Romania Statiunea Durau – Harta Statiunii Durau

Statiunea Durau este una dintre cele mai importante statiuni turistice de pe teritoriul judetului Neamt, aceasta castigand in ultima perioada tot mai multi turisti datorita faptului ca investitiile au fost consistente si constante.
Harta statiunii Durau indica faptul ca aceasta apartine in fapt de comuna Ceahlau, ce face parte din judetul Neamt, regiunea istorica Moldova, regiune cu o importanta istorica deosebita. Statiunea Durau este situata la doar 9 km distanta de lacul de acumulare Izvorul Muntelui, lac ce a fost construit pe raul Bicaz. De asemenea, se poate observa pe harta statiunii Durau ca o desparte de municipiul Piatra Neamt o distanta de aproximativ 60 km, daca se urmeaza soseaua Izvorul Muntelui Durau si 88 km de statiunea, daca se urmeaza drumul de la Piatra Teiului.

Harta statiunii Durau arata ca statiunea se situeaza pe versantul de nord-vest a Muntilor Ceahlau, din Romania ce apartin de Carpatii Orientali. Statiunea Durau se afla la o altitudine medie de 820 metri, ce beneficiaza de o priveliste absolut fabuloasa, atat in perioada sezonului cald, dar mai ales iarna.
Daca se arunca o privire pe harta turistica a statiunii Durau, se poate observa faptul ca aceasta beneficiaza de obiective turistice naturale impresionante, precum traseele montane de pe Masivul Ceahlau. Aceste trasee au fost de foarte putin timp renovate si mult mai bine indicate, astfel ca aproape orice turist le poate urma. Pe aceste trasee turistice se poate ajunge in Varful Ocolasul Mare, la o altitudine de 1 907 metri si Varful Toaca, cu o altitudinea de 1 900 metri.

Pe harta turisitica a statiunii este indicat si un obiectiv istoric important, Manastirea Durau, ridicata in anul 1835 de catre Nicolae Tonitza.
In ceea ce priveste spatiile de cazare, fiind o statiune in plina dezvoltare, aici se gasesc in special pensiuni, cabane si vile turistice recent renovate sau construite, ce isi asteapta turistii cu un confort sporit si cu o priveliste de basm. De asemenea, se gasesc si doua hoteluri, Hotel Cascada si Hotel Nova, care isi asteapta turistii in conditii de lux.

Harta interactiva a statiunii Durau din Romania prelulata de pe googlemaps.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Statiunea Poiana Brasov din Romania este una dintre cele mai celebre statiuni montane a Romaniei, bucurandu-se de un numar mare de turisti pe perioada verii cat si pe perioada de iarna, datoritata faptului ca s-au investit sume mari de bani in modernizarea ei, astazi fiind cu siguranta una dintre putinele statiuni luate in considerare de catre orice turist.

  • Vatra Dornei este un municipiu ce apartine de judetul Suceava din Romania, regiunea istorica Bucovina, asezata in partea de sud a regiunii. Localitatea Vatra Dornei are in acest moment aproximativ 13 000 de locuitori, fiind o localitate celebra datorita faptului ca a fost ridicata la rang de statiune balneo-climaterica, aici fiind aer tonifiant, cat si ape minerale naturale.

  • Sinaia este una dintre cele mai celebre statiuni montane din Romania, atat la nivel national, dar chiar si international, in aceasta statiune venind pentru vacanta de iarna turisti straini din extrem de multe tari, precum Ucraina, Rusia, Ungaria sau chiar din tarile occidentale. Statiunea Sinaia este in fapt un oras din Romania, ce apartine de judetul Prahova. Harta statiunii Sinaia releva faptul ca orasul se afla la doar 60 km nord-vest de municipiul Ploiesti si chiar mai aproape de municipiul Brasov, fiind la o distanta de acest municipiu de doar 50 km.

  • Statiunea Slanic Moldova din Romania este in primul rand un oras ce apartine de judetul Bacau, regiunea istorica Moldova, avand in prezent aproximativ de 5 000 de locuitori. Harta statiunii Slanic Moldova arata faptul ca aceasta se regaseste in partea de sud-vest a judetului Bacau, fiind in fapt o depresiune incojurata de culmi inalte, pe valea raului Slanic. Se poate observa pe harta interactiva faptul ca raul Slanic isi are izvorul la doar 7 km de statiunea Slanic Moldova, mai exact in muntii Sandru Mare.

  • Predeal este orasul turistic din Romania situat la cea mai mare altitudine de pe intreg teritoriul Romaniei, avand altitudinea minima de 1030 metri si altitudinea maxima de 1 110 metri. Orasul Predeal este unul arhicunoscut in special pentru faptul ca acesta este ridicat la rangul de statiune turistica montana, fiind una dintre cele mai apreciate statiuni atat de catre turistii din Romania, dar si de catre turisti straini, venind iarna de iarna mii de persoane din toate zonele Europei.

  • Statiunea balneara Breaza este o statiunea balneo-climaterica situata in judetul Prahova din Romania. Dupa cum se poate observa pe harta statiunii Breaza, aceasta se invecineaza la nord cu localitatea Comarnic, in timp ce pe partea din sud are ca vecin orasul Campina. Harta Statiunii Breaza identifica faptul ca statiunea este pozitionata in partea de sud a Muntilor Bucegi, fiind o regiune subcarpatica, statiunea fiind cuprinsa intrea inaltimile 380-450 metri.

  • Statiunea Neptun este localizata pe harta in Romania intre statiunile Jupiter si Saturn, spre sud si respectiv, spre nord. Harta statiunii Neptun ne dezvaluie si faptul ca aceasta se afla la aproximativ 8 kilometri de Mangalia, care este cel mai apropiat oras, si la aproximativ 35 de kilometri de Constanta, punctul de interes maxim al litoralului din Romania. Daca va uitati atenti la harta statiunii Neptun veti putea observa faptul ca aceasta are parte de un dezavantaj, si anuma acela ca un complex de lacuri separa statiunea de plaja, hotelurile de mare. Ce inseamna acest lucru?

  • Statiunea 2 Mai, dupa cum se poate observa pe harta litoralului din Romania, este localizata la aproximativ 6 kilometri de orasul Mangalia inspre nord si la peste 5 kilometri de statiunea Vama Veche, inspre sud. Se poate ajunge in aceasta statiune fie pe calea ferata pana la Mangalia, urmand ca apoi sa fie luat un microbuz pana in statiune, fie pe drumul national DN 39, drum care reprezinta directia Mangalia - Bulgaria.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate