Statiunea Olimp - Harta statiunii turistice Olimp din Romania

Statiunea Olimp reprezinta una dintre cele mai cautate statiuni din Romania. Aceasta este situata ca o prelungire a statiunii Neptun inspre partea nordica, dupa cum se poate vedea si pe harta interactiva online a statiunii Olimp. Statiune Olimp are un aer occidental datorita arhitecturii hotelurilor, a teraselor si a cluburilor ce se gasesc in aceasta statiune. Faleza din statiunea Olimp ofera turistilor iubitori de soare una dintre cele mai frumoase privelisti spre Marea Neagra, o panorama splendida si de enuitat facandu-si loc in ochii privitorilor. Statiunea Olimp mai dispune de peste 10.000 de locuri de cazare in unele dintre cele mai frumoase hoteluri din Romania, fiind asezata intre o padure foarte frumoasa, care poarta numele de Padurea Comorova

Statiunea Olimp, dupa o privire atenta pe harta, poate fi catalogata ca una dintre cele mai mici statiuni de pe litoralul din Romania, fiind de foarte multi ori asociata cu statiunea Neptun, din care se spune ca ar face parte. Statiunea Olimp este una dintre cele mai inalte de pe litoralul romanesc, fiind cu 20 de metri deasupra nivelului marii. Plaja sa, numita si Plaja "La stegulete", este foarte mica, insa apreciata de toti turistii datorita unui aspect occidental si datorita nisipului foarte fin, spre deosebire de alte statiuni estivale de pe litoral.

Legat de optiunile de cazare din statiunea Olimp, aici puteti gasi o gama foarte variata de hoteluri, pe toate gusturile si pentru toate buzunarele. Printre cele mai cautate hoteluri din statiunea Olimp hoteluri ce pot fi localizate ca amplasament si pe harta interactiva a statiunii Olimp putem aminti de hotel Egreta, hotel Belvedere, Hotel Amfiteatru, hotel Slatina si hotel Oceanic, fiind cele mai cautate locuri de cazare din statiunea Olimp. Daca veti alege statiunea Olimp veti putea beneficia si de diferite tratamente pentru multe afectiuni, cum ar fi cele ale sistemului nervos si ale sistemului respirator. Tot aici, in statiunea Olimp de pe litoralul din Romania veti putea gasi si unele dintre cele mai atragatoare terase, cluburi, discoteci, restaurante si optiuni de petrecere al timpului liber.

Posibilitati rezervare online hoteluri din statiunea de la malul Marii Negre, Olimp

Harta interactiva a statiunii preluata de pe google maps

Harta rutiera Bucuresti – Olimp - Constanta, si traseul cu indicatii si posibilitatea de orientare rutiere al traseului pentru a ajunge la Neptun cu plecare de la Bucuresti.
Timp estimat: 2h 26min

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Statiunea Neptun este localizata pe harta in Romania intre statiunile Jupiter si Saturn, spre sud si respectiv, spre nord. Harta statiunii Neptun ne dezvaluie si faptul ca aceasta se afla la aproximativ 8 kilometri de Mangalia, care este cel mai apropiat oras, si la aproximativ 35 de kilometri de Constanta, punctul de interes maxim al litoralului din Romania. Daca va uitati atenti la harta statiunii Neptun veti putea observa faptul ca aceasta are parte de un dezavantaj, si anuma acela ca un complex de lacuri separa statiunea de plaja, hotelurile de mare. Ce inseamna acest lucru?

  • Statiunea Costinesti poarta prenumele de capitala vacantelor estivale din Romania. Dupa cum puteti observa pe harta statiunii Costinesti, aceasta se afla localizata la aproximativ 31 de kilometri la sud de orasul Constanta, pe malul Marii Negre, bineinteles. Tot de pe harta statiunii Costinesti putem observa ca aceasta este invecinata la nord cu comuna Tuzla iar in partea de est e cu marea.

  • Statiunea Vama Veche reprezinta o zona de pe litoralul din Romania aflata la frontiera cu Bulgaria, dupa cum bine se poate observa de pe harta interactiva postata mai jos, fiind unul dintre cele mai importante puncte de trecere a frontierei din Romania, loc prin care se poate ajunge in Grecia, Turcia sau alte zone turistice din Orient. Tot de pe harta statiunii Vama Veche din Romania mai putem observa ca aceasta este o statiune turistica de la malul Marii Negre destul de mica, aflata in apropierea altor statiuni de pe litoralul romanesc, cum ar fi 2 Mai.

  • Statiunea Eforie Nord este a doua cea mai mare statiune de pe litoralul din Romania, dupa statiunea Mamaia, fapt ce poate fi observat foarte usor de pe harta statiunilor, fiind localizata la numai 12 kilometri de orasul Constanta. Lacul Techirghiol, situat in partea de sud vest a statiunii, este renumit datorita proprietatilor sale curative. Pentru a ajunge in statiunea Eforie Nord puteti alege fie soseaua pe unde veti merge 15 kilometri la sud de Constanta, sau 29 de kilometri inspre nord de Mangalia.

  • Statiunea Cap Aurora este cea mai recenta statiunea de pe litoralul din Romania, avand un farmec deosebit datorita unei pozitii speciale pe care o ocupa, dupa cum se poate vedea si de pe harta interactiva, dtatiunea de la malul Marii Negre, Cap Aurora este localizata pe o peninsula ce are un aspect de promontoriu ce se ridica din mare. Statiunea dispune de o faleza fragmentata in mai multe golfuri mai restranse, fiecare cu digul sau de protectie.

  • Statiunea Mamaia reprezinta cea mai importanta si cea mai renumita statiune de pe litoralul din Romania. Statiunea Mamaia este situata pe harta statiunilor turistice de lux de pe litoral, amplast in nordul litoralului romanesc, fiind o pozitie destul de privilegiata, avantajand-o foarte mult pozitia.
    Constanta, dupa cum se poate vedea si pe harta statiunii Mamaia, este orasul alipit de aceasta statiune, fiind una dintre cele mai alese destinatii ale turistilor datorita plajelor frumoase, a orasului Constanta, a portului dar si a hotelurilor care sunt printre cele mai luxoase din Romania.

  • Statiunea Saturn este localizata, dupa cum se poate observa si pe harta, foarte aproape de orasul Mangalia si la peste 40 de kilometri distanta de municipiul Constanta. Statiunea turistica Saturn este parte integranta a lantului format din cinci statiuni aflate in sudul litoralului din Romania, fiind o prelungire a orasului Mangalia. Vegetatia din belsug si linistea deplina din statiunea Saturn sunt doi factori care atrag foarte multi turisti aici, turisti care vor avea parte de o vacanta foarte relaxanta.

  • Statiunea Navodari reprezinta, dupa cum se poate vedea pe harta litoralului din Romania, cea mai nordica statiune dintre toate cele care se gasesc la Marea Neagra, fiind localizata langa lacul Tasaul, pe malul dinspre sud al acestuia, separat de mare. Puteti ajunge in aceasta statiune Navodari din Romania prin orasul Ovidiu, venind dinspre Constanta, sau pe malul litoralului Marii Negre, prin centrul statiunii Mamaia.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate