Harta Muntii Baraolt si Bodoc din Carpatii Orientali

Muntii Baraolt si Bodoc fac parte dintr-o grupa de munti mai mici care nu trec cu mult de 1000 de metri, acesti munti fac parte din Carpatii Orientali si au ca limita sudica pe harta depresiunea Brasovului. Aceasta depresiune patrunde pe harti in muntii Baraolt si Bodoc sub forma unor mici golfuri care devin din ce in ce mai mici inspre nord.

In aceasta zona padurile sunt in proportie de 70%, fiind zone destul de izolate din cauza accesibilitatii mici. Zona muntilor Bodoc - Baraolt este mai mult specifica unei zone cu dealuri inalte, iar cei 2 munti care formeaza aceasta grupare sunt separati de catre raul Olt. Puteti vedea mai jos o harta actualizata pentru muntii Baraolt si Bodoc:

Muntii Baraolt si Bodoc

In muntii Bodoc Baraolt toate raurile se varsa in raul Olt, padurile de fag sunt predominante facand astfel foarte exploatata activitatea forestiera. In plus, de pe harta acestor munti se poate observa foarte usor faptul ca mai cuprinde pasuni si multe zone agricole.

Ca si asezari umane in aceasta zona, putem vedea pe harta muntilor Baraolt - Bodoc faptul ca cea mai importanta localitate este Baraolt, avand o populatie de aproximativ 10000 de locuitori, fiind situat la o altitudine de 500 de metri.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Muntii Harghitei sunt o parte integranta a Carpatilor Moldo Transilvani din Romania, grup muntos ce face parte din Carpatii Orientali. Varful Harghita Madaras este cel mai inalt masiv din muntii Harghita ce atinge o altitudine de 1800 de metri. Acestia formeaza un lant muntos care depaseste 70 de kilometri in lungime si peste 25 in latime.

  • Muntii Tibles reprezinta o grupa muntoasa din cadrul Carpatilor Bucovinei si Maramuresului, lant muntos ce face parte din Carpatii Orientali din Romania. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Tibles din Romania cel mai inalt varf al acestor munti este piscul Bran care ajunge pana la 1840 de metri. Muntii Tibles din Cadrul Carpatilor Bucovinei si Maramuresului sunt situati in grupa nordica a Orientalilor avand ca proprietate specifica rocile vulcanice care au ajutat la formarea lor, un lucru intalnit destul de rar in Carpatii Romaniei.

  • Harta cu toate regiunile geografice din Romania harti cu regiuni montane depresiuni, podisuri, dealuti si campii din toata Romania.

    Carpatii si depresiunea Transilvaniei
    Harta regiuni geografice din Romania

    I. Carpatii Maramuresului si Bucovinei
    1. Zona centrala inalta (Muntii Rodnei- Maramuresului-Suhard)
    2.Muntii Vulcanici si vulcano sedimentari
    3. Depresiunea Maramuresului
    4. Obcinele Bucovinei
    5. Culoarul Bargau Dorna Campulung

    II. Carpatii Moldo Transilvaniei
    6. Muntii Vulcanici
    7. Depresiunile Giurgeu Ciuc

  • Muntii Bistritei reprezinta o grupa de munti din Romania, situata pe harta in Carpatii Orientali, zona Moldo Transilvana. Inaltimea maxima regasita in cardul acestor munti se regaseste la 1859 de metri altitudine, reprezentata de varful Budacu. Daca analizati harta Muntii Bistritei puteti observa faptul ca acestia sunt in zona centrala a Carpatilor Rasariteni si ocupa o suprafata de peste 1200 km patrati.

  • Muntii Nemira fac parte din Carpatii Moldo Transilvani, parte integranta importanta a lantului muntos format de Carpatii Orientali. Cel mai inalt varf din muntii Nemira, dupa cum se poate observa si de pe harta, ajunge la o altitudine de circa 1649 metri si se numeste Varful Nemira Mare. Ca localizare, acestia fac parte din grupa centrala a Carpatilor Orientali, fiind situati chiar spre extremitatea de sud a acestora. Din punct de vedere geologic, muntii Nemira fac parte din zona muntilor sedimentari estici. Varful mai sus amintit, Nemira Mare, este orientat pe directia nord sud.

  • Muntii Giurgeu reprezinta o importanta grupa de munti din cadrul Carpatilor Moldo Transilvaneni ce apartin de lantul muntos al Carpatilor Orientali din Romania. Varful Prisca, ce ajunge la o inaltime de 1545 de metri reprezinta cel mai inalt pisc din Muntii Giurgeu. Acestia sunt dispusi sub forma unor culmi inalte ce se prelungesc pana spre izvoarele Oltului, avand ca limita superioara spre nord muntii Calimani, in partea de nord est depresiunile Borsec si Bilbor ii delimiteaza, muntii Hasmas reprezinta limita sudica a muntilor Giurgeu iar la vest se afla depresiunea Giurgeu.

  • Muntii Parangului se afla in Carpatii Meridionali din Romania, fiind parte importanta a grupei Parang Sureanu Lotru. Un aspect important de notat este ca, dupa cum se poate observa si de pe harta, ocupa o suprafata foarte mare - cea mai intinsa suprafata muntoasa dintre toate masivele Romaniei. Astfel, de la vest spre est acestia au o lungime de 50 de kilometri iar de la sud spre nord au o lungime de 25 de kilometri. Daca analizam harta muntii Parangului vom vedea ca limita de vest a muntilor Parang este marcata de valea Jiului iar in partea de est de raul Lotru si raul Oltet.

  • Muntii Meses sunt o formatiune muntoasa din cadrul muntilor Apuseni ce apartin de Carpatii Occidentali. Dupa cum se poate observa si pe harta muntilor Meses, cel mai inalt pisc din acesti munti are o altitudine de 996 de metri si se regaseste in varful Magura Priei. Acesti munti sunt o categorie de munti cu altitudini reduse din partea de nord a muntilor Apuseni.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate