 tari din Europa inclusiv Romania, sisteme localizare GPS prin internet, produse distribuite de magazinul online Emag din Romania.
  magazinul ofera sisteme de navigatie din cele mai consacrate marci cum ar fi: tomtom, garmin, evolio, miomap, inclusiv hartile actualizate.
  Harti Full Europe plus Update gratuit al hartilor pe viata.

 • Harta interactiva turistica si rutiera din Grecia, posibilitati de cautare si localizare trasee, stabilire intinerarii dupa localitati, strazi, calculare distanta, etc. Harti interactive detaliate pentru localitati si zone turim din Grecia.
 • O harta clasica va ramane intotdeauna un partener de nadejdie pentru tine, oriunde te-ai duce. GPS-ul a castigat foarte mult teren in ultima vreme datorita imbunatatirilor care au loc in fiecare an, astfel ca majoritatea calatoriilor au devenit mai usoare, mai frumoase si fara batai de cap, insa cu toate acestea este absolut necesar sa porti cu tine si o harta clasica ce te poate salva din multe situatii neplacute.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate