Pareri pro si contra despre hartile de la Google Maps

Serviciul de harti interactive online oferit de Google Maps este incredibil. Este foarte intuitiv, bine conceput, interactiv si, nu in cele din urma, capabilitatile de cautare sunt cu adevarat uimitoare. Desi mai intalnim cateva obstacole pe parcurs, site-ul in sine este unul extrem de util atunci sunteti in cautarea unei adrese, indiferent de locul unde v-ati afla. Google Maps ofera, de asemenea, fotografii aeriene, vedera hartilor din satelit pentru multe domenii, si informatii de trafic pentru autostrazi, calcularea distantei dintre orase, localizari de hoteluri sau alte zone ce prezinta interes turistic in zonele metropolitane importante lae lumii. Odata deschisa harta poti localiza cu usurinta chiar la nivel de strada orice informative doresti sa afli despre acea zona, binenteles marind harta din butonul +

Daca ar fi sa punem in balanta aspecte pro si contra pentru serviciul de harti online oferit de Google Maps, acestea ar fi:

Pareri PRO Google Maps
- capacitati excelente de cautare ñ foarte intuitiv!
- harti GPS atragatoare, si nu desenate intr-un mod abstract, asa cum ne obisnuisem pana acum;
- harti care includ parcuri, aeroporturi, spitale, mall-uri si alte puncte de interes;
- fotografii aeriene si informatii de trafic (caracteristici suplimentare);

Pareri CONTRA Google Maps
- serviciul de harti Google Maps are probleme in al intelege cand doriti sa vedeti o noua regiune. Uneori, codurile postale sunt necesare pentru a face Google Maps sa ne conduca la destinatia respectiva.
Intr-un cuvant, Google Maps este urmatoarea generatie in cartografiere online. Printr-o cautare inteligenta si intuitiva, deopotriva, putem da peste puncte de interes, adrese sau orase intr-o clipita. Sute de specialisti in domeniu preconizeaza inlocuirea hartilor GPS clasice cu cele furnizate de catre acest serviciu (Google Maps). Hartile sunt atat de mici, pline de detalii si, totodata, usor de marit pentru a urmari directiile si, respectiv, liniile (in speta, rutele) care va intereseaza. Putem spune, deci, ca ne numaram printre aceia care au fost impresionati de aceasta gaselnita marca Google, o companie inovatoare in mai toate domeniile pe care le-a atins de-a lungul timpului.

Ca o descriere succinta, este suficient sa tastati o adresa, fie ca este vorba despre un aeroport, o pizzerie sau un hotel, harta rezultata urmand sa va prezinte optiuni pe partea dreapta, cu indicatori in forma de baloane mici. Faceti zoom folosind butoanele plus si minus, in timp ce obtinerea directiei catre o locatie este facila prin utilizarea balonului indicator.

Google maps ofera gratis harti online interactive cu informatia pana la nivel de strata pentru toate tarile si orasele din Lume.

Pareri pro si contra despre hartile de la Google Maps articol ce poate fi recomandat si pe Facebook.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Serviciile de harti online sunt foarte utile atunci cand dorim sa gasim directii spre un loc anume sau atunci cand cautam un obiectiv dintr-o localitate specificata. Unul dintre cele mai mari servicii de acest gen il reprezinta Google Maps, un serviciu oferit gratis de compania Google. In acest articol vom oferi cateva detalii despre cum se poate folosi un serviciu de harti online, insa in special serviciul oferit de Google prin aplicatia Google Maps.

 • Google Maps reprezinta o aplicatie oferita de cei de la Google si se bazeaza pe un serviciu de cartografiere ce poate fi accesat la adresa maps.google.com. Aceasta aplicatie web poate fi accesata de oricine, fiind necesara doar o conexiune la internet si un calculator, sau, pentru a fi in trend, un telefon, fiind disponibile aplicatii pentru utilizarea Google Maps pe telefon.

 • Harta cu imaginie satelitara interactiva a lumii oferita de google maps. Pe aceasta harta se pot localiza imagini satelitare cu orase, strazi si autostrazi, trasee si imagini turistice, intinerarii webcam cu imagini in timp real din toata lumea, foto din toate orasele turistice din lume google earth.
  Afla cu harta lumii online pozitia pe harta a celor sapte continete ale lumii, si anume:
  America de Nord, America de Sud, Europa, Africa, Asia, Australia si Antartica.

 • Google este un gigant in lumea internetului cu o popularitate foarte mare, fiind unul dintre putinele branduri de care aproape orice utilizator al mediului online a auzit. Cu o putere financiara deosebita, Google Maps a cartografiat intreaga planeta si a oferit-o tuturor utilizatorilor pentru a le facilita accesul, virtual binenteles, in diferite regiuni, astfel ca hartile online au deveni un instrument foarte apreciat si totodata foarte important care nu face altceva decat sa-i sporeasca popularitatea acestui colos.

 • De acum cu google maps se poate controla online in timp real starea vremii mult mai simplu, pentru acest lucru terebuie sa acesati pagina maps.google.com, si setati pe harta din coltul drept al hartii meteo.
  In acest mod se pot verifica conditiile meteo ale oricarui oras, stat, tara din lume din orice parte a lumii te afli, binenteles totul este posibil daca dispuneti de o conexiune de internet.
  Asa ca, daca ai in program de a pleca in vacanta Italia, Franta, Spania, etc aceasta harta meteo in timp real oferita de google maps poate fi chiar foarte utila.

 • Google Maps este o aplicatie de cartografiere gratuita care poata fi accesata din browser. Ce face Google Maps?
  Dupa cum ziceam mai sus, Google Maps este o aplicatie de cartografiere insa, in termeni mai exacti spus, cu ajutorul acestei aplicatii puteti vedea drumurile de pe tot globul precum si informatii in legatura cu traficul. De exemplu daca un drum a fost inchis circulatiei sau se afla in reparatie atunci veti primi aceasta informatie si astfel vor putea stabili o ruta ocolitoare.

 • Cu siguranta ai utilizat sau daca nu macar ai auzit de Google Earth - un serviciu oferit de Google ce afiseaza imagini din satelit cu suprafata Pamantului la diverse rezolutii in functie de preferintele utilizatorului. Acestia au posibilitatea de a vizualiza orase, cladiri si orice alte constructii de pe intreg globul. Stiti probabil de serviciul Google Maps, insa acestea 2 sunt diferite - Earth este o aplicatie care se descarca pe masina utilizatorului in timp ce Maps este un serviciu bazat pe browser. In acest moment Google Earth este disponibil in 3 versiuni pentru useri:

 • In zona Europei de est a Peninsulei Balcanice, pe harta interactiva se gaseste Serbia, care are in componenta provinciile semi-autonome Kosovo, Voivodina si Muntenegru. Serbia nu are iesire la mare, si sunt invecinati cu: Marea Adriatica si Albania la sud-vest, la vest pe harta se poate vedea Bosnia-Hertegovina, Croatia spre nord-vest, Ungaria in partea de nord, Romania, Bulgaria la est, iar Macedonia in zona de sud-est.

  Cele mai importante orase din Serbia sunt: capitala Belgrad precum si Novi Sad, Nis, Kragujevac, Subotica.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate