Nasa World Wind: Harta geografica a lumii online

Pentru multi, Google Eearth (sau Encarta) sunt aplicatiile de baza de vizualizare a hartii geografice a lumii. Pe parte de optiuni disponibile online, Google Maps face, la randu-i, o treaba mai mult decat multumitoare, fiind aplicatia care sta la baza celor mai multe sisteme de orientare.

Cel putin pe parte de studiu (in prima faza), suprematia Google in materie de harti online e pe cale sa se schimbe. De ce? Pentru ca NASA a relansat de curand un proiect mai vechi, anume Nasa World Wind, aplicatie menita sa inlocuiasca NASA World Wind Java, care la randu-i, a luat in 2009 premiul pentru cel mai bun software de orientarie spatiala/geografica.

Ce este World Wind? Este o aplicatie open-source dezvoltata majoritar de Agentia Spatiala Nord Americana, in colaborare cu o serie de specialisti in platforme open-source. Este o harta generala a lumii, cu mentiunea ca ofera aplicatii mult mai complexe decat o face Google Maps. De exemplu, ofera imagini detaliate a fenomenelor atmosferice de pe suprafata Terrei, insa de asemenea, ofera si o imagine in detaliu a tututor locurilor locuite si nelocuite. Mai mult, spre deosebire de Google Maps, mai toate obiectivele importante sunt in format 3D, lucru imbucurator de altfel, intrucat utilizatorii au posibilitatea sa isi faca o imagine exacta in minte a locatiilor vizualizate.

Pentru dezvoltarea acestei platforme/aplicatii s-au folosit datele furnizate de diferiti sateliti ai NASA, indeosebi cele furnizate de SRTM (un diferit folosit pentru misiuni de topografie), ASTER (satelit capabil sa faca o harta termala, dar si sa faca fotografii la o rezolutie extrem de mare).
Cat de exacte sunt informatiile disponibile pe harta oferita de World Wind? Ei bine, tinand cont ca aplicatia/platforma a fost lansata in luna iulie a anului 2012, se poate spune ca NASA WW este cea mai actualizata harta online a lumii si ca informatiile oferite sunt, cel mai probabil, in proportie de 99% inca exacte.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Harta cu imaginie satelitara interactiva a lumii oferita de google maps. Pe aceasta harta se pot localiza imagini satelitare cu orase, strazi si autostrazi, trasee si imagini turistice, intinerarii webcam cu imagini in timp real din toata lumea, foto din toate orasele turistice din lume google earth.
  Afla cu harta lumii online pozitia pe harta a celor sapte continete ale lumii, si anume:
  America de Nord, America de Sud, Europa, Africa, Asia, Australia si Antartica.

 • Serviciile de harti online sunt foarte utile atunci cand dorim sa gasim directii spre un loc anume sau atunci cand cautam un obiectiv dintr-o localitate specificata. Unul dintre cele mai mari servicii de acest gen il reprezinta Google Maps, un serviciu oferit gratis de compania Google. In acest articol vom oferi cateva detalii despre cum se poate folosi un serviciu de harti online, insa in special serviciul oferit de Google prin aplicatia Google Maps.

 • Google Maps reprezinta o aplicatie oferita de cei de la Google si se bazeaza pe un serviciu de cartografiere ce poate fi accesat la adresa maps.google.com. Aceasta aplicatie web poate fi accesata de oricine, fiind necesara doar o conexiune la internet si un calculator, sau, pentru a fi in trend, un telefon, fiind disponibile aplicatii pentru utilizarea Google Maps pe telefon.

 • Cu siguranta ai utilizat sau daca nu macar ai auzit de Google Earth - un serviciu oferit de Google ce afiseaza imagini din satelit cu suprafata Pamantului la diverse rezolutii in functie de preferintele utilizatorului. Acestia au posibilitatea de a vizualiza orase, cladiri si orice alte constructii de pe intreg globul. Stiti probabil de serviciul Google Maps, insa acestea 2 sunt diferite - Earth este o aplicatie care se descarca pe masina utilizatorului in timp ce Maps este un serviciu bazat pe browser. In acest moment Google Earth este disponibil in 3 versiuni pentru useri:

 • Google Maps este o aplicatie de cartografiere gratuita care poata fi accesata din browser. Ce face Google Maps?
  Dupa cum ziceam mai sus, Google Maps este o aplicatie de cartografiere insa, in termeni mai exacti spus, cu ajutorul acestei aplicatii puteti vedea drumurile de pe tot globul precum si informatii in legatura cu traficul. De exemplu daca un drum a fost inchis circulatiei sau se afla in reparatie atunci veti primi aceasta informatie si astfel vor putea stabili o ruta ocolitoare.

 • Harta rutiera si harti 3D tridimensional de la Google Earth cu imagini din satelit detaliate, care iti permite a inclina si a roti imaginea cladirilor, strazi, autostrazi, terenuri si multe altele.
  Harta rutiera intractiva oferita de googlemaps si prezentata de harti.technorati.ro mai ofera imagini din mapale din satelit cu posibilitatea de localizare toate strazile rutiere si autostrazi din lume, posibilitate de calculare cu aproximatie distante dintre satate sau orase ale lumii.

  Pentru a putea vizualiza harta lumii in 3D (tridimensional) este nevoie sa descarcati Plug-inul Google Eart

 • Odata cu trecerea timpului hartile au evoluat cat mai mult posibil. Inca de la inceputurile sale hartile aveau rolul pe care il au si astazi, mai exact de a ajuta oamenii sa se orienteze insa pe langa acesta, hartile mai aveau si rolul de a delimita spatiile de vanatoare precum si cele agricole.

  Ca sa va faceti o perspectiva asupra evolutiei hartilor ganditi-va la faptul ca de la vechile harti din hartie am ajuns astazi la hartile 3D.

  Ce sunt de fapt hartile 3D?

 • Serviciul de harti interactive online oferit de Google Maps este incredibil. Este foarte intuitiv, bine conceput, interactiv si, nu in cele din urma, capabilitatile de cautare sunt cu adevarat uimitoare. Desi mai intalnim cateva obstacole pe parcurs, site-ul in sine este unul extrem de util atunci sunteti in cautarea unei adrese, indiferent de locul unde v-ati afla.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate