Turismul de weekend prin Munti din Romania
Romania este o tara unde turismul trebuie pus la loc de cinste, deoarece a fost inzestrata cu de toate: munti, deschidere la mare, aur, petrol, ape minerale, ape termale si lista ar putea continua.
Romania este o tara unde turismul trebuie pus la loc de cinste, deoarece a fost inzestrata cu de toate: munti, deschidere la mare, aur, petrol, ape minerale, ape termale si lista ar putea continua.
Harta cu Descriere si localizare la cateva hoteluri de doua si trei stele in statiunea turistica montana Predeal Brasov din Romania
Predeal - Hotel Eden 3 stele este situat intr-o zona montana deosebit de frumoasa si linistita, in zona Cioplea, hotelul Eden 3 stele, pune la dispozitia turistilor facilitatile unei categorii de 3 stele. Capacitatea de cazare este de 32 camere stucturate astfel: 7 camere duble matrimoniale, 3 apartamente, 3 apartamente cu jacuzzi, 2 duplexuri, 17 camere single.
Muntii Bucegi (inclusiv muntii Diham) ocupa o suprafata de peste 300 de kilometri patrati in zona de est a Carpatilor Meridionali, aflandu-se intre Valea Ialomitei spre vest si Valea Prahovei spre est. Acestia se intind, dupa cum se poate observa pe harta muntilor Bucegi si Diham, pana spre Subcarpatii de Curbura inspre sud si depresiunea Barsei inspre nord. Acesti munti isi au localizarea pe teritoriul judetelor Brasov, Prahova si Dambovita. Avand o complexitate foarte mare, aceste masive se impun ca niste cetati naturale cu altitudini intre 1600 de metri pana la peste 2500 de metri.
Muntii Iezer Papusa se ridica maiestuos deasupra cursurilor superioare ale raurilor Dambovitei si Doamnei, ce ii delimiteaza inspre nord si vest de inaltele piscuri ale muntilor Fagarasi si spre este de masivul Piatra Craiului. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Iezer Papusa, acestia fac parte din grupa sudica a Carpatilor Meridionali, avand cel mai mare varf la o altitudine de 2469 metri in piscul Rosu.
Muntii Valcan din Romania reprezinta un lant muntos din cadrul Carpatilor Meridionali, iar alaturi de muntii Mehedinti acestia inchid spre sud arcul carpatic ce se gaseste intre Dunare si Jiu. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Valcan, in partea de nord acestia sunt delimitati de Jiul de Vest, un rau ce se desfasoara in interiorul depresiunii Petrosani, cu incepere din pasul Cerna Jiu pe o lungime de 1330 de metri spre Jiul de Est pe inca o lungime de 556 de metri.
Sinaia este una dintre cele mai celebre statiuni montane din Romania, atat la nivel national, dar chiar si international, in aceasta statiune venind pentru vacanta de iarna turisti straini din extrem de multe tari, precum Ucraina, Rusia, Ungaria sau chiar din tarile occidentale. Statiunea Sinaia este in fapt un oras din Romania, ce apartine de judetul Prahova. Harta statiunii Sinaia releva faptul ca orasul se afla la doar 60 km nord-vest de municipiul Ploiesti si chiar mai aproape de municipiul Brasov, fiind la o distanta de acest municipiu de doar 50 km.
Muntii Trascau reprezinta o grupa montana ce se intinde pe teritoriul muntilor Apuseni din Romania, munti ce fac parte din lantul Carpatilor Occidentali. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Trascau cel mai mare varf din acesti munti este varful Dambau care atinge o inaltime maxima de 1369 metri. Ca si localizare, muntii Trascau alaturi de cheile Turzii formeaza zona de rasarit a muntilor Apuseni.
Muntii Tibles reprezinta o grupa muntoasa din cadrul Carpatilor Bucovinei si Maramuresului, lant muntos ce face parte din Carpatii Orientali din Romania. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Tibles din Romania cel mai inalt varf al acestor munti este piscul Bran care ajunge pana la 1840 de metri. Muntii Tibles din Cadrul Carpatilor Bucovinei si Maramuresului sunt situati in grupa nordica a Orientalilor avand ca proprietate specifica rocile vulcanice care au ajutat la formarea lor, un lucru intalnit destul de rar in Carpatii Romaniei.
Muntii Tarcu si Godeanu sunt o grupa montana din Romania ce face parte din partea de vest a Carpatilor Meridionali. Alaturi de muntii Retezat, acestia se unesc in nodul hidrografic si orografic al acestei grupe muntoase. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Tarcu si Godeanu inaltimea maxima atinsa in acesti munti se gaseste in varful Gugu la o altitudine de circa 2291 metri.
Muntii Sureanu mai sunt denumiti si Sebes sunt parte integranta a muntilor Sureanu Parang Lotrului, munti ce apartin de Carpatii Meridionali din Romania. Varful cel mai inalt din muntii Sureanu, dupa cum se poate vedea pe harta muntilor sureanu vizibila mai jos, este varful lui Patru si are o inaltime de circa 2130 de metri. Dupa cum puteti vedea pe harta muntilor Sureanu acestia nu au inaltimi foarte mari, ci mai degraba medii, ocupand insa o suprafata foarte intinsa, de peste 1600 de kilometri patrati.
Muntii Stanisoaresi si Munceii Neamtului din Romania reprezinta o grupa muntoasa din cadrul Carpatilor Moldo Transilvani, munti ce apartin de Carpatii Orientali. Piscul cel mai inalt, dupa cum se poate vedea din harta pentru Muntii Stanisoarei si Munceii Neamtului, este Varful Bivolul, cu o altitudine de circa 1530 de metri.
Muntii Retezat sunt localizati in Carpatii Meridionali din Romania, facand parte din grupa muntilor Retezat Godeanu. Acesti munti isi ridica masivele intre 2 depresiuni mari ale Romaniei - depresiunea Hateg si depresiunea Petrosani, si intre 2 rauri la fel de importante - raul Mare spre nord est si raul Jiul de Vest, aflat in partea de sud. Acestia sunt inconjurati la sud de muntii Valcan, la sud vest de muntii Godeanu iar la vest de muntii Tarcu. Varful Peleaga este cel mai inalt masiv muntos, dupa cum putem vedea din harta muntilor Retezat din Romania.
Muntii Rarau Giumalau se gasesc in Romania si reprezinta o zona puternic dezvoltata din punct de vedere turistic in cadrul Carpatilor Orientali, fiind o grupa muntoasa ce include 2 mari masive legate intre ele: Giumalau si Rarau. Acesti munti fac parte din muntii Bucovinei, fiind localizati inspre nordul Carpatilor Orientali, scaldandu-se in vaile intinse ale Bistritei si ale Moldovei.
Muntii Poiana Rusca reprezinta o grupa montana ce se extinde pe teritoriul Carpatilor Occidentali. Acesti munti fac legatura intre partea nordica a Carpatilor - muntii Apuseni, si grupa sudica a acestora - muntii Banatului. Ocupa o suprafata de aproximativ 2640 metri patrati cu inaltimi ce au o media de nu mai mult de 1000 de metri. Totusi, cel mai mare pisc, dupa cum se poate vedea si din harta muntilor Poiana Rusca, este denumit varful Pades si atinge inaltimea de 1382 metri.
Masivul Piatra Mare este situat in muntii Barsei, munti ce sunt localizati in sudul depresiunii Brasovului din cadrul Carpatilor de Curbura. Inaltimea cea mai mare atinsa este de 1844 de metri dupa cum se poate observa din harta Masivului Piatra Mare. Limita de nord a acestui masiv este marcata de o depresiune intramontana, si anume depresiunea Barsei. Spre est gasim limita masivului Piatra Mare in valea Garcinului, careia ii sta alaturi masivul abrupt al Pietrei Mari.