Harta cu Litoralul mediteranean Spania

Litoralul mediteranean din Spania si cateva dintre cele mai renumite atractii turistice ale Spaniei.

Litoralul mediteranean care este desfasurat intre granita cu Franta in nord si stramtoarea Gilbratar in sud, cuprinzand patru mari "costa" si anume: Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanca si Costa del Sol inclunzand un lung sir de statiuni balneo - maritime cum ar fi statiunea Torremolinos, Marbella, Estepona, Fuengirola, Tossa del Mar, etc.., dar avand si unele orase istorice cum ar fi Barcelona, Valencia, Alicante, Cadiz etc.., la aceste orase istorice se mai pot adauga si Insulele Baleare cu statiuni pe fiecare petec de uscat cum sunt Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentara, etc..
Cea mai importanta statiune de pe litoralul atlantic este San Sebastian fiind o statiune balneo - maritima.

Obiective turistice din Spania:

Castilia si Andaluzia
- Castilia cuprinde zona Madrid cu Palatul Regal, Muzeul Prado care este unul dintre cele mai bogate din lume, in apropiere se afla manastirea Escorial fiind o necropola a regilor Spaniei, Guadalajara, Toledo avand Catedrala, Casa - muzeu El Greco, Serogovia, Avila....

- Andaluzia cuprinde Granada cu faimosul Palat Alhambra numit si Castelul Rosu, avand elemente maure, Sevilla cu Catedrala din secolul XV, cu mormantul lui Cristofor Columb, Casa lui Pilat, Cordoba este renumita pentru "pielea din Cordoba", Cadiz care se afla pe tarmul mediteranean.

- Catalonia are ca punct central Barcelona care imbina edificii vechi cum sunt fortareata Montjuic, Catedrala, mai multe palate, si cele proiectate de arhitectul Antonio Gaudi - Catedrala Sagrada Familia, Palatul Gùell, Casa Milà, in apropiere aflandu-se manastirea La Maroneta cu o statueta din lemn reprezentand-o pe Fecioara Maria.

- Alte atractii turistice din Spania sun: Santiago de Composela fiind unul din cele mai importante locuri de pelerinaj crestine, orasele Salamanca avand monumente si una din universitatile cele mai vechi din lume fondata in 1215, Insulele Canare care se afla in largul tarmului atlantic african, insule vulcanice cu peisaje spectaculoase si excelente plaje cu posibilitatea de a practica sporturi nautice, Gran Canaria este cea mai cunoscuta statiune din Las Palmas, Tenerife, Lanzarote, Gomera, Hierro.

Harta Atractii turistice Spania

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Harta politica Spania cu capitala la Madrid, statele invecinate Spaniei, si regiuni din Spania, o harta politica detaliata prin care va puteti face o idee de cum este impartita spania pe regiuni, pozitia geografica a oraselor, cu care state sunt invecinati, si de ce ape este inconjurata.

  Harta politica Spania

  Afla pe harta politica Spania cum sunt pozitionate cele 17 comunitati ale spaniei, si anume:

 • Rivierele sunt sectoare de litoral amenajate pentru turism, cea mai importanta fiind Riviera Italiana, constand intr-un lant de statiuni balneo - maritime: San Remo, Diano Marina, Alassio, Nervi, Portofino, Santa Margherita Ligure, etc..., apoi rivierele napolitana situate in Golful Napoli: Amalfi, Sorrento, insulele Ischia si Capri, veneziana: Lido di Venezia, Riccione, Rimini, sarda aflandu-se in insula Sardinia, palermitana aflandu-se in zona orasului Palermo.

 • Daca va ganditi la o vacanta si va uitati pe o harta veti observa ca: Ibitza, Tenerife, Barcelona sau Madrid au ceva in comun: sunt in Spania. Harta acestei tari este foarte bogata in destinatii turistice de neratat si cu siguranta, te-ai gandit nu de putine ori sa le descoperi indeaproape. Este foarte greu sa alegi o destinatie turistica din Spania, in conditiile in care fiecare are capacitatea de a-ti oferi extrem de multe lucruri.

 • Harta interactiva geografica si rutiera a orasuli turistic Barcelona din Spania, harti vazute din satelit ce ofera posibilitatea de cautare si localizare trasee rutiere si strazi din Barcelona, pozitionarea sau localizarea pe harta a strazilor si autostrazilor, cat si obiective turistice importante din Barcelona. Harta Barcelonei va poate ajuta sa gasiti imediat traseul dorit si sa calculati cu usurinta distantele dintre orase invecinate Barcelonei. Afla cu harta lumii online pozitia pe harta a Barcelonei in S
 • Harta interactiva geografica si rutiera a spaniei cu capitala la Madrid ofera cautare, pozitionare si localizarea strazilor si autostrazilor din Spania, orase, zone turism si de vacanta din Spania. harta cu harti interactive a Lumii, Afla pe harta in ce punct cardinal se afla Spania pe glob, informatii cu harta spaniei oferita de googlemaps prin http://harti.technorati.ro
  Harta Spania

 • Harta cu hoteluri din Spania, posibilitati de rezeravre online, cazare pentru orice hotel din orice oras sau statiune in Spania in functie de buget, posibilitati de a compara preturile de cazare intre hoteluri,
  Harta cu hoteluri din Spania este sugestiva butonul de rezervare va ofera o harta detaliata cat si o galerie cu imagini cu cele mai populare orease din Spania, putand alege exact locul unde doriti rezervare hotel pentru vacanta in Spania beneficiind de promotii sau oferte speciale,

 • Harta, harti interactive online, din Madrid, harta rutiera cu strazi si autostrazi din Madrid Spania, localizare pe harta cu imagini din satelit, trasee sau destinatii turistice din Madrid, harti interactive preluate din googlemap oferite de catre harti.technorati.ro. Afla cu harta interctiva online pozitia orasului Madrid in Spania si unde se gaseste Madridul in Europa.

  [gmap zoom=11 |center=40.422905827972
 • Statiunea Mamaia reprezinta cea mai importanta si cea mai renumita statiune de pe litoralul din Romania. Statiunea Mamaia este situata pe harta statiunilor turistice de lux de pe litoral, amplast in nordul litoralului romanesc, fiind o pozitie destul de privilegiata, avantajand-o foarte mult pozitia.
  Constanta, dupa cum se poate vedea si pe harta statiunii Mamaia, este orasul alipit de aceasta statiune, fiind una dintre cele mai alese destinatii ale turistilor datorita plajelor frumoase, a orasului Constanta, a portului dar si a hotelurilor care sunt printre cele mai luxoase din Romania.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate