Afla totul despre aplicatia Google Earth

Google Earth este un program care, dupa cum spune si numele, este detinut de celebra companie Google. Trebuie sa stiti insa ca pana in anul 2005 a fost detinut de compania Keyhole insa aceasta a fost cumparata de catre cei de la Google.

Ce face Google Earth?

Google Earth este un program care afiseaza imagini din satelit de pe suprafata pamantului. Practic cu acest program puteti vedea orase sau alte asezari si constructii de oriunde pe glob.

Google Earth este un program gratuit insa daca doriti mai multe caracteristici suplimentare atunci puteti cumpara cu 400$ versiunea Pro a programului. Daca detineti o companie atunci puteti cumpara versiunea Enterprise care ofera o serie de avantaje pe care nu le intalniti la celelalte versiuni a programului.

O caracteristica foarte importanta dar si utila in acelasi timp este cea care va permite sa cautati orice va intereseaza. Cu ajutorul acestui program puteti cauta cafenele, banci, restaurante, benzinarii, cluburi, parcuri si multe alte locatii care va intereseaza. De asemenea vi se ofera informatii preluate de pe site-uri de specialitate, precum wikipedia, despre locatiile respective. Daca plecati in alta tara acest program va ofera informatii legate si de granitele existente.

In ceea ce priveste orientarea Google Earth va ofera posibilitatea de a afisa drumuri pentru a va traseul dinainte de a pleca in vacanta. O functie foarte interesanta este Street View. Aceasta va permite sa vizitati virtual multe din orasele lumii si va ofera imagini 3D a cladirilor din acest oras. Din pacate programul nu detine imagini din Romania insa speram ca acesta isi va actualiza imaginile cat mai curand.

Cu acest program nu puteti explora doar pamantul ci si bolta cereasca precum si adancurile oceanelor. Astfel Google Earth devine un program preferat de iubitorii de astronomie.

De asemenea acest program nu este disponibil doar pentru calculator ba din contra acesta poate fi descarcat din App Store pe iPhone si iPod Touch.

Google Earth este un program numai bun daca sunteti interesati de curiozitatile geografiei si de asemenea este perfect pentru cei care isi doresc sa exploreze lumea insa nu isi permit financiar programul celor de la Google devenind astfel un mod de a explora virtual lumea intregul glob si nu numai. Pe langa planeta noastra mai puteti explora si misterioasa planeta Marte, acesta fiind un motiv in plus pentru a incerca programul celor de la Google.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Cu siguranta ai utilizat sau daca nu macar ai auzit de Google Earth - un serviciu oferit de Google ce afiseaza imagini din satelit cu suprafata Pamantului la diverse rezolutii in functie de preferintele utilizatorului. Acestia au posibilitatea de a vizualiza orase, cladiri si orice alte constructii de pe intreg globul. Stiti probabil de serviciul Google Maps, insa acestea 2 sunt diferite - Earth este o aplicatie care se descarca pe masina utilizatorului in timp ce Maps este un serviciu bazat pe browser. In acest moment Google Earth este disponibil in 3 versiuni pentru useri:

 • Google Maps este o aplicatie de cartografiere gratuita care poata fi accesata din browser. Ce face Google Maps?
  Dupa cum ziceam mai sus, Google Maps este o aplicatie de cartografiere insa, in termeni mai exacti spus, cu ajutorul acestei aplicatii puteti vedea drumurile de pe tot globul precum si informatii in legatura cu traficul. De exemplu daca un drum a fost inchis circulatiei sau se afla in reparatie atunci veti primi aceasta informatie si astfel vor putea stabili o ruta ocolitoare.

 • Odata cu trecerea timpului hartile au evoluat cat mai mult posibil. Inca de la inceputurile sale hartile aveau rolul pe care il au si astazi, mai exact de a ajuta oamenii sa se orienteze insa pe langa acesta, hartile mai aveau si rolul de a delimita spatiile de vanatoare precum si cele agricole.

  Ca sa va faceti o perspectiva asupra evolutiei hartilor ganditi-va la faptul ca de la vechile harti din hartie am ajuns astazi la hartile 3D.

  Ce sunt de fapt hartile 3D?

 • Serviciile de harti online sunt foarte utile atunci cand dorim sa gasim directii spre un loc anume sau atunci cand cautam un obiectiv dintr-o localitate specificata. Unul dintre cele mai mari servicii de acest gen il reprezinta Google Maps, un serviciu oferit gratis de compania Google. In acest articol vom oferi cateva detalii despre cum se poate folosi un serviciu de harti online, insa in special serviciul oferit de Google prin aplicatia Google Maps.

 • Google Maps reprezinta o aplicatie oferita de cei de la Google si se bazeaza pe un serviciu de cartografiere ce poate fi accesat la adresa maps.google.com. Aceasta aplicatie web poate fi accesata de oricine, fiind necesara doar o conexiune la internet si un calculator, sau, pentru a fi in trend, un telefon, fiind disponibile aplicatii pentru utilizarea Google Maps pe telefon.

 • De acum cu google maps se poate controla online in timp real starea vremii mult mai simplu, pentru acest lucru terebuie sa acesati pagina maps.google.com, si setati pe harta din coltul drept al hartii meteo.
  In acest mod se pot verifica conditiile meteo ale oricarui oras, stat, tara din lume din orice parte a lumii te afli, binenteles totul este posibil daca dispuneti de o conexiune de internet.
  Asa ca, daca ai in program de a pleca in vacanta Italia, Franta, Spania, etc aceasta harta meteo in timp real oferita de google maps poate fi chiar foarte utila.

 • Harta cu imaginie satelitara interactiva a lumii oferita de google maps. Pe aceasta harta se pot localiza imagini satelitare cu orase, strazi si autostrazi, trasee si imagini turistice, intinerarii webcam cu imagini in timp real din toata lumea, foto din toate orasele turistice din lume google earth.
  Afla cu harta lumii online pozitia pe harta a celor sapte continete ale lumii, si anume:
  America de Nord, America de Sud, Europa, Africa, Asia, Australia si Antartica.

 • Harta rutiera si harti 3D tridimensional de la Google Earth cu imagini din satelit detaliate, care iti permite a inclina si a roti imaginea cladirilor, strazi, autostrazi, terenuri si multe altele.
  Harta rutiera intractiva oferita de googlemaps si prezentata de harti.technorati.ro mai ofera imagini din mapale din satelit cu posibilitatea de localizare toate strazile rutiere si autostrazi din lume, posibilitate de calculare cu aproximatie distante dintre satate sau orase ale lumii.

  Pentru a putea vizualiza harta lumii in 3D (tridimensional) este nevoie sa descarcati Plug-inul Google Eart

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate