Sighisoara din Romania o incursiune in trecut

O vizita in acest oras, Sighisoara este o veritabila incursiune in trecut, in atmosfera medievala de acum cateva sute de ani, calatorii intalnind toate misterele burgului. Asezat pe cursul mijlociu al Tarnavei Mari, la o distanta de 279km de Bucuresti si 117km de Brasov, orasul a fost atestat documentar in anul 1298. Declarata in 1999 monument protejat de UNESCO si inscriindu-se alaturi de alte orase europene pe lista patrimoniului mondial, Sighisoara a fost supranumita pe drept "Perla Transilvaniei". De-a lungul timpului, Sighisoara a trecut prin numeroase incercari, cunoscand lupte, cotropiri, cutremure, epidemii, etc..

Oamenii si-au aratat insa forta de a dainui si, odata cu ei, cladirile "au trait" mai departe. Aproape la fiecare pas te opresti pentru o noua fotografie sau pentru a admira pur si simplu frumusetile locului. Realizarile arhitecturale te fac sa te intrebi in ce tinut de basm te afli, caci realitatea de aici difera total de cea pe care o stiai pana la intrarea in Cetate. Principalul punct de atractie din Sighisoara il reprezinta cetatea medievala, cu tunuri, biserici, bastioane si case de locuit foarte bine conservate. Majoritatea celor 164 de case de locuit, cu o vechime cel putin de 300 ani, sunt considerate monumente istorice.

Dintre acestea, cele mai importante case din Sighisoara sunt Casa Vlad Dracul (unde se presupune ca s-a stabilit, intre anii 1431-1435, principele Vlad Dracul), Casa Venetiana si Casa cu Cerb. Fortificatiile cetatii sunt reprezentate printr-un zid lung de 930m si inalt de 4 m, care a fost construit initial din piatra. In secolul al XV-lea, odata cu raspnadirea armelor de foc, zidul a fost inaltat cu inca 3-4 metri, pentru a rezista noilor tactici de lupta. Dintre cele 9 tunuri ale Cetatii care mai pot fi admirate astazi, cel mai reprezentativ este Turnul cu Ceas. Denumirea ii vine de la ceasul cu figurine, unic la noi in tara, care simbolizeaza zilele saptamanii si care apartinea intregii comunitati, fiind sediul autoritatii publice.

Din anul 1899, acesta adaposteste Muzeul de istorie al orasului.
Considerat unul dintre edificiile reprezentative ale stilului gotic de la noi din tara si unul dintre cele mai valoroase monumente arhitectonice ale Cetatii, biserica a fost construita intre anii 1345 si 1525. Ansamblul gazduieste singura cripta cunoscuta din Transilvania, aflata in dedesusuptul chorului, unde se afla morminte din secolele XVI-XVIII. La Biserica din Deal ajungi dupa ce urci 175 de trepte, protejate de un acoperis din lemn, dar efortul iti este rasplatit.

Sighisoara Romania

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Dresda un oras ce ar trebui inclus in lista oricarui turist in Germania, ii putem spune si un must have in lista cu orase europene vizitate datorita culturii muzicale, istoriei dar si naturii. Dresda este al patrulea oras al Germaniei ca dimensiune si in mod oarecum surprinzator este acoperit de spatii verzi in proportie de peste 60%.

  • Bucurestiul a fost atestat documentar in 1459, intr-un document emis de Vlad Tepes, care-si stabilise resedinta in aceasta cetate de pe malul Dambovitei. Centrul istoric al orasului conserva ruinele curtii domnesti - Curtea Veche - si biserica domneasca Buna Vestire, ridicata intre 1558-1559. Tot in acest perimetru se gaseau cele mai mari si mai frumoase hanuri ale Bucurestilor, dintre care s-au mai pastrat doar Hanul lui Manuc 1808, propietate a armeanului Emmanuel Marzaian, si Hanul cu Tei construit in 1833, situat intre strazile Lipscani si Blanari, astazi transformat in galerie de arta.
  • Credinciosii din Romania il stiu drept schitul de pe Ostrovul Oltului din Calimanesti Valcea. Sa-l vizitezi odata e suficient sa-ti intaresti credinta. E de ajuns sa auzi o singura data vocea maicutelor de aici si iti gasesti linistea.
    Schitul Ostrov, cu hramul "Nasterea Domnului", nu se afla departe de inima Calimanestiului. Dar apele Oltului au avut grija sa-l separe de zarva si de grijile lumesti din oras.

  • Prin intermediul acestui articol va invitam sa descoperiti cateva dintre cele mai interesante atractii turistice din frumosul orasel Postdam. Ca in orice calatorie fie de afaceri, fie in scop turistic este indicat sa aveti la indemana pe tot parcursul calatoriei o harta. In cazul in care doriti sa faceti aceasta calatorie cu masina cu siguranta veti avea nevoie de un gps, daca veti alege calatoria cu avionul orice tip de harta interactiva este bine sa nu lipseasca din bagajul dumneavoastra.

  • Harta interactiva online cu imagini si trasee rutiere din satelit pentru orasul Deva din Romania ofera harta strazilor si oraselor invecinate din Deva.
  • Aradul este un oras vechi de pe raul Mures din 1131. Incinta cetatii sale datand din secolul al XVI-lea fiind reconstruita intre 1698 - 1701 de printul Eugeniu de Savoia, adapostand un complex de cladiri baroce din secolul al XVIII-lea. Cel mai impresionant edificiu al Aradului este Palatul Culturii, azi fiind Muzeul Judetean, cu 300 incaperi care combina o diversitate de stiluri arhitectonice.
  • Dresda orasul muzicii, inventiei, arhitecturii si al naturii situat pe malurile renumitului rau Elba, la 205 km de Berlin, este al patrulea oras al Germaniei acoperit in proportie de 60% de paduri si spatii verzi dintre care fac parte 4 rezervatii naturale, 12 zone de conservare a peisajului si 110 elemente naturale protejate, pentru a putea vizita toate aceste importante zone verzi dar si urmatoarele 10 importante obiective turistice ce le vom prezenta aveti nevoie de un gps sau orice tip de harta in

  • Rivierele sunt sectoare de litoral amenajate pentru turism, cea mai importanta fiind Riviera Italiana, constand intr-un lant de statiuni balneo - maritime: San Remo, Diano Marina, Alassio, Nervi, Portofino, Santa Margherita Ligure, etc..., apoi rivierele napolitana situate in Golful Napoli: Amalfi, Sorrento, insulele Ischia si Capri, veneziana: Lido di Venezia, Riccione, Rimini, sarda aflandu-se in insula Sardinia, palermitana aflandu-se in zona orasului Palermo.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate