Vacanta la Sangeorz - Bai, o cura de sanatate

Daca visezi la o vacanta in care sa beneficiezi de tratamentul miraculos al apelor minerale, sa te relaxezi in inima naturii, dar si sa descoperi o fascinanta mofeta sonora naturala sau istoria cladirilor medievale, mergi la Sangeorz-Bai o statiune turistica balneara din frumoasa si renumita regiune montană a judetului Bistrita-Nasaud din Transilvania, Romania.

Amplasata in partea de nord a Romaniei, in judetul Bistrita-Nasaud, statiunea Sangeorz-Bai este o destinatie perfecta pentru cei ce doresc un concediu linistit, in care sa se bucure de efectele benefice ale izvoarelor cu ape minerale. Clima acestei zone balneare din partea de sud a Muntilor Rodnei este montan moderata, iar temperatura medie anuala nu depaseste 7,5 grade C. Daca alegi sa vii la Sangeorz-Bai, trebuie sa stii ca statiunea dispune de instalatii pentru bai calde cu ape minerale, in cada, instalatii pentru aerosoli si inhalatii, pentru electoterapie si hirdoterapie, pentru impachetari cu namol mineral cald si cu parafina, dar si de sali de gimnastica medicala.

La Sangeorz-Bai, apele minerale rivalizeaza, din punct de vedere al proprietatilor lor, cu cele folosite de marci celebre precum Vichy, din Franta, sau Karlovy Vary din Cehia. Totusi, apele din izvoarele bistritene au o eficacitate mai mare in tratamentul afectiunilor tubului digestiv, al bolilor metabolice si nutritionale. In cura externa, aceleasi ape au efect terapeut asupra afectiunilor reumastimale degenerative si diartritice.

Dupa sedintele de tratament, pot fi vizitate numeroase puncte de atractie intre care se numara si dealul Prihodiste-Marcus, unde exista o mofeta sonora naturala. Aici, gazul trece prin apa, producand un zgomot similar fierberii, sunet ce este perceput chiar de la distanta. Tot odata pot fi degustate "licorile Bahice" din pivnitele de vinuri de la Lechinta, dar nu trebuie omisa nici excursia de la Bistrita, oras aflat la 50 km distanta.

Sangeorz Bai Bistrita Nasaud

Principalele puncte de atractie ale statiunii Sangeorz Bai sunt: zidurile orasului medieval, Turnul Dogarilor, Casa Argintarilor, care adaposteste si sectia de istorie-arheologie a Muzeului judetean, dar si cladirile Sugalete, un complex format din 13 constructii, ce dateaza din secolul al XV-lea.

Unitatile de cazare recomandate si cotate cel mai bine de booking.com sunt:

Vila Luminita
Vila Sângeorz-Băi

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Statiunea balneara Breaza este o statiunea balneo-climaterica situata in judetul Prahova din Romania. Dupa cum se poate observa pe harta statiunii Breaza, aceasta se invecineaza la nord cu localitatea Comarnic, in timp ce pe partea din sud are ca vecin orasul Campina. Harta Statiunii Breaza identifica faptul ca statiunea este pozitionata in partea de sud a Muntilor Bucegi, fiind o regiune subcarpatica, statiunea fiind cuprinsa intrea inaltimile 380-450 metri.

  • Cand Vatra Dornei te cheama sa profiti de ultimile straturi de zapada, de linistitea muntilor si de izvoarele ei cu ape minerale, afla ca este locul perfect pentru o vacanta de vis la sfarsit de iarna, sau chiar in plin sezon de iarna daca cei mici vor sa se bata cu bulgari, iar tu ai nevoie de relaxare intr-o statiune balneara.

  • Vatra Dornei este un municipiu ce apartine de judetul Suceava din Romania, regiunea istorica Bucovina, asezata in partea de sud a regiunii. Localitatea Vatra Dornei are in acest moment aproximativ 13 000 de locuitori, fiind o localitate celebra datorita faptului ca a fost ridicata la rang de statiune balneo-climaterica, aici fiind aer tonifiant, cat si ape minerale naturale.

  • Statiunea Slanic Moldova din Romania este in primul rand un oras ce apartine de judetul Bacau, regiunea istorica Moldova, avand in prezent aproximativ de 5 000 de locuitori. Harta statiunii Slanic Moldova arata faptul ca aceasta se regaseste in partea de sud-vest a judetului Bacau, fiind in fapt o depresiune incojurata de culmi inalte, pe valea raului Slanic. Se poate observa pe harta interactiva faptul ca raul Slanic isi are izvorul la doar 7 km de statiunea Slanic Moldova, mai exact in muntii Sandru Mare.

  • Cu siguranta, obiectivele turistice din afara tarii sunt foarte atractive. Atat Europa cat si Asia, America sau chiar Australia si Africa sunt deosebit de ofertante din punct de vedere turistic. De multe ori insa, te intrebi de ce sa cheltuiesti foarte multi bani pentru a vedea obiectivele turistice ale altor tari cand harta tarii noastre uimeste prin numarul de obiective interesante. Daca iti doresti sa te bucuri din plin de o vacanta perfecta, lasa deoparte numeroasele destinatii de vacanta din alte tari si urmatoarele doua vacante incearca sa le petreci in Romania.

  • Detalii despre cateva statiunile balneare importante din Romania, informatii cazare, oferte de vacanta si tratament balnear pentru diferite afectiuni in statiuni balneare romanesti. Cea mai buna alegere vacante special de relaxare in statiuni balneare si de tratament in Romania. Oferte la cazare pentru Paste, 8 Martie si 1 Mai

    Baile Herculane

  • Daca va ganditi la o vacanta si va uitati pe o harta veti observa ca: Ibitza, Tenerife, Barcelona sau Madrid au ceva in comun: sunt in Spania. Harta acestei tari este foarte bogata in destinatii turistice de neratat si cu siguranta, te-ai gandit nu de putine ori sa le descoperi indeaproape. Este foarte greu sa alegi o destinatie turistica din Spania, in conditiile in care fiecare are capacitatea de a-ti oferi extrem de multe lucruri.

  • Statiunea Eforie Sud este situata in nordul Dealului Tuzla, din Romania fiind localizata intre Marea Neagra si lacul Techirghiol, dupa cum se poate observa si pe harta interactiva a litoralului din Romania, fiind foarte recomandata turistilor datorita tratamentelor cu namol si bailor in apele lacului care pot sa trateze afectiuni diverse. Dupa cum puteti observa pe harta, statiunea Eforie Sud este o statiunea foarte mica pe litoralul din Romania, fiind localizata inspre sudul litoralului, la aproape 20 de kilometri de orasul Constanta, intre statiunilr Tuzla si Eforie Nord.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate