Muntii Baraolt si Bodoc fac parte dintr-o grupa de munti mai mici care nu trec cu mult de 1000 de metri, acesti munti fac parte din Carpatii Orientali si au ca limita sudica pe harta depresiunea Brasovului. Aceasta depresiune patrunde pe harti in muntii Baraolt si Bodoc sub forma unor mici golfuri care devin din ce in ce mai mici inspre nord.
In aceasta zona padurile sunt in proportie de 70%, fiind zone destul de izolate din cauza accesibilitatii mici. Zona muntilor Bodoc - Baraolt este mai mult specifica unei zone cu dealuri inalte, iar cei 2 munti care formeaza aceasta grupare sunt separati de catre raul Olt. Puteti vedea mai jos o harta actualizata pentru muntii Baraolt si Bodoc:
In muntii Bodoc Baraolt toate raurile se varsa in raul Olt, padurile de fag sunt predominante facand astfel foarte exploatata activitatea forestiera. In plus, de pe harta acestor munti se poate observa foarte usor faptul ca mai cuprinde pasuni si multe zone agricole.
Ca si asezari umane in aceasta zona, putem vedea pe harta muntilor Baraolt - Bodoc faptul ca cea mai importanta localitate este Baraolt, avand o populatie de aproximativ 10000 de locuitori, fiind situat la o altitudine de 500 de metri.