Bucuresti la plimbare prin micul Paris

Redescopera Bucurestiul

La pas prin Bucuresti... Ce zici? E o invitatie tentanta? Parca ai vrea sa spui nu. Si totusi, lasa prejudecatile si hai la plimbare prin micul Paris de odinioara.

Orice plimbare prin Bucuresti trebuie sa inceapa pe Calea Victoriei, una din cele mai vechi strazi ale orasului. Aproape de Piata Victoriei, la numarul 141, se afla Muzeul National George Enescu, gazduit de frumosul palat Cantacuzino. Mergand spre Dambovita, poti admira alte bijuterii de arhitectura cum sunt Casa Vernescu, Ateneul Roman, Biserica Centrala Universitara, Palatul Telefoanelor, Centrul Militar National, Sediul Central CEC.
Prin pasajul Macca - Villacrosse, ajungi la impunatoarea cladire a Bancii Nationale si apoi pe renumitul Lipscani. Strada Smardan este amenajata si te imbie cu multe cafenele, restaurante sau pizzerii, unde poti savura si un vin fiert. Cei mai tineri se pot bucura de patioanerele in aer liber, amenajate pe lacurile din Bucuresti sau in locurile cele mai frecvente din oras. Daca nu vrei sa patinezi, poti opta pentru o plimbare in Parcul Herastrau, sau pe aleile pitoresti ale celebrului Muzeu al Satului. In apropiere poti admira silueta Arcului de Triumf si Casa Presei libere. Daca este prea frig ca sa-ti petreci timpul in aer liber, poti merge la Muzeul Taranului Roman sau la Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa, aflate amandoua in Piata Victoriei. Cel mai valoros exponat de la Antipa este scheletul Deinotherium gigantissimum, un mamifer urias, stramosul elefantilor.

Ce mai poti vizita in Bucuresti:
- Curtea Veche - ruinele Cetatii Bucuresti. Alaturi se afla Biserica Sfantul Anton, lacasul de inchinaciune al domnitorilor, zidita de voievodul Mircea Ciobanul.
- Hanul lui Manuc, cel mai vechi han din Bucuresti, care isi pastreaza inca destinatia initiala.
- Vila Minovici, construita in stil romanesc in 1905, numita si Casa cu clopotei, din cauza celor 40 de clopotei din sticla aflati in turn, care sunau la orice adiere de vant.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Bucurestiul a fost atestat documentar in 1459, intr-un document emis de Vlad Tepes, care-si stabilise resedinta in aceasta cetate de pe malul Dambovitei. Centrul istoric al orasului conserva ruinele curtii domnesti - Curtea Veche - si biserica domneasca Buna Vestire, ridicata intre 1558-1559. Tot in acest perimetru se gaseau cele mai mari si mai frumoase hanuri ale Bucurestilor, dintre care s-au mai pastrat doar Hanul lui Manuc 1808, propietate a armeanului Emmanuel Marzaian, si Hanul cu Tei construit in 1833, situat intre strazile Lipscani si Blanari, astazi transformat in galerie de arta.
 • Aparitia unei harti 3d a orasului Bucuresti este o oportunitate excelenta atat pentru afaceri, cat si pentru o orientare mai buna in spatiu. In cazul in care nu esti din oras si ti-ai propus sa vizitezi capitala romaniei, atunci cu ajutorul acestei harti 3d te poti orienta chiar mai bine decat cu un clasic GPS, deoarece vezi cladiri, drumuri si parcuri in forma lor originala.

 • Harta geografica Cehia cu capitala la Praha cu harti si imagine interactiva satelitara, localizare strazi, auto-strazi, si orase din Cehia, stabilire trasee turistice prin Praga republica Cehia. Planificarea pe harta si stabilirea vizitarii obiectivelor si zonelor turistice din Praga e trebuiesc neaparat vizitate atunci cand esti in vizita prin acest oras.

 • Site-ul contine Harta Bucuresti, harta metroului Bucuresti, harta strazilor din Bucuresti si harta ansamblurilor rezidentiale din Bucuresti, apartamente si vile de lux.
  In curand va apare si harta restaurantelor si cazinourilor din Bucuresti.

 • Afla importanta unei harti online atunci cand vizitezi o capitala europeana importanta, iar pentru ca este un oras extrem de popular si vizitat de turisti am ales Parisul ca element principal.

 • Zonele in care se pot gasi oferte de cazare in regim hotelier in Bucuresti
  Serviciile de cazare in regim hotelier in Bucuresti au castigat multi adepti in ultimul timp datorita preturilor mult sub cele practicate de hoteluri, dar si a conditiilor excelente de cazare si confort oferite. Tot mai multe oferte apar pe piata de la o luna la alta, incepand de acum cativa ani. Firme de genul celei gasite pe www.regim-hotelier.com vin in intampinarea clientilor cu oferte foarte tentante si de nerefuzat.

  De ce sunt cautate apartamentele ce se inchiriaza in regim hotelier

 • Prin intermediul acestui articol va invitam sa descoperiti cateva dintre cele mai interesante atractii turistice din frumosul orasel Postdam. Ca in orice calatorie fie de afaceri, fie in scop turistic este indicat sa aveti la indemana pe tot parcursul calatoriei o harta. In cazul in care doriti sa faceti aceasta calatorie cu masina cu siguranta veti avea nevoie de un gps, daca veti alege calatoria cu avionul orice tip de harta interactiva este bine sa nu lipseasca din bagajul dumneavoastra.

 • Ofer cazare,in regim hotelier, garsoniera, in Bucuresti zona salajan – piata (parter), recent renovate modern: termopan, parchet, gresie, faianta, complet utilata: televizor, masina de spalat, aragaz, frigider, cada hidromasaj, pat dublu(totul nou); interfon, foarte curat, pret 40 E /zi. Pentru rezervari si mai multe detalii sunati la nr de tel 0720385999; 0788960744

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate