Utilitatea serviciului Google Maps

Google Maps reprezinta o aplicatie oferita de cei de la Google si se bazeaza pe un serviciu de cartografiere ce poate fi accesat la adresa maps.google.com. Aceasta aplicatie web poate fi accesata de oricine, fiind necesara doar o conexiune la internet si un calculator, sau, pentru a fi in trend, un telefon, fiind disponibile aplicatii pentru utilizarea Google Maps pe telefon.

Google Maps este o aplicatie online foarte utila care iti permite vizualizarea rutelor de pe intreg mapamondul, iti ofera informatii variate privind traficul pe cele mai importante sosele (acest lucru este foarte eficient atunci cand exista drumuri aflate in reparatii sau sosele pe care au avut loc diverse accidente) plus multe alte informatii utile mai ales atunci cand va aflati departe de casa.
Iata cateva beneficii pe care le puteti avea atunci cand utilizati Google Maps pentru a va orienta:

- puteti afla distanta dintre 2 puncte de pe glob, avand si posibilitatea de a alege puncte intermediare
- puteti vedea timpul pe care il veti face pana la destinatia aleasa, fie ca mergeti pe jos sau cu masina
- puteti afla consumul si costurile pentru combustibil pentru un anume traseu
- puteti evita sosele care percep taxe pentru a le traversa
- Google Maps sugereaza mai multe trasee din care puteti alege in functie de nevoile Dvs.
- puteti cauta diverse obiective, companii sau diverse adrese din orice localitate

Google Maps poate fi vizualizat in 3 moduri - Satelit, teren sau harta, suprafete pe care poti adauga propriile materiale foto, video sau text. Una dintre cele mai utile facilitati oferite de Google Maps o reprezinta modul de vizualizare Street View. Prin acest mod vei putea vizualiza pe display cadre la 360 de grade din foarte multe orase din lume. Nici posesorii de smartphone-uri nu sunt uitati, existand aplicatii Google Maps Mobile pentru orice sistem de operare mobil.

Chiar daca serviciul de la Google Maps nu este destul de multumitor pentru Dvs., puteti mereu apela la alte aplicatii web care pun la dispozitia utilizatorilor harti online. Orice serviciu ai folosi, un lucru este cert - o harta online va fi mereu foarte utila in drumetiile tale.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Google Maps este o aplicatie de cartografiere gratuita care poata fi accesata din browser. Ce face Google Maps?
  Dupa cum ziceam mai sus, Google Maps este o aplicatie de cartografiere insa, in termeni mai exacti spus, cu ajutorul acestei aplicatii puteti vedea drumurile de pe tot globul precum si informatii in legatura cu traficul. De exemplu daca un drum a fost inchis circulatiei sau se afla in reparatie atunci veti primi aceasta informatie si astfel vor putea stabili o ruta ocolitoare.

 • Serviciile de harti online sunt foarte utile atunci cand dorim sa gasim directii spre un loc anume sau atunci cand cautam un obiectiv dintr-o localitate specificata. Unul dintre cele mai mari servicii de acest gen il reprezinta Google Maps, un serviciu oferit gratis de compania Google. In acest articol vom oferi cateva detalii despre cum se poate folosi un serviciu de harti online, insa in special serviciul oferit de Google prin aplicatia Google Maps.

 • Cu siguranta ai utilizat sau daca nu macar ai auzit de Google Earth - un serviciu oferit de Google ce afiseaza imagini din satelit cu suprafata Pamantului la diverse rezolutii in functie de preferintele utilizatorului. Acestia au posibilitatea de a vizualiza orase, cladiri si orice alte constructii de pe intreg globul. Stiti probabil de serviciul Google Maps, insa acestea 2 sunt diferite - Earth este o aplicatie care se descarca pe masina utilizatorului in timp ce Maps este un serviciu bazat pe browser. In acest moment Google Earth este disponibil in 3 versiuni pentru useri:

 • De acum cu google maps se poate controla online in timp real starea vremii mult mai simplu, pentru acest lucru terebuie sa acesati pagina maps.google.com, si setati pe harta din coltul drept al hartii meteo.
  In acest mod se pot verifica conditiile meteo ale oricarui oras, stat, tara din lume din orice parte a lumii te afli, binenteles totul este posibil daca dispuneti de o conexiune de internet.
  Asa ca, daca ai in program de a pleca in vacanta Italia, Franta, Spania, etc aceasta harta meteo in timp real oferita de google maps poate fi chiar foarte utila.

 • Serviciul de harti interactive online oferit de Google Maps este incredibil. Este foarte intuitiv, bine conceput, interactiv si, nu in cele din urma, capabilitatile de cautare sunt cu adevarat uimitoare. Desi mai intalnim cateva obstacole pe parcurs, site-ul in sine este unul extrem de util atunci sunteti in cautarea unei adrese, indiferent de locul unde v-ati afla.

 • Harta cu imaginie satelitara interactiva a lumii oferita de google maps. Pe aceasta harta se pot localiza imagini satelitare cu orase, strazi si autostrazi, trasee si imagini turistice, intinerarii webcam cu imagini in timp real din toata lumea, foto din toate orasele turistice din lume google earth.
  Afla cu harta lumii online pozitia pe harta a celor sapte continete ale lumii, si anume:
  America de Nord, America de Sud, Europa, Africa, Asia, Australia si Antartica.

 • Pentru multi, Google Eearth (sau Encarta) sunt aplicatiile de baza de vizualizare a hartii geografice a lumii. Pe parte de optiuni disponibile online, Google Maps face, la randu-i, o treaba mai mult decat multumitoare, fiind aplicatia care sta la baza celor mai multe sisteme de orientare.

 • Google este un gigant in lumea internetului cu o popularitate foarte mare, fiind unul dintre putinele branduri de care aproape orice utilizator al mediului online a auzit. Cu o putere financiara deosebita, Google Maps a cartografiat intreaga planeta si a oferit-o tuturor utilizatorilor pentru a le facilita accesul, virtual binenteles, in diferite regiuni, astfel ca hartile online au deveni un instrument foarte apreciat si totodata foarte important care nu face altceva decat sa-i sporeasca popularitatea acestui colos.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate