Harta Muntii Piatra Craiului

Harta cu muntii Piatra Craiului din sud vestul carpatilor orientali, unde se pot vizualiza si grupele muntoase ce inconjoara muntele Piatra Craiului un lant muntos calcaros aflat in partea de sud-vest al Carpatilor Orientali in Romania.

Grupele muntoase ce inconjoara muntele Piatra Craiului sunt: muntii Iezer-Papusa, muntii Leoata, muntii Fgaras si muntii Taga

Muntii Piatra Craiului

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Muntii Iezer Papusa se ridica maiestuos deasupra cursurilor superioare ale raurilor Dambovitei si Doamnei, ce ii delimiteaza inspre nord si vest de inaltele piscuri ale muntilor Fagarasi si spre este de masivul Piatra Craiului. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Iezer Papusa, acestia fac parte din grupa sudica a Carpatilor Meridionali, avand cel mai mare varf la o altitudine de 2469 metri in piscul Rosu.

  • Masivul Piatra Mare este situat in muntii Barsei, munti ce sunt localizati in sudul depresiunii Brasovului din cadrul Carpatilor de Curbura. Inaltimea cea mai mare atinsa este de 1844 de metri dupa cum se poate observa din harta Masivului Piatra Mare. Limita de nord a acestui masiv este marcata de o depresiune intramontana, si anume depresiunea Barsei. Spre est gasim limita masivului Piatra Mare in valea Garcinului, careia ii sta alaturi masivul abrupt al Pietrei Mari.

  • Muntii Leaota sunt o formatiune muntoasa din Carpatii Meridionali din Romania, fiind vecini cu Muntii Piatra Craiului si Muntii Bugegi. Cea mai mare altitudine din acesti munti se poate atince in centrul acestui lant muntos in Varful Leaota, dupa cum se poate vedea de pe harta muntilor Leaota, si masoara 2133 de metri.

  • Muntii Calimani din Romania reprezinta o parte importanta din lantul Carpatilor Orientali, fiind niste munti mai tineri ce s`au format prin incretire in timpul orogenezei alpino carpato himalayene. Acestia au o origine vulcanica iar pe harta Muntilor Calimani cel mai inalt pisc este cel denumit Pietrosul Calimanilor care ajunge la o altitudine de 2100 de metri. Acesti munti sunt situati pe harta in partea de nord vest a Carpatilor Orientali, fiind cel mai mare lant vulcanic din Romania.

  • Muntii Tibles reprezinta o grupa muntoasa din cadrul Carpatilor Bucovinei si Maramuresului, lant muntos ce face parte din Carpatii Orientali din Romania. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Tibles din Romania cel mai inalt varf al acestor munti este piscul Bran care ajunge pana la 1840 de metri. Muntii Tibles din Cadrul Carpatilor Bucovinei si Maramuresului sunt situati in grupa nordica a Orientalilor avand ca proprietate specifica rocile vulcanice care au ajutat la formarea lor, un lucru intalnit destul de rar in Carpatii Romaniei.

  • Muntii Codru Faget reprezinta o grupa montana din interiorul muntilor Apuseni, munti ce fac parte din lantul muntos al Carpatilor Occidentali. Varful cel mai inalt din aceasta regiune muntoasa, dupa cum se poate vedea pe harta, este la o altitudine de 1112 metri si se numeste Varful Plesu. In zona muntilor Codru Faget s-a dezvoltat in timp Carstul Vascaului pe baza dolomitelor si calcarelot ce apartin de era Triasicului Mediu (aceasta zona se afla spre partea de est a muntilor Codru Faget).

  • Muntii Harghitei sunt o parte integranta a Carpatilor Moldo Transilvani din Romania, grup muntos ce face parte din Carpatii Orientali. Varful Harghita Madaras este cel mai inalt masiv din muntii Harghita ce atinge o altitudine de 1800 de metri. Acestia formeaza un lant muntos care depaseste 70 de kilometri in lungime si peste 25 in latime.

  • Muntii Persani si Magura Codlei reprezinta o grupa muntoasa din Carpatii de Curbura din Romania ce apartine de lantul muntos al Carpatilor Orientali. Dupa cum vedem pe harta, Varful Magura Codlei este cel mai inalt pisc din muntii Persani cu 1292 de metri, iar de aici vine si denumirea acestei grupe montane. Muntii Persani si Magura Codlei sunt situati in sud vestul Carpatilor Orientali si au o dispunere pe directia NNE-SSV, fiind o limita vestica a depresiunii Brasov.

    Muntii Persani se impart in 3 compartimente dupa cum puteti vedea in harta muntilor Persani si Magura Codlei:

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate