GPS-ul, o tehnologie care ajuta sa nu va mai rataci niciodata, indiferent in ce tara va aflati. Fie ca aveti un sistem de navigatie instalat la bordul propriei masini sau detineti un GPS portabil, in orase mari precum Bucuresti, Iasi sau Timisoara nu vor mai reprezenta niciodata un secret pentru dumneavoastra, nici macar atunci cand mergeti pe jos, presupunand ca detineti un smartphone si, evident, conexiune la internet. Totul multumita tehnologiei GPS, prin intermediul careia clasicele harti au capatat forma unor harti digitale GPS ce au urmatoarele avantaje: sunt mai usor de citit, mult mai detaliate, la indemana oricui, mai exacte, si nu se pot detereriora, doar ca hartile, datorita modificarii infrastructure necesita actualizarea hartilor, care la unele sisteme de navigatie se pot descarca gratis de pe internet, altele contra cost.
Spre exemplu, sistemul de navigare GPS auto se foloseste de un ecran LCD pentru a afisa harti si directii. Cele mai bune modele dispun de touchscreen, pe care il puteti folosi pentru a dicta comenzile. Veti fi indrumat mai apoi ìturn-by-turni, cum ar spune americanul, astfel incat sa ajungeti in timp util la destinatie si, desigur, fara un consum exagerat de combustibil.
Dimensiunea ecranelor variaza si, deci, contribuie in mod direct la modificarea pretului. Ca principal avantaj, insa, primim harti GPS vizibile inclusiv si de pe bancheta din spate. Tot cu privire la ecran, acordati o atentie sporita display-urilor cu contrast ridicat, care nu vor ceda atat de repede in fata razelor puternice ale soarelui.
In cazul unui bord generos, sistemul de navigare poate fi inclus in acesta, mai exact in plansa de bord pentru a nu cade prada hotilor de de bunuri. O alegere si mai frecventa ar fi unitatea portabila GPS, care se ataseaza la tabloul de bord sau direct pe parbriz. Astfel, trebuie sa va asigurati doar ca hartile GPS sa fie in campul vizual in timp ce conduceti. Cu alte cuvinte, o mana pe volan si cealalta, dreapta, evident, pe touchscreen sau butoane, dupa caz. Pentru a nu fi distras de operatiunile aferente, verificati din timp meniul de navigare si optiunile sale. Functiile cele mai frecvent utilizate nu ar trebuie sa fie la mai mult de doua atingeri distanta.
Si in cele din urma, atunci cand plecati la drum, asigurati-va totodata ca ati instalat cele mai recente harti, accesibile pe Internet, de altfel, pentru a nu intampina dificultati in a ajunge la destinatia dorita in timpul dorit.