Navigatie gps modelul Garmin Nuvi 2495LM

Continuam seria review-urilor cu un alt GPS marca Garmin la care ne bucuram de update gratuit al hartilor pe viata. GPS-ul despre care vom vorbi este Garmin Nuvi 2495LM si se gaseste la un pret de 700 de lei, in continuare vom incerca sa vedem daca system de navigatie isi merita acest pret.
Incepem cu diagonala ecranului care este de 4.3 inch si are o rezolutie de 480 x 272. La fel ca in cazul dispozitivului prezentat in articolul anterior observam faptul ca nu sunt oferite online informatii legate de partea de hardware precum detaliile despre procesor, memorie ram sau memorie interna ci doar faptul ca ii putem atasa un card microSD.

Atunci cand cumparam dispozitivul Garmin Nuvi 2495LM primim pe langa GPS un cablu USB cu ajutorul caruia il putem conecta la calculator, un cablu de alimentare auto, o ventuza pentru montare pe parbriz dar si un scurt manual de utilizare care ne va ajuta sa ne descurcam cu noul nostru sistem de navigatie. Daca tot am mentionat despre conectivitate atunci trebuie sa spunem si faptul ca dispune de o conexiune Bluetooth.
Cu toate ca nu ni se ofera prea multe informatii legate de partea tehnica a acestui gadget avem totusi o multime de informatii legate de functiile acestuia.
Incepem cu motorul de cautare Garmin Guidance 2 de care Garmin Nuvi 2495LM dispune. Acesta este un soft foarte inteligent care ne ajuta mult in ceea ce priveste folosirea GPS-ului. Functia Garmin 3D traffic este inclusa in motorul de cautare si ne trimite ultimele informatii legate de ruta pe care o parcurgem. Astfel vom putea evita blocajele in trafic si intarzierile produse de astfel de evenimente.

O alta functie inclusa in acest motor de cautare este Lane assist with Garmin photoReal junction view si are rolul de a ne anunta atunci cand ne aflam pe o banda gresita dar ne ofera si imaginii foarte detaliate cu urmatoarea intersectie.

Voice-controlled operation ne permite sa accesam o mare parte din functiile acestui sistem de navigatie fara sa luam mainile de pe volan doar prin simple comenzi vocale.

Cel mai interesant lucru este faptul ca ne putem boteza micul ajutor. Acest lucru este posibil datorita functiei The call me angel care face ca atunci cand strigam numele dispozitivului acesta sa porneasca si sa fie gata pentru comenzile vocale.

Functia Bluetooth wireless technology ne permite sa apelam prin intermediul unor hands-free cu telefoane care dispun de functia bluetooth.

Cu ajutorul functiei Trip planner ne este mult mai usor sa ne planificam urmatorul traseu deoarece punem salva traseele cu multiple puncte de oprire dar le putem si stabili pentru a primi o ruta in functie de selectiile facute.
Asadar, cu toate ca nu avem mai deloc informatii legate de hardware avem totusi o multime de informatii legate de partea de software si observam faptul ca sunt o multime de functii care ne vor ajuta mult atunci cand efectuam un traseu anume.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Nu am mai vorbit de mult de un sistem de navigatie aflat la pretul de peste 700 de lei. In acest articol am decis sa ne reintoarcem in tabara GPS-urilor scumpe si vom vorbi despre dispozitivul gps Garmin Nuvi 2797 LMT care poate fi cumparat pentru suma de aproximativ 1,400 de lei.

  La un astfel de pret v-ati dat seama probabil din start ca diagonala display-ului este una cat mai mare. Astfel acesta se bucura de un display color cu touchscreen cu o diagonala de 7 inch si o rezolutie de 800 x 480 pixeli.

 • Daca tot am inceput sa vorbim despre sisteme de navigatie ce dispun de actualizare gratuita a hartilor pe viata atunci continuam cu un review al unui dispozitiv care se bucura de aceasta caracteristica. Mai exact GPS-ul despre care vom vorbi este Garmin Nuvi 50LM.

 • Compania Taiwaneza Mio obisnuieste sa impresioneze clientii sai de fiecare data cand lanseaza un nou sistem de navigatie gps. Astfel, avantajul dispozitivelor Mio este acela ca pe langa faptul ca sunt performante acestea se afla si la un pret relativ ieftin.

  In acest articol vom vorbi despre GPS-ul Mio Spirit 495 care poate fi cumparat pentru pretul de aproximativ 750 de lei.

 • Daca intr-un articolul anterior v-am prezentat cel mai ieftin GPS aflat momentan pe piata din Romania, in acest articol vom prezenta un sistem de navigatie Gps care este disponibil la un pret mai ridicat, dar mult mai performant. GPS-ul despre care vom vorbi in acest articol este fabricat de Evolio, mai exact modelul Evolio Hi-Speed Trafic. Acesta poate fi cumparat pentru un pret destul de ridicat, aproximativ 1.000 lei, insa vom vedea in acest articol daca isi merita sau nu pretul.

 • Pentru ca nu am mai vorbit de ceva timp de un GPS marca Navon am ales in acest articol sa fac un review dispozitivului Navon N675 Plus BT. Acesta poate fi cumparat pentru aproximativ 650 de lei si majoritatea cumparatorilor sunt multumiti de achizitia facuta.

  Displayul este TFT LCD si are o diagonala de 5.0 inch precum si o rezolutie de 480 x 272 pixeli. Trebuie sa spunem totusi faptul ca rezolutia este un aspect de care s-au plans mai multe persoane care au cumparat dispozitivul. Acesta are un numar de culori de 65000.

 • Ma gandesc ca putini sunt cei care sunt dispusi sa investeasca peste 600-700 de lei intr-un sistem de navigatie gps. Trebuie sa spun ca multi dintre noi nici nu avem nevoie de astfel de dispozitive scumpe care sunt dispuse sa ne ofere mai multe detalii si informatii decat avem noi nevoie in mod normal. Astfel consider ca nu are rost sa dam prea multi bani pe un GPS daca obisnuim sa calatorim mai rar si doar prin tara.

  Despre un astfel de GPS vom vorbi in acest articol si mai exact despre Smailo Joy V2 care poate fi cumparat pentru nici mai mult nici mai putin de 300 de lei.

 • La fel cum si pentru telefoanele mobile avem o multime de accesorii disponibile la fel si in cazul sistemelor de navigatie gps putem alege sa cumparam unul dintre accesoriile foarte utile disponibile momentan. In acest articol vom detalia despre accesorii folositoare pentru GPS-ul nostru.

  Suportul Auto

 • Atunci cand vine vorba de o calatorie un dispozitiv GPS este mereu un adevarat ajutor. Utilitatea acestuia nu va fi vazuta atunci cand mergeti 30 de km pana la tara la bunici deoarece nu veti avea nevoie de el stiind drumul acela ca pe propriile buzunare. Un system de navigatie GPS este de mare ajutor abia atunci cand mergeti pe o ruta noua in destinatii mai indepartate.

  Ce face un GPS auto?

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate