Harta Muntii Almajului din Caras Severin

Muntii Almajului sunt situati in judetul Caras Severin din Vestul Romaniei. Acestia sunt situati la o altitudine de peste 1000 de metri deasupra nivelului marii. Pe harta Muntii Almajului mai pot fi gasiti si cu nume precum Muntii Almas, Muntii Almasului, Muntii Almaj. Daca aveti harti la dispozitie puteti gasi pe harta acesti munti la coordonatele 44°44'37" N si 22°9'39" E. Daca le veti cauta pozitia UTM, aceasta este EQ95.

Muntii Almajului se gasesc in grupa muntilor Banatului, facand parte din Carpatii Occidentali. Daca vei cauta pe harta muntilor Almajului cel mai inalt varf, afla ca acesta are o inaltime de 1224 metri si se numeste Varful Svinecea Mare.

Muntii Almajului s-au format prin depunerea de gresii sau calcare peste un strat de sisturi cristaline. Acestia din pacate nu sunt foarte bine exploatati din punct de vedere turistic si nici speologic, desi au un mare potential. Vedeti mai jos harta Muntii Almajului actualizata cu principalele varfuri si cele mai importante zone ale muntelui.

Folosind aceasta harta puteti afla mai multe informatii despre Muntii Almajului, fiind utila daca doriti sa explorati aceasta zona. Exista si trasee care pot fi urmate cu bicicleta, pe jos sau chiar si cu masina.

Muntii Almajului Caras Severin

Vecini Almajului sunt: Muntii Cernei, Muntii Mehediniti si Muntii Semenic.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Daca esti in cautare de o harta pentru Muntii Aninei trebuie sa stii ca acestia sunt situati in vestul Romaniei si sunt grupati in Muntii Banatului. Muntii Aninei ating inaltimi cuprinse intre 600 si 1000 de metri, ca si material sunt formati din calcar in interiorul carora s-au format in timp Chei (Cheile Carasului, de exemplu) plus alte pesteri frumoase, cum ar fi Pestera Comarnic.

  • Muntii Nemira fac parte din Carpatii Moldo Transilvani, parte integranta importanta a lantului muntos format de Carpatii Orientali. Cel mai inalt varf din muntii Nemira, dupa cum se poate observa si de pe harta, ajunge la o altitudine de circa 1649 metri si se numeste Varful Nemira Mare. Ca localizare, acestia fac parte din grupa centrala a Carpatilor Orientali, fiind situati chiar spre extremitatea de sud a acestora. Din punct de vedere geologic, muntii Nemira fac parte din zona muntilor sedimentari estici. Varful mai sus amintit, Nemira Mare, este orientat pe directia nord sud.

  • Muntii Poiana Rusca reprezinta o grupa montana ce se extinde pe teritoriul Carpatilor Occidentali. Acesti munti fac legatura intre partea nordica a Carpatilor - muntii Apuseni, si grupa sudica a acestora - muntii Banatului. Ocupa o suprafata de aproximativ 2640 metri patrati cu inaltimi ce au o media de nu mai mult de 1000 de metri. Totusi, cel mai mare pisc, dupa cum se poate vedea si din harta muntilor Poiana Rusca, este denumit varful Pades si atinge inaltimea de 1382 metri.

  • Muntii Cibin si Muntii Lotru fac parte dintr-o grupa muntoasa a Muntilor Parang ce apartin de Carpatii Meridionali. In timp ce in muntii Lotru cel mai mare varf ajunge la 2242 de metri prin piscul Steflesti, in muntii Cibin cel mai mare varf este Frumoasa cu 2170 de metri. Dupa cum se poate observa pe harta, Muntii Cibin si Muntii Lotru se intind intre Jiu si Olt.

  • Muntii Codru Faget reprezinta o grupa montana din interiorul muntilor Apuseni, munti ce fac parte din lantul muntos al Carpatilor Occidentali. Varful cel mai inalt din aceasta regiune muntoasa, dupa cum se poate vedea pe harta, este la o altitudine de 1112 metri si se numeste Varful Plesu. In zona muntilor Codru Faget s-a dezvoltat in timp Carstul Vascaului pe baza dolomitelor si calcarelot ce apartin de era Triasicului Mediu (aceasta zona se afla spre partea de est a muntilor Codru Faget).

  • Muntii Bistritei reprezinta o grupa de munti din Romania, situata pe harta in Carpatii Orientali, zona Moldo Transilvana. Inaltimea maxima regasita in cardul acestor munti se regaseste la 1859 de metri altitudine, reprezentata de varful Budacu. Daca analizati harta Muntii Bistritei puteti observa faptul ca acestia sunt in zona centrala a Carpatilor Rasariteni si ocupa o suprafata de peste 1200 km patrati.

  • Muntii Bretcu Oituz fac parte din Carpatii Orientali din Romania, mai exact din zona Carpatilor de Curbura. Informatiile despre acesti munti nu se regasesc in cantitati foarte mari, insa mai jos puteti gasi o harta foarte utila a muntilor Bretcu Oituz. Sa vedem cateva date despre localizarea muntilor Bretcu Oituz.

  • Muntii Sureanu mai sunt denumiti si Sebes sunt parte integranta a muntilor Sureanu Parang Lotrului, munti ce apartin de Carpatii Meridionali din Romania. Varful cel mai inalt din muntii Sureanu, dupa cum se poate vedea pe harta muntilor sureanu vizibila mai jos, este varful lui Patru si are o inaltime de circa 2130 de metri. Dupa cum puteti vedea pe harta muntilor Sureanu acestia nu au inaltimi foarte mari, ci mai degraba medii, ocupand insa o suprafata foarte intinsa, de peste 1600 de kilometri patrati.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate