Romaina Statiunea Predeal – Harta statiunii Predeal din Romania

Predeal este orasul turistic din Romania situat la cea mai mare altitudine de pe intreg teritoriul Romaniei, avand altitudinea minima de 1030 metri si altitudinea maxima de 1 110 metri. Orasul Predeal este unul arhicunoscut in special pentru faptul ca acesta este ridicat la rangul de statiune turistica montana, fiind una dintre cele mai apreciate statiuni atat de catre turistii din Romania, dar si de catre turisti straini, venind iarna de iarna mii de persoane din toate zonele Europei.
Harta statiunii Predeal indica faptul ca aceasta este determinata de urmatoarele coordonate geografice: 45 grade 31 minute latitudine nordica si 25 grade 34 minute latitudine estica. Tot analizand harta statiunii se poate observa foarte usor faptul ca statiunea Predeal se invecineaza cu numeroase localitati, printre care orasul statiune Azuga in partea de sud, in sud-vest se invecineaza cu orasul Busteni, in partea de nord-vest are ca vecin orasul Rasnov, in timp ce in nord Predealul se invecineaza cu municipiul Brasov.

Analizandu-se bine harta statiunii Predeal, se poate observa ca aceasta este asezata pe Valea Prahovei, langa trecatoarea ce poarta acelasi nume, ce leaga doua dintre cele mai importante regiuni turistice din Romania, Muntenia si Transilvania. De asemenea, statiunea Predeal este delimitata de doua rauri, in partea de sud fiind raul Prahova, iar in partea de nord, raul Timis. De asemenea, statiunea Predeal este cuprinsa intre 3 masive muntoase, Masivul Postavarul, Masivul Piatra Mare si masivul Bucegi.

Harta turistica a statiunii Predeal atesta faptul ca aceasta dispune de 5 partii de schi, cu grad de dificultate diferita, ajugandu-se pe acestea fie cu telescaunul, fie cu ajutorul teleschiurilor. De asemenea, se mai pot vizita obiective turistice cu importanta turistica, precum Manastirea Predeal si Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena.

Dupa cum se poate vedea pe harta turistica a statiunii Predeal, aceasta dispune de un numar mare de locuri de cazare, datorita faptului ca este o statiune moderna. Se vor gasi atat hoteluri de lux, cat si pensiuni cochete cu camere spatioase sau cabane de vacanta pentru cei mai putin pretentiosi.

Inainte de ati programa vacanta la munte in mijlocul naturii viziteaza harta interactiva cu imagini din satelit a statiunii turistice Predeal din Romania preluata de la google maps.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Statiunea Poiana Brasov din Romania este una dintre cele mai celebre statiuni montane a Romaniei, bucurandu-se de un numar mare de turisti pe perioada verii cat si pe perioada de iarna, datoritata faptului ca s-au investit sume mari de bani in modernizarea ei, astazi fiind cu siguranta una dintre putinele statiuni luate in considerare de catre orice turist.

  • Sinaia este una dintre cele mai celebre statiuni montane din Romania, atat la nivel national, dar chiar si international, in aceasta statiune venind pentru vacanta de iarna turisti straini din extrem de multe tari, precum Ucraina, Rusia, Ungaria sau chiar din tarile occidentale. Statiunea Sinaia este in fapt un oras din Romania, ce apartine de judetul Prahova. Harta statiunii Sinaia releva faptul ca orasul se afla la doar 60 km nord-vest de municipiul Ploiesti si chiar mai aproape de municipiul Brasov, fiind la o distanta de acest municipiu de doar 50 km.

  • Statiunea Slanic Moldova din Romania este in primul rand un oras ce apartine de judetul Bacau, regiunea istorica Moldova, avand in prezent aproximativ de 5 000 de locuitori. Harta statiunii Slanic Moldova arata faptul ca aceasta se regaseste in partea de sud-vest a judetului Bacau, fiind in fapt o depresiune incojurata de culmi inalte, pe valea raului Slanic. Se poate observa pe harta interactiva faptul ca raul Slanic isi are izvorul la doar 7 km de statiunea Slanic Moldova, mai exact in muntii Sandru Mare.

  • Statiunea balneara Breaza este o statiunea balneo-climaterica situata in judetul Prahova din Romania. Dupa cum se poate observa pe harta statiunii Breaza, aceasta se invecineaza la nord cu localitatea Comarnic, in timp ce pe partea din sud are ca vecin orasul Campina. Harta Statiunii Breaza identifica faptul ca statiunea este pozitionata in partea de sud a Muntilor Bucegi, fiind o regiune subcarpatica, statiunea fiind cuprinsa intrea inaltimile 380-450 metri.

  • Vatra Dornei este un municipiu ce apartine de judetul Suceava din Romania, regiunea istorica Bucovina, asezata in partea de sud a regiunii. Localitatea Vatra Dornei are in acest moment aproximativ 13 000 de locuitori, fiind o localitate celebra datorita faptului ca a fost ridicata la rang de statiune balneo-climaterica, aici fiind aer tonifiant, cat si ape minerale naturale.

  • Statiunea Durau este una dintre cele mai importante statiuni turistice de pe teritoriul judetului Neamt, aceasta castigand in ultima perioada tot mai multi turisti datorita faptului ca investitiile au fost consistente si constante.

  • Statiunea Eforie Nord este a doua cea mai mare statiune de pe litoralul din Romania, dupa statiunea Mamaia, fapt ce poate fi observat foarte usor de pe harta statiunilor, fiind localizata la numai 12 kilometri de orasul Constanta. Lacul Techirghiol, situat in partea de sud vest a statiunii, este renumit datorita proprietatilor sale curative. Pentru a ajunge in statiunea Eforie Nord puteti alege fie soseaua pe unde veti merge 15 kilometri la sud de Constanta, sau 29 de kilometri inspre nord de Mangalia.

  • Statiunea 2 Mai, dupa cum se poate observa pe harta litoralului din Romania, este localizata la aproximativ 6 kilometri de orasul Mangalia inspre nord si la peste 5 kilometri de statiunea Vama Veche, inspre sud. Se poate ajunge in aceasta statiune fie pe calea ferata pana la Mangalia, urmand ca apoi sa fie luat un microbuz pana in statiune, fie pe drumul national DN 39, drum care reprezinta directia Mangalia - Bulgaria.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate