Vizualizeaza lumea in 3D cu Google Earth

Cu siguranta ai utilizat sau daca nu macar ai auzit de Google Earth - un serviciu oferit de Google ce afiseaza imagini din satelit cu suprafata Pamantului la diverse rezolutii in functie de preferintele utilizatorului. Acestia au posibilitatea de a vizualiza orase, cladiri si orice alte constructii de pe intreg globul. Stiti probabil de serviciul Google Maps, insa acestea 2 sunt diferite - Earth este o aplicatie care se descarca pe masina utilizatorului in timp ce Maps este un serviciu bazat pe browser. In acest moment Google Earth este disponibil in 3 versiuni pentru useri:

- Google Earth, care este pus la dispozitia utilizatorilor in mod gratuit
- Google Earth Pro, care ofera cateva beneficii suplimentare pentru pretul de 400$
- Google Earth Enterprise, ce prezinta unele avantaje pentru companii

Este bine de stiut ca sistemul de operare pe care il utilizezi nu conteaza atunci cand vrei sa folosesti aplicatia Google Earth, fiind compatibilitate completa intre acesta si sistemele de operare. Un alt lucru util il reprezinta si limba romana, care face parte din totalul celor 37 de limbi in care este disponibila aplicatia. O functie extrem de utila la Google Earth este aceea de cautare (deja o caracteristica principala a serviciilor oferite de Google), pentru ca utilizatorul este capabil sa caute munti, orase, tari sau rauri, companii sau obiective turistice, atat dupa coordonate geografice cat si dupa propriile lor nume.

Google Earth ofera utilizatorului posibilitatea de a afisa prin intermediul Street View, o facilitate complet integrata, un tur virtual al marilor orase din lume, cu imagini reale ce va pot oferi o panorama 3D a locurilor pe care doriti sa le vizualizati. Aceasta functie de modelare 3D a fost mult imbunatatita odata cu lansarea ultimei versiuni de Google Earth, afisand caracteristici chiar si pentru vegetatia din jurul cladirilor. Un lucru care personal imi place foarte mult este acela ca in reprezentarea 3D a Google Earth acesta dispune virtual copaci pe marginea drumurilor si in parcuri, tinand cont de specificul zonei geografice respective.

Google Earth devine din ce in ce mai impresionat cu fiecare update si reprezinta o solutie extreme de utila si placuta pentru a oferi un tur virtual care va surprinde mereu utilizatorii prin calitatea imaginilor oferite.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Google Earth este un program care, dupa cum spune si numele, este detinut de celebra companie Google. Trebuie sa stiti insa ca pana in anul 2005 a fost detinut de compania Keyhole insa aceasta a fost cumparata de catre cei de la Google.

  Ce face Google Earth?

  Google Earth este un program care afiseaza imagini din satelit de pe suprafata pamantului. Practic cu acest program puteti vedea orase sau alte asezari si constructii de oriunde pe glob.

 • Google Maps este o aplicatie de cartografiere gratuita care poata fi accesata din browser. Ce face Google Maps?
  Dupa cum ziceam mai sus, Google Maps este o aplicatie de cartografiere insa, in termeni mai exacti spus, cu ajutorul acestei aplicatii puteti vedea drumurile de pe tot globul precum si informatii in legatura cu traficul. De exemplu daca un drum a fost inchis circulatiei sau se afla in reparatie atunci veti primi aceasta informatie si astfel vor putea stabili o ruta ocolitoare.

 • Google Maps reprezinta o aplicatie oferita de cei de la Google si se bazeaza pe un serviciu de cartografiere ce poate fi accesat la adresa maps.google.com. Aceasta aplicatie web poate fi accesata de oricine, fiind necesara doar o conexiune la internet si un calculator, sau, pentru a fi in trend, un telefon, fiind disponibile aplicatii pentru utilizarea Google Maps pe telefon.

 • Harta cu imaginie satelitara interactiva a lumii oferita de google maps. Pe aceasta harta se pot localiza imagini satelitare cu orase, strazi si autostrazi, trasee si imagini turistice, intinerarii webcam cu imagini in timp real din toata lumea, foto din toate orasele turistice din lume google earth.
  Afla cu harta lumii online pozitia pe harta a celor sapte continete ale lumii, si anume:
  America de Nord, America de Sud, Europa, Africa, Asia, Australia si Antartica.

 • Harta rutiera si harti 3D tridimensional de la Google Earth cu imagini din satelit detaliate, care iti permite a inclina si a roti imaginea cladirilor, strazi, autostrazi, terenuri si multe altele.
  Harta rutiera intractiva oferita de googlemaps si prezentata de harti.technorati.ro mai ofera imagini din mapale din satelit cu posibilitatea de localizare toate strazile rutiere si autostrazi din lume, posibilitate de calculare cu aproximatie distante dintre satate sau orase ale lumii.

  Pentru a putea vizualiza harta lumii in 3D (tridimensional) este nevoie sa descarcati Plug-inul Google Eart

 • Serviciile de harti online sunt foarte utile atunci cand dorim sa gasim directii spre un loc anume sau atunci cand cautam un obiectiv dintr-o localitate specificata. Unul dintre cele mai mari servicii de acest gen il reprezinta Google Maps, un serviciu oferit gratis de compania Google. In acest articol vom oferi cateva detalii despre cum se poate folosi un serviciu de harti online, insa in special serviciul oferit de Google prin aplicatia Google Maps.

 • Odata cu trecerea timpului hartile au evoluat cat mai mult posibil. Inca de la inceputurile sale hartile aveau rolul pe care il au si astazi, mai exact de a ajuta oamenii sa se orienteze insa pe langa acesta, hartile mai aveau si rolul de a delimita spatiile de vanatoare precum si cele agricole.

  Ca sa va faceti o perspectiva asupra evolutiei hartilor ganditi-va la faptul ca de la vechile harti din hartie am ajuns astazi la hartile 3D.

  Ce sunt de fapt hartile 3D?

 • Pentru multi, Google Eearth (sau Encarta) sunt aplicatiile de baza de vizualizare a hartii geografice a lumii. Pe parte de optiuni disponibile online, Google Maps face, la randu-i, o treaba mai mult decat multumitoare, fiind aplicatia care sta la baza celor mai multe sisteme de orientare.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate