Turismul montan in Muntii Apuseni din Romania

Mai putin vizitat de turisti, afalti in cautarea unor piscuri greu de cucerit. Muntii Apusenii din Romania ofera toamna un spectacol grandios pentru toti iubitorii turismului montan.

Chiar daca este toamna tarziu, te poti bucura de o vacanta de neuitat in Apuseni. Pretul cazarilor la pensiuni sau cabane nu este mare si poti colinda minunatele imprejurimi fie cu masina, fie cu mijloacele de transport in comun. Deoarece muntii nu sunt prea inalti, traseele nu sunt dificile si pot oferi motivul unor lungi si frumoase plimbari intr-un decor de basm. Ai grija, insa, sa fii pregatita si in cazul in care conditiile meteo nu sunt favorabile. Nu uita de bocanci, care ar trebui sa fie obligatorii in orice drumetie montana.

Din multimea de locuri care merita sa fie vazuta aici - munti, chei spectaculoase, pesteri, manastiri - ne-a fost greu sa-ti recomandam doar cateva.
Printre atractiile pe care n-ar trebui sa le ratezi sunt ghetarul Scarisoara, Pestera Ursilor, Muntele Gaina, masivul Bedeleu, Cheile Rametului, rezervatia Scarita Belioara. Valea Ariesului poate fi strabatuta cu masina, pe traseul Campeni - Turda pe DN 75. Soseaua serpuita este inconjurata de munti, si la fiecare cotitura, descoperi un peisaj unic.

Ce mai poti vedea in muntii Apuseni din Romania:
- Manastirea ramet, unul din cele mai vechi lacasuri de cult din Ardeal;
- Vara, pe Muntele Gaina se organizeaza renumitul targ de fete;
- Ghetarul Scarisoara, cea mai mare pestera cu gheata din Romania;
- Marele Portal din Cetatile Ponorului, un grup de pesteri spectaculoase.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Muntii Trascau reprezinta o grupa montana ce se intinde pe teritoriul muntilor Apuseni din Romania, munti ce fac parte din lantul Carpatilor Occidentali. Dupa cum se poate vedea pe harta muntilor Trascau cel mai mare varf din acesti munti este varful Dambau care atinge o inaltime maxima de 1369 metri. Ca si localizare, muntii Trascau alaturi de cheile Turzii formeaza zona de rasarit a muntilor Apuseni.

  • Muntii Codru Faget reprezinta o grupa montana din interiorul muntilor Apuseni, munti ce fac parte din lantul muntos al Carpatilor Occidentali. Varful cel mai inalt din aceasta regiune muntoasa, dupa cum se poate vedea pe harta, este la o altitudine de 1112 metri si se numeste Varful Plesu. In zona muntilor Codru Faget s-a dezvoltat in timp Carstul Vascaului pe baza dolomitelor si calcarelot ce apartin de era Triasicului Mediu (aceasta zona se afla spre partea de est a muntilor Codru Faget).

  • In Romania calatorului nu i se da nici o ocazie de a se plictisi - si putem spune asta fara a exagera catusi si putin. Socotita nu de putine ori o "tara a paradoxurilor", Romania are de ce sa ne starneasca interesul. Ce curiozitate, exclama mai toata lumea, o tara latina in mijlocul unor popoare slave si fino-urgice! O tara majoritar ortodoxa, cu un nume care pastreaza totusi amintirea Romei...O Romanie asezata la potile Orientului, si totusi occidentala in foarte putine privinte!

  • Muntii Metaliferi sunt o formatiune muntoasa din cadrul muntilor Apuseni ce apartin de Carpatii Occidentali. Varful Poientia este cel mai inalt pisc, dupa cum se poate vedea de pe harta muntilor Metaliferi, atingand altitudinea de circa 1437 metri. Acesti munti Metaliferi incep din partea vestica, de la Culoarul Capruta Slatina si isi au finalul in partea de est la Valea Ampoiului (spre Zlatna si Alba Iulia), urmand ca apoi sa patrunda in partea de nord spre bazinele vailor Galdei si Ampoitei.

  • Harta muntilor Cheile Turzii din Apuseni, harta muntii cheile turzii din Romania.

    harta muntii cheile turzii

  • Muntii Meses sunt o formatiune muntoasa din cadrul muntilor Apuseni ce apartin de Carpatii Occidentali. Dupa cum se poate observa si pe harta muntilor Meses, cel mai inalt pisc din acesti munti are o altitudine de 996 de metri si se regaseste in varful Magura Priei. Acesti munti sunt o categorie de munti cu altitudini reduse din partea de nord a muntilor Apuseni.

  • Daca esti in cautare de o harta pentru Muntii Aninei trebuie sa stii ca acestia sunt situati in vestul Romaniei si sunt grupati in Muntii Banatului. Muntii Aninei ating inaltimi cuprinse intre 600 si 1000 de metri, ca si material sunt formati din calcar in interiorul carora s-au format in timp Chei (Cheile Carasului, de exemplu) plus alte pesteri frumoase, cum ar fi Pestera Comarnic.

  • Sa calatoresti este o experienta uimitoare si fascinanta totodata, dar inainte de a trece hotarele catre alte zone trebuie sa-ti vizitezi propria tara. Romania este plina de locuri frumoase pe care nu ai cum sa le ratezi odata ce esti roman, deoarece am fost binecuvantati atat cu deschiderea la mare cat si cu munti inalti, absolut incantatori care ne ofera numeroase trasee montane spectaculoase.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate