Harta Muntii Codru Faget din Apuseni

Muntii Codru Faget reprezinta o grupa montana din interiorul muntilor Apuseni, munti ce fac parte din lantul muntos al Carpatilor Occidentali. Varful cel mai inalt din aceasta regiune muntoasa, dupa cum se poate vedea pe harta, este la o altitudine de 1112 metri si se numeste Varful Plesu. In zona muntilor Codru Faget s-a dezvoltat in timp Carstul Vascaului pe baza dolomitelor si calcarelot ce apartin de era Triasicului Mediu (aceasta zona se afla spre partea de est a muntilor Codru Faget). Carstul Vascaului cuprinde o foarte mare varietate de forme de suprafata, cum ar fi sorburi, polii, dolini, insa si alte forme subterane.

In cadrul muntilor apuseni din care fac parte Muntii Codru Faget se mai regasesc muntii Plopis, muntii Meses, muntii Padurea Craiului si muntii Zarandului. Desi eclipsati de alte obiective turistice mai importante din cadrul muntilor Apuseni, muntii Codru Faget pot fi pusi intr-o lista cu cei mai interesanti munti destinati turistilor, datorita unor peisaje superbe ce se remarca prin speculozitate, pitoresc si frumusete.

Muntii Codru Faget

Priviti de pe culmea Plesu acestia apar ca o mare cu valuri, iar privirea se poate bucura de vizionarea unui ses neted din campia Crisurilor la orizont, spre muntii Codru Faget.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Desi nu sunt foarte cunoscuti in Romania, muntii Codru Moma reprezinta un obiectiv turistic important din muntii Bihorului, avand peisaje de o frumusete uimitoare. Muntii Codru Moma, dupa cum se poate vedea si pe harta de mai jos, sunt dispusi sub forma unor adevarate digitatii. Acestia se leaga spre partea de vest de culmea Bihorului de unde se face legatura cu drumul dintre Beius si Brad.

  • Muntii Meses sunt o formatiune muntoasa din cadrul muntilor Apuseni ce apartin de Carpatii Occidentali. Dupa cum se poate observa si pe harta muntilor Meses, cel mai inalt pisc din acesti munti are o altitudine de 996 de metri si se regaseste in varful Magura Priei. Acesti munti sunt o categorie de munti cu altitudini reduse din partea de nord a muntilor Apuseni.

  • Muntii Trascau reprezinta o grupa montana ce se intinde pe teritoriul muntilor Apuseni din Romania, munti ce fac parte din lantul Carpatilor Occidentali. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Trascau cel mai mare varf din acesti munti este varful Dambau care atinge o inaltime maxima de 1369 metri. Ca si localizare, muntii Trascau alaturi de cheile Turzii formeaza zona de rasarit a muntilor Apuseni.

  • Muntii Poiana Rusca reprezinta o grupa montana ce se extinde pe teritoriul Carpatilor Occidentali. Acesti munti fac legatura intre partea nordica a Carpatilor - muntii Apuseni, si grupa sudica a acestora - muntii Banatului. Ocupa o suprafata de aproximativ 2640 metri patrati cu inaltimi ce au o media de nu mai mult de 1000 de metri. Totusi, cel mai mare pisc, dupa cum se poate vedea si din harta muntilor Poiana Rusca, este denumit varful Pades si atinge inaltimea de 1382 metri.

  • Muntii Giurgeu reprezinta o importanta grupa de munti din cadrul Carpatilor Moldo Transilvaneni ce apartin de lantul muntos al Carpatilor Orientali din Romania. Varful Prisca, ce ajunge la o inaltime de 1545 de metri reprezinta cel mai inalt pisc din Muntii Giurgeu. Acestia sunt dispusi sub forma unor culmi inalte ce se prelungesc pana spre izvoarele Oltului, avand ca limita superioara spre nord muntii Calimani, in partea de nord est depresiunile Borsec si Bilbor ii delimiteaza, muntii Hasmas reprezinta limita sudica a muntilor Giurgeu iar la vest se afla depresiunea Giurgeu.

  • Muntii Sureanu mai sunt denumiti si Sebes sunt parte integranta a muntilor Sureanu Parang Lotrului, munti ce apartin de Carpatii Meridionali din Romania. Varful cel mai inalt din muntii Sureanu, dupa cum se poate vedea pe harta muntilor sureanu vizibila mai jos, este varful lui Patru si are o inaltime de circa 2130 de metri. Dupa cum puteti vedea pe harta muntilor Sureanu acestia nu au inaltimi foarte mari, ci mai degraba medii, ocupand insa o suprafata foarte intinsa, de peste 1600 de kilometri patrati.

  • Muntii Leaota sunt o formatiune muntoasa din Carpatii Meridionali din Romania, fiind vecini cu Muntii Piatra Craiului si Muntii Bugegi. Cea mai mare altitudine din acesti munti se poate atince in centrul acestui lant muntos in Varful Leaota, dupa cum se poate vedea de pe harta muntilor Leaota, si masoara 2133 de metri.

  • Muntii Metaliferi sunt o formatiune muntoasa din cadrul muntilor Apuseni ce apartin de Carpatii Occidentali. Varful Poientia este cel mai inalt pisc, dupa cum se poate vedea de pe harta muntilor Metaliferi, atingand altitudinea de circa 1437 metri. Acesti munti Metaliferi incep din partea vestica, de la Culoarul Capruta Slatina si isi au finalul in partea de est la Valea Ampoiului (spre Zlatna si Alba Iulia), urmand ca apoi sa patrunda in partea de nord spre bazinele vailor Galdei si Ampoitei.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate