Cat de folositoare poate fi o harta interactiva online

Batranele harti din hartie au fost inlocuite de mult de catre hartile online cele din urma fiind mult mai utile precum si mai accesibile. Unul din aspectele care au dus la aceasta trecere este faptul ca pe o harta online este mult mai usor sa va orientati in timp ce pe o harta normala orientarea este mai dificila. De exemplu la hartile clasice aparea mereu problema in care cei care o foloseau nu stiau unde se afla si astfel aveau nevoie de zeci de minute pentru a se localiza pe harta. La hartile online aceasta problema nu mai exista deoarece tehnologia acestora permite localizarea masinii sau a persoanei care foloseste O harta interactive online instalata pe un GPS.

De asemenea un alt aspect pozitiv al hartilor online este faptul ca va ofera mult mai multe informatii legate de traseul dorit. De exemplu acestea va ofera informatii despre trafic iar daca este aglomerat atunci primiti sfaturi in legatura cu rutele ocolitorii posibile. Totodata primiti informatii legate de timpul total in care veti ajunge la destinatie, informatie pe care o harta normala nu il va oferi cu siguranta.

Ce e mai frumos decat sa economisti carburant si timp prin apelarea la o scurtatura pentru a ajunge la destinatie? In timp ce pe hartile din hartie sunteti nevoiti sa le cautati personal pana va incepe sa va doara capul hartile online va ofera informatii legate de scurtaturile posibile fara ca dumneavoastra sa va bateti capul.

Dupa cum ziceam mai sus, acest tip de harti online va ofera informatii legate de trafic. Vi s-a intamplat vreodata sa aveti intarzieri de ore intregi datorate traficului prea intens sau uneori blocat? Daca nu vi s-a intamplat atunci sunteti norocosi insa daca vi s-a intamplat cel putin o data atunci cu siguranta doriti sa evitati aceste probleme ale traficului. Astfel hartile digitale va ofera rute ocolitoare pentru a evita cat mai mult posibil blocajele de trafic precum si traficul prea aglomerat.

Pe langa toate aceste beneficii a hartilor online, exista dispozitive GPS care, in cazul in care conduceti un camion, va calculeaza informatiile tinand cont de tipul camionului, marimea acestuia precum si de marfa pe care o transportati. De asemenea mai primiti detalii si in legatura cu interdictiile de greutate si marime.

Asadar hartile online au un avantaj clar asupra asupra hartilor clasice fiind mult mai utile si mai inteligente.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Atunci cand vine vorba de o calatorie un dispozitiv GPS este mereu un adevarat ajutor. Utilitatea acestuia nu va fi vazuta atunci cand mergeti 30 de km pana la tara la bunici deoarece nu veti avea nevoie de el stiind drumul acela ca pe propriile buzunare. Un system de navigatie GPS este de mare ajutor abia atunci cand mergeti pe o ruta noua in destinatii mai indepartate.

  Ce face un GPS auto?

 • Hartile online sunt mult mai usor de folosit decat cele clasice, iar pe langa acest aspect se poate afirma ca sunt si mai usor de achizitionat, insa nu acestea sunt cele doua avantaje de care aminteam in titlu.

 • Odata cu trecerea timpului hartile au evoluat cat mai mult posibil. Inca de la inceputurile sale hartile aveau rolul pe care il au si astazi, mai exact de a ajuta oamenii sa se orienteze insa pe langa acesta, hartile mai aveau si rolul de a delimita spatiile de vanatoare precum si cele agricole.

  Ca sa va faceti o perspectiva asupra evolutiei hartilor ganditi-va la faptul ca de la vechile harti din hartie am ajuns astazi la hartile 3D.

  Ce sunt de fapt hartile 3D?

 • Cea mai buna metoda de a calatori este sa ai cu tine in permanenta o harta, dar nu orice fel de harta ci una actualizata care ofera informatii relevante despre zona in care te afli. Cu alte cuvinte, atunci cand vizitezi un oras strain iti trebuie numele strazile, indicatii in legatura cu hotelurile existente, pensiunile, cafenelele, restaurantele si multe alte astfel de locuri.

 • Folosind o harta online poti aduna o serie de informatii utile atunci cand vrei sa-ti deschizi propria afacere. Inainte de a citi urmatoarele randuri este foarte probabil sa nu ai nici o idee despre cum o harta online te-ar putea ajuta in acest sens, iar prin urmare vreau sa impartasesc cu tine urmatoarele aspecte din acest articol.

 • Hartile sunt pentru un navigator GPS precum aerul pentru oameni. Acestea sunt strict necesare pentru a va putea orienta cu ajutorul satelitilor gps-ului. Totusi trebuie sa incepem cu inceputul, iar pana la harti trebuie sa explicam exact termenul de GPS.

  Ce este un sistem de navigatie GPS?

  Abrevierea de GPS vine de la termenul Global Positioning System, iar dupa o traducere acesta inseamna Sistem de Pozitionare Globala. Mai pe intelesul tuturor, GPS-ul este un gadget care va ajuta sa va orientati atunci cand calatoriti undeva unde nu ati mai fost si nu stiti rutele. Sau mai exact, este o harta digitala mai performanta decat hartile clasice.

 • Iti mai amintesti cand ai intins ultima data o harta clasica pe bordul masinii tale in incercarea de a iesi din impas? Daca poti raspunde afirmativ atunci inseamna ca nu ai facut cunostinta cu sistemele GPS care nu doar ca-ti indica directia corecta atunci cand gresesti, dar iti ofera o drumetie de neuitat, relaxanta si fara grija ca la urmatoarea intersectie o vei lua pe un drum gresit.

 • In Romania este mai putin cunoscut potentialul unei harti online, iar majoritatea oamenilor continua sa foloseasca metodele clasice de a cumpara sau a vinde ceva, ori de a-si face publicitate, insa daca analizezi avantajele pe care harta online ti le ofera vei ramane surprins intr-o oarecare masura.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate