Continuam seria review-urilor cu un alt GPS marca Garmin la care ne bucuram de update gratuit al hartilor pe viata. GPS-ul despre care vom vorbi este Garmin Nuvi 2495LM si se gaseste la un pret de 700 de lei, in continuare vom incerca sa vedem daca system de navigatie isi merita acest pret.
Incepem cu diagonala ecranului care este de 4.3 inch si are o rezolutie de 480 x 272. La fel ca in cazul dispozitivului prezentat in articolul anterior observam faptul ca nu sunt oferite online informatii legate de partea de hardware precum detaliile despre procesor, memorie ram sau memorie interna ci doar faptul ca ii putem atasa un card microSD.
Atunci cand cumparam dispozitivul Garmin Nuvi 2495LM primim pe langa GPS un cablu USB cu ajutorul caruia il putem conecta la calculator, un cablu de alimentare auto, o ventuza pentru montare pe parbriz dar si un scurt manual de utilizare care ne va ajuta sa ne descurcam cu noul nostru sistem de navigatie. Daca tot am mentionat despre conectivitate atunci trebuie sa spunem si faptul ca dispune de o conexiune Bluetooth.
Cu toate ca nu ni se ofera prea multe informatii legate de partea tehnica a acestui gadget avem totusi o multime de informatii legate de functiile acestuia.
Incepem cu motorul de cautare Garmin Guidance 2 de care Garmin Nuvi 2495LM dispune. Acesta este un soft foarte inteligent care ne ajuta mult in ceea ce priveste folosirea GPS-ului. Functia Garmin 3D traffic este inclusa in motorul de cautare si ne trimite ultimele informatii legate de ruta pe care o parcurgem. Astfel vom putea evita blocajele in trafic si intarzierile produse de astfel de evenimente.
O alta functie inclusa in acest motor de cautare este Lane assist with Garmin photoReal junction view si are rolul de a ne anunta atunci cand ne aflam pe o banda gresita dar ne ofera si imaginii foarte detaliate cu urmatoarea intersectie.
Voice-controlled operation ne permite sa accesam o mare parte din functiile acestui sistem de navigatie fara sa luam mainile de pe volan doar prin simple comenzi vocale.
Cel mai interesant lucru este faptul ca ne putem boteza micul ajutor. Acest lucru este posibil datorita functiei The call me angel care face ca atunci cand strigam numele dispozitivului acesta sa porneasca si sa fie gata pentru comenzile vocale.
Functia Bluetooth wireless technology ne permite sa apelam prin intermediul unor hands-free cu telefoane care dispun de functia bluetooth.
Cu ajutorul functiei Trip planner ne este mult mai usor sa ne planificam urmatorul traseu deoarece punem salva traseele cu multiple puncte de oprire dar le putem si stabili pentru a primi o ruta in functie de selectiile facute.
Asadar, cu toate ca nu avem mai deloc informatii legate de hardware avem totusi o multime de informatii legate de partea de software si observam faptul ca sunt o multime de functii care ne vor ajuta mult atunci cand efectuam un traseu anume.