Povesti care te aduc la Dracula Castelul Bran

Povesti care te face sa vizitezi Castelul Bran sau Castelul Groazei care se gaseste la mai puțin de 30 km distanta de Brașov, o legenda creeata pentru turisti. Daca spui bran, spui Dracula. Legenda care atrage turistii ca un magnet a trimis in umbra toate celelalte povesti despre castelul cu o istorie de peste sapte secole.

Alaturi de resedinta de la Balcic, Branul era "casa" favorita a Reginei Maria. Impresionata de ceea ce a vazut cand l-a vizitat prima data, ar fi marturisit: "Ce basm ar insemna sa chem la viata un mic castel medieval, o adevarata poveste cu zane". Dorinta i s-a implinit in 1920, cand castelul i-a fost donat pentru contributia pe care a avut-o la infaptuirea Marii Uniri. Ileana, fiica Reginei Maria, i-a adus inima la Bran in 1940, dupa cedarea Cadrilaterului, si a depus-o intr-o capela sapata in stanga Magurii. Mormantul a fost profanat in 1968, iar inima reginei a fost ascunsa trei ani intr-un seif al muzeului Bran.

Cea mai cunoscuta poveste din jurul Castelului Bran este tot cea a Contelui Dracula. Torul a inceput cu romanul autorului irlandez Bram Stoker, care denatureaza povestea lui Vlad Tepes, pe care-l transforma intr-un vampir sangeros si-l plaseaza la Bran, desi este foarte putin probabil ca acesta sa fi locuit vreodata in castel. Dar acest aspect nu are importanta. Ceea ce conteaza este ca Branul se potriveste perfect in povestea gotica si atrage o multime de turisti.

Castelul a fost retrocedat anul trecut Arhiducelui Dominic de Habsburg. Ministerul Culturii a mutat colectiile apartinand statului roman de la Castel la Vama Medieval, iar acesta a fost remobilat cu obiecte din colectia familiei regale. Inca este deschis pentru turisti, asa ca puteti sa-l treceti in agenda de vacanta.

Strada General Traian Moșoiu 502A, Bran 507025 Romania

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Un Weekend la munte, Team Building si Traning in zona Bran Moeciu la Pensiunea Katharina 4 stele. Cazare cu pensiune completa dotata cu sala de conferinte cu capacitatea de 45 locuri. Restaurant traditional Bran cu capacitate de 130 de locuri ideal pentru mese festive, nunti,botez,etc la Bran. Cazare la Pensiuni Bran Moeciu. Cazare la categorie de 4 margarete pensiune turistica de lux. Atractii turistice Bran si trasee turistice Bran alaturi de Harta Bran.
  http://www.cazare-pensiune-bran.ro,
  http://www.cazare-pensiuni-bran-moeciu.ro,
  http://www.cazarebranpensiune-katharina.com,

 • Cazare la Bran cu pensiune completa la Pensiunea Katharina**** Bran, situata in zona de munte Bran Moeciu. Va invitam sa petreceti vacanta, un concediu sau un weekend, intr-un cadru mai retras si pitoresc, cu privelisti incantatoare spre Muntii Piatra Craiului si Masivul Bucegi si Castelul Bran, in camere mari cu un spatiu generos. Situata in mijlocul naturii, PENSIUNEA KATHARINA BRAN este garantia unui sejur reusit, atractia principala fiind in primul rand linistea, aerul curat si specificul zonei de munte.

 • Team Building si Traning in zona Bran Moeciu la Pensiunea Katharina 4*. Cazare cu pensiune completa sala de conferinte cu capacitatea de 45 locuri. Restaurant traditional Bran cu capacitate de 130 de locuri ideal pentru mese festive, nunti,botez,etc la Bran. Cazare la Pensiuni Bran Moeciu. Cazare la categorie de 4 margarete pensiune turistica de lux. Atractii turistice Bran si trasee turistice Bran alaturi de Harta Bran.
  http://www.cazare-pensiune-bran.ro,
  http://www.cazare-pensiuni-bran-moeciu.ro,
  http://www.cazarebranpensiune-katharina.com,
  Cazare in Bran in cele mai bune conditii, restaurant cu mancaruri traditionale cu posibilitate de pensiune completa. Pensiuna Katharina Bran clasificare 4 Margarete asezata la ca.800 metri fata de Castelul BRAN-Dracula va ofera cu un comfort deosebit si un spatiu foarte generos de cazare, camere mari spatioase cu balcon, va ofera cazare si pensiune completa la Restaurant Traditional Bran, Atractii turistice Bran. Adecvat pt.Conferinte,seminare,Team Building, Training si mese festive cu mancaruri traditionale. Parcare mare si teren de joaca pentru copii. Organizeaza excursii locale: Pestera Dambovicioara, Prapastiile Zarnestilor, Piatra Craiului, Chisetorii, Drumul Carului.

 • O cazare in Bran in cele mai bune conditii, cu restaurant si mancaruri traditionale cu posibilitate de pensiune completa va este oferita de Pensiuna Katharina Bran clasificare 4 Margarete asezata la ca.800 metri distanta de de renumitul Cast BRAN-Dracula care va ofera un comfort deosebit si un spatiu foarte generos de cazare, camere mari spatioase cu balcon, va ofera cazare si pensiune completa la Restaurant Traditional Bran, Atractii turistice Bran. Adecvat pt.Conferinte,seminare,Team Building, Training si mese festive cu mancaruri traditionale. Parcare mare si teren de joaca pentru copii.

 • Daca vrei informatii despre traseele turistice din Predeal, Bunica iti ofera informatii. Detalii despre:
  1. Ferma Valea cu Struti (in culoarul Rucar-Bran - Sirnea)
  2. Cheile Gradistei (in culoarul Rucar-Bran, din Moeciu de Sus)
  3. Cetatea Rasnovului
  4. Cafeneaua Graft
  5. Pietrele lui Solomon
  6. Castelul Bran
  7. Canionul Sapte Scari
  Tot Bunica iti ofera cazare la pensiune la munte la preturi avantajoase pentru grupuri, companii si pentru perioade mai mari de 5 zile.

 • Transylvanian Inn este un hotel de 3 stele situat in Bran care ofera cazare si masa la preturi avantajoase. Complexul mai include o sala de conferinte, un restaurant si un foisor de unde se poate vedea panorama asezarii Branului si Castelul Bran

 • Transylvanian Inn este un hotel de 3 stele situat in Bran care ofera cazare si masa la preturi avantajoase. Complexul mai include o sala de conferinte, un restaurant si un foisor de unde se poate vedea panorama asezarii Branului si Castelul Bran

 • Zona Bran-Moeciu este unul din principalele repere in turismul rural romanesc: este locul ideal pentru cei pasionati de natura si drumetii si totodata, este renumita in sarbatori traditionale, obiceiuri si porturi stramosesti ce au contribuit la faima ei.
  Obiective turistice:
  Castelul BRAN - cu siguranta cel mai vizitat punct din zona si poate din toata Romania - atat de catre turistii romani cat si de mii de turisti straini anual. Pe langa castelul propriuzis exista inca doua muzee care merita toata atentia si care se gasesc in curtea castelului.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate