Afla ce sunt de fapt hartile 3D

Odata cu trecerea timpului hartile au evoluat cat mai mult posibil. Inca de la inceputurile sale hartile aveau rolul pe care il au si astazi, mai exact de a ajuta oamenii sa se orienteze insa pe langa acesta, hartile mai aveau si rolul de a delimita spatiile de vanatoare precum si cele agricole.

Ca sa va faceti o perspectiva asupra evolutiei hartilor ganditi-va la faptul ca de la vechile harti din hartie am ajuns astazi la hartile 3D.

Ce sunt de fapt hartile 3D?

Perspectiva 3D a hartilor este oferita de catre mai multe aplicatii tip GPS precum Google Maps si Google Earth. Mai exact acesta unul din modurile de vizualizare pe care aceste aplicatii vi le pune la dispozitie.

Cum arata o harta 3D?

Cand spunem cuvantul harta ne gandim la o hartie pe care sunt conturate tari, unitati de relief, drumuri si multe altele. Hartile 3D nu sunt la fel oferindu-va mult mai mult decat hartile normale. In timp ce pe o harta clasica va veti uita la un oras si doar va veti inchipui cum arata acel oras, hartile 3D va vor oferi ocazia sa vedeti acest lucru. Practic acest tip de vizualizare a hartilor va permite sa calatoriti virtual si sa vizitati o multime de orase din intreaga lume.

Cum functioneaza o harta 3D?

De obicei modul 3D a hartilor poate fi accesat cu ajutorul functiei Street View care va permite sa vizitati un oras folosind mouse-ul. Street View este insa doar unul din modurile 3D cu ajutorul caruia va puteti plimba prin marile orase ale lumii.

Privind aceasta evolutie a hartilor nu putem decat sa asteptam o harta in care imaginile sunt afisate in timp real si, la cum evolueaza tehnologia in fiecare zi, parerea mea este ca ne vom bucura cu siguranta si de acest tip de harta, cel mai probabil in cativa ani.

Cum pot avea acces la aceste tipuri de harti?

Pe langa aplicatiile oferite de Google mentionate mai sus, dupa o simpla cautare cu termenii "harti 3D" veti primi aproximativ 500.000 de rezultate care constau in site-uri ce va ofera acest tip de harti.

Asadar hartile 3D sunt momentan cea mai buna solutie pentru a vizita marile orase ale lumii in cazul in care nu va permiteti sa o faceti in adevaratul sens al cuvantului. Totodata aplicatiile care ofera acest tip de harti sunt o metoda numai buna de pierdut timpul deoarece pana acum nu m-am plictisit niciodata folosindu-le si mereu am fost incantat sa descopar cate un oras nou.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Cuvantul harta nu este unul modern pentru ca hartile erau folosite mai demult in marsurile armatelor sau in navigatie. Astazi acest termen are mai multe semnificatii. Pe langa hartile geografice care deja existau cu timpul au mai aparut si hartile geologice care studiaza genul de roci a unei arii dintr-un tinut anume. De putin timp au aparut si harti rutiere pentru ca lumea s-a modernizat si calatoreste mult. Ei bine aceste harti rutiere pot fi puse pe cel mai modern sistem de harti numit si GPS. Si GPS-ul nu este cel mai modern sistem de navigatie.

 • Batranele harti din hartie au fost inlocuite de mult de catre hartile online cele din urma fiind mult mai utile precum si mai accesibile. Unul din aspectele care au dus la aceasta trecere este faptul ca pe o harta online este mult mai usor sa va orientati in timp ce pe o harta normala orientarea este mai dificila. De exemplu la hartile clasice aparea mereu problema in care cei care o foloseau nu stiau unde se afla si astfel aveau nevoie de zeci de minute pentru a se localiza pe harta.

 • Google Maps este o aplicatie de cartografiere gratuita care poata fi accesata din browser. Ce face Google Maps?
  Dupa cum ziceam mai sus, Google Maps este o aplicatie de cartografiere insa, in termeni mai exacti spus, cu ajutorul acestei aplicatii puteti vedea drumurile de pe tot globul precum si informatii in legatura cu traficul. De exemplu daca un drum a fost inchis circulatiei sau se afla in reparatie atunci veti primi aceasta informatie si astfel vor putea stabili o ruta ocolitoare.

 • Hartile sunt pentru un navigator GPS precum aerul pentru oameni. Acestea sunt strict necesare pentru a va putea orienta cu ajutorul satelitilor gps-ului. Totusi trebuie sa incepem cu inceputul, iar pana la harti trebuie sa explicam exact termenul de GPS.

  Ce este un sistem de navigatie GPS?

  Abrevierea de GPS vine de la termenul Global Positioning System, iar dupa o traducere acesta inseamna Sistem de Pozitionare Globala. Mai pe intelesul tuturor, GPS-ul este un gadget care va ajuta sa va orientati atunci cand calatoriti undeva unde nu ati mai fost si nu stiti rutele. Sau mai exact, este o harta digitala mai performanta decat hartile clasice.

 • Hartile online devin pe zi ce trece tot mai populare si astfel simtim nevoie de a avea mereu la noi o astfel de harta. Acest tip de harti sunt disponibile si pentru telefonul mobil fapt care va scuteste de cumpararea unui device separat tip gps.

  Cum pot instala sistemul de navigare pe telefon?

 • Hartile asa cum le stim noi astazi nu difera foarte mult de modul in care aratau in momentul in care abia se stia de existenta lor. Printre marile griji si curiozitati ale omenirii la inceputurile ei amintim si de cunoastere. Cunoastere nu in sensul cunostintelor cognitive ci cunoastere a teritoriului, descoperirea noilor teritorii, pamanturi neexplorate si asa mai departe.

 • Atunci cand vine vorba de o calatorie un dispozitiv GPS este mereu un adevarat ajutor. Utilitatea acestuia nu va fi vazuta atunci cand mergeti 30 de km pana la tara la bunici deoarece nu veti avea nevoie de el stiind drumul acela ca pe propriile buzunare. Un system de navigatie GPS este de mare ajutor abia atunci cand mergeti pe o ruta noua in destinatii mai indepartate.

  Ce face un GPS auto?

 • Iti mai amintesti cand ai intins ultima data o harta clasica pe bordul masinii tale in incercarea de a iesi din impas? Daca poti raspunde afirmativ atunci inseamna ca nu ai facut cunostinta cu sistemele GPS care nu doar ca-ti indica directia corecta atunci cand gresesti, dar iti ofera o drumetie de neuitat, relaxanta si fara grija ca la urmatoarea intersectie o vei lua pe un drum gresit.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate