Harta statiunii Sinaia - Statiunea Sinaia din Prahova Romania

Sinaia este una dintre cele mai celebre statiuni montane din Romania, atat la nivel national, dar chiar si international, in aceasta statiune venind pentru vacanta de iarna turisti straini din extrem de multe tari, precum Ucraina, Rusia, Ungaria sau chiar din tarile occidentale. Statiunea Sinaia este in fapt un oras din Romania, ce apartine de judetul Prahova. Harta statiunii Sinaia releva faptul ca orasul se afla la doar 60 km nord-vest de municipiul Ploiesti si chiar mai aproape de municipiul Brasov, fiind la o distanta de acest municipiu de doar 50 km. Statiunea Sinaia este amplasata la poalele muntilor Varful cu Dor, Furnica si Piatra Arsa, ce fac parte din Masivul Bucegi, fiind traversata de catre raul Prahova.

Altitudinea statiunii are un minim de 767 metri si un maxim de 1055 metri, ceea ce a determinat construirea de partii de ski si diferite sporturi de iarna, partii cu dificultate diferita, de la incepatori, pana la persoanele cu experienta medie si pentru avansati.
Dupa cum se poate observa pe harta turistica a statiunii Sinaia, aceasta dispune de un numar mare de partii, mai exact 7, una cu un grad de dificultate usor, care are o lungime de 4000 de metri si este denumita Drum Vechi. Si o singura partie cu grad de dificultate mare, partia Carp, care are o lungime de 2 500 metri. Celelalte 5 partii fiind cu un grad de dificultate mediu.

Tot pe harta turistica a statiunii Sinaia este indicat si celebrul Castel Peles, si Pelisor cel mai important obiectiv turistic istoric din orasul Sinaia.
Fiind o statiunea turistica de prestigiu international, statiunea Sinaia nu duce deloc lipsa de spatii de cazare, existand hoteluri, pensiuni, vile si case de vacanta, dar chiar si cabanute, atat de apreciate de turistii care vor sa simta natura cat mai aproape. Hotelurile de 3 stele sunt cele mai numeroase in statiune, datorita faptului ca sunt renovate recent, fie construite de la 0, in stil occidental ce ofera servicii de calitate.

Harta interactiva a statiunii montane Sinaia din Prahova Romania pentru localizare, hoteluri, restaurante, strazi si zone turistice si cel mai important obiectiv instoric Castelul Peles din Sinaia.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Predeal este orasul turistic din Romania situat la cea mai mare altitudine de pe intreg teritoriul Romaniei, avand altitudinea minima de 1030 metri si altitudinea maxima de 1 110 metri. Orasul Predeal este unul arhicunoscut in special pentru faptul ca acesta este ridicat la rangul de statiune turistica montana, fiind una dintre cele mai apreciate statiuni atat de catre turistii din Romania, dar si de catre turisti straini, venind iarna de iarna mii de persoane din toate zonele Europei.

  • Statiunea Poiana Brasov din Romania este una dintre cele mai celebre statiuni montane a Romaniei, bucurandu-se de un numar mare de turisti pe perioada verii cat si pe perioada de iarna, datoritata faptului ca s-au investit sume mari de bani in modernizarea ei, astazi fiind cu siguranta una dintre putinele statiuni luate in considerare de catre orice turist.

  • Statiunea Durau este una dintre cele mai importante statiuni turistice de pe teritoriul judetului Neamt, aceasta castigand in ultima perioada tot mai multi turisti datorita faptului ca investitiile au fost consistente si constante.

  • Statiunea balneara Breaza este o statiunea balneo-climaterica situata in judetul Prahova din Romania. Dupa cum se poate observa pe harta statiunii Breaza, aceasta se invecineaza la nord cu localitatea Comarnic, in timp ce pe partea din sud are ca vecin orasul Campina. Harta Statiunii Breaza identifica faptul ca statiunea este pozitionata in partea de sud a Muntilor Bucegi, fiind o regiune subcarpatica, statiunea fiind cuprinsa intrea inaltimile 380-450 metri.

  • Vatra Dornei este un municipiu ce apartine de judetul Suceava din Romania, regiunea istorica Bucovina, asezata in partea de sud a regiunii. Localitatea Vatra Dornei are in acest moment aproximativ 13 000 de locuitori, fiind o localitate celebra datorita faptului ca a fost ridicata la rang de statiune balneo-climaterica, aici fiind aer tonifiant, cat si ape minerale naturale.

  • Statiunea Slanic Moldova din Romania este in primul rand un oras ce apartine de judetul Bacau, regiunea istorica Moldova, avand in prezent aproximativ de 5 000 de locuitori. Harta statiunii Slanic Moldova arata faptul ca aceasta se regaseste in partea de sud-vest a judetului Bacau, fiind in fapt o depresiune incojurata de culmi inalte, pe valea raului Slanic. Se poate observa pe harta interactiva faptul ca raul Slanic isi are izvorul la doar 7 km de statiunea Slanic Moldova, mai exact in muntii Sandru Mare.

  • Statiunea Saturn este localizata, dupa cum se poate observa si pe harta, foarte aproape de orasul Mangalia si la peste 40 de kilometri distanta de municipiul Constanta. Statiunea turistica Saturn este parte integranta a lantului format din cinci statiuni aflate in sudul litoralului din Romania, fiind o prelungire a orasului Mangalia. Vegetatia din belsug si linistea deplina din statiunea Saturn sunt doi factori care atrag foarte multi turisti aici, turisti care vor avea parte de o vacanta foarte relaxanta.

  • Statiunea Eforie Nord este a doua cea mai mare statiune de pe litoralul din Romania, dupa statiunea Mamaia, fapt ce poate fi observat foarte usor de pe harta statiunilor, fiind localizata la numai 12 kilometri de orasul Constanta. Lacul Techirghiol, situat in partea de sud vest a statiunii, este renumit datorita proprietatilor sale curative. Pentru a ajunge in statiunea Eforie Nord puteti alege fie soseaua pe unde veti merge 15 kilometri la sud de Constanta, sau 29 de kilometri inspre nord de Mangalia.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate