Harti online si alegerea unui sistem navigatie GPS

GPS-ul, o tehnologie care ajuta sa nu va mai rataci niciodata, indiferent in ce tara va aflati. Fie ca aveti un sistem de navigatie instalat la bordul propriei masini sau detineti un GPS portabil, in orase mari precum Bucuresti, Iasi sau Timisoara nu vor mai reprezenta niciodata un secret pentru dumneavoastra, nici macar atunci cand mergeti pe jos, presupunand ca detineti un smartphone si, evident, conexiune la internet. Totul multumita tehnologiei GPS, prin intermediul careia clasicele harti au capatat forma unor harti digitale GPS ce au urmatoarele avantaje: sunt mai usor de citit, mult mai detaliate, la indemana oricui, mai exacte, si nu se pot detereriora, doar ca hartile, datorita modificarii infrastructure necesita actualizarea hartilor, care la unele sisteme de navigatie se pot descarca gratis de pe internet, altele contra cost.

Spre exemplu, sistemul de navigare GPS auto se foloseste de un ecran LCD pentru a afisa harti si directii. Cele mai bune modele dispun de touchscreen, pe care il puteti folosi pentru a dicta comenzile. Veti fi indrumat mai apoi ìturn-by-turni, cum ar spune americanul, astfel incat sa ajungeti in timp util la destinatie si, desigur, fara un consum exagerat de combustibil.

Dimensiunea ecranelor variaza si, deci, contribuie in mod direct la modificarea pretului. Ca principal avantaj, insa, primim harti GPS vizibile inclusiv si de pe bancheta din spate. Tot cu privire la ecran, acordati o atentie sporita display-urilor cu contrast ridicat, care nu vor ceda atat de repede in fata razelor puternice ale soarelui.

In cazul unui bord generos, sistemul de navigare poate fi inclus in acesta, mai exact in plansa de bord pentru a nu cade prada hotilor de de bunuri. O alegere si mai frecventa ar fi unitatea portabila GPS, care se ataseaza la tabloul de bord sau direct pe parbriz. Astfel, trebuie sa va asigurati doar ca hartile GPS sa fie in campul vizual in timp ce conduceti. Cu alte cuvinte, o mana pe volan si cealalta, dreapta, evident, pe touchscreen sau butoane, dupa caz. Pentru a nu fi distras de operatiunile aferente, verificati din timp meniul de navigare si optiunile sale. Functiile cele mai frecvent utilizate nu ar trebuie sa fie la mai mult de doua atingeri distanta.

Si in cele din urma, atunci cand plecati la drum, asigurati-va totodata ca ati instalat cele mai recente harti, accesibile pe Internet, de altfel, pentru a nu intampina dificultati in a ajunge la destinatia dorita in timpul dorit.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Atunci cand vine vorba de o calatorie un dispozitiv GPS este mereu un adevarat ajutor. Utilitatea acestuia nu va fi vazuta atunci cand mergeti 30 de km pana la tara la bunici deoarece nu veti avea nevoie de el stiind drumul acela ca pe propriile buzunare. Un system de navigatie GPS este de mare ajutor abia atunci cand mergeti pe o ruta noua in destinatii mai indepartate.

  Ce face un GPS auto?

 • Dispozitivele GPS sunt foarte populare datorita faptului ca sunt foarte versatile si, altfel spus, pot fi folosite pentru mai multe lucruri in aceste zile. Oamenii le iau in excursii pentru a putea ajunge la destinatie multumita acelor harti GPS ce pot fi descarcate direct pe internet. Pe zi ce trece acestea sunt fabricate in dimensiuni din ce in ce mai mici, tocmai de aceea multi utilizatori ajung sa se intrebe care este cel mai bun GPS portabil. Strict din acest punct de vedere, TomTom este unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme de navigatie GPS.

 • Hartile online devin pe zi ce trece tot mai populare si astfel simtim nevoie de a avea mereu la noi o astfel de harta. Acest tip de harti sunt disponibile si pentru telefonul mobil fapt care va scuteste de cumpararea unui device separat tip gps.

  Cum pot instala sistemul de navigare pe telefon?

 • Una dintre cele mai mari schimbari sau imbunatatiri, aduse masinilor in ultimii ani este adaugarea sistemelor de navigatie GPS. Ele te pot ajuta sa nu te ratacesti, permitandu-le oamenilor sa te gaseasca atunci cand esti ranit sau intampini probleme de orice natura. Daca acest lucru suna interesant si esti dispus sa arunci vechile harti in locul hartilor digitale cu sisteme de navigatie GPS, atunci vei gasi in cele ce urmeaza cateva ponturi cu privire la alegerea GPS-ului potrivit pentru masina ta.

 • Sistemul de navigatie Garmin a fost dezvoltat de una dintre cele mai importante companii din industria GPS. Compania omonima se afla in acest business de mai multi ani, asigurandu-se in tot acest timp ca autoturismele sau barcile noastre sa aiba dispozitive capabile sa citeasca harta/harti GPS indiferent de locul in care ne aflam. In plus de cele amintite mai sus, sportivii isi pot urmari traseele efectuate prin intermediul unor astfel de harti, care ii ajuta in mod direct sa isi imbunateasca performantele. Vorbim, desigur, despre dispozitive create de catre aceeasi companie Garmin.

 • Hartile sunt pentru un navigator GPS precum aerul pentru oameni. Acestea sunt strict necesare pentru a va putea orienta cu ajutorul satelitilor gps-ului. Totusi trebuie sa incepem cu inceputul, iar pana la harti trebuie sa explicam exact termenul de GPS.

  Ce este un sistem de navigatie GPS?

  Abrevierea de GPS vine de la termenul Global Positioning System, iar dupa o traducere acesta inseamna Sistem de Pozitionare Globala. Mai pe intelesul tuturor, GPS-ul este un gadget care va ajuta sa va orientati atunci cand calatoriti undeva unde nu ati mai fost si nu stiti rutele. Sau mai exact, este o harta digitala mai performanta decat hartile clasice.

 • GPS Serioux model SmartTour ST 5500 cu android un sistem de navigatie pe gusturile celor pretentiosi. Mai exact vom vorbi despre sistemul de navigatie Serioux SmartTour ST5500 care vine dotat cu un sistem de operare Android, mai exact versiunea 4,1.
  Pana la partea de software trebuie sa va prezentam mai intai partea tehnica a acestui gadget Serioux SmartTour ST 5500. Astfel incepem cu displayul care este unul de 5 inch si care are o rezolutie de 800 x 480.

 • Sistemele de navigatie auto GPS au purtat mari succese in ultima decada. Folosind un astfel de sistem, cu ani in urma disponibil numai pentru armata americana, putem ajunge in locatia dorita cu o precizie de doar cativa metri. Preturile sunt in scadere si caracteristicile care au fost disponibile pe modelele scumpe devin pur si simplu caracteristici standard pentru cele mai ieftine. In plus de asta, o simpla conexiune la Internet ne poate garanta posibilitatea descarcarii a sute harti chiar si gratis pentru sistemele de navigatie GPS, disponibile 24/7.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate