Harta turism a unui mic oras din povesti, Postdam din Germania

Prin intermediul acestui articol va invitam sa descoperiti cateva dintre cele mai interesante atractii turistice din frumosul orasel Postdam. Ca in orice calatorie fie de afaceri, fie in scop turistic este indicat sa aveti la indemana pe tot parcursul calatoriei o harta. In cazul in care doriti sa faceti aceasta calatorie cu masina cu siguranta veti avea nevoie de un gps, daca veti alege calatoria cu avionul orice tip de harta interactiva este bine sa nu lipseasca din bagajul dumneavoastra.

Postdam este capitala regiunii Brandenburg din Germania, fiind un oras situat in nord-estul Germaniei, la o distanta de aproximativ 20 km de Berlin. Orasul este atestat documentar inca din anul 993 d. Hr. iar incepand din 1990, atat palatele conducatorilor regatului Prusiei cat si parcurile din oras au fost inscrise in patrimoniul international UNESCO.

Cea mai veche gradina a orasului Postdam este Lustgarten, o gradina care merita vazuta daca ajungeti prin Postdam, de asemenea o alta gradina foarte interesanta poarta denumirea Freundschaftsinsel (Insula Prieteniei) este o impresionanta gradina plutitoare care atrage privirile turistilor care trec prin zona.
Din Piata Veche a orasului se pot observa cupola bisericii Sfantul Nicolae, Obeliscul pe care sunt inscriptionate numele celor mai renumiti arhitecti care si-au pus amprenta asupra orasului, vechea primarie denumita Altes Rathaus construita sub imaginea unui palat italian, dar si Poarta Fortunei construita in 1701 sub forma unui arc de triumf, poarta ce comemoreaza transformarea in regat a Prusiei.
Pentru a parcurge orasul acesta plin de istorie si arhitectura veti avea nevoie cu siguranta de o harta a orasului Potsdam, cel mai indicat ar fi o harta online accesata de pe telefon sau tableta. Acest oras gazduieste una dintre cele mai importante lucrari ale arhitectului Karl Friedrich Schinkel si anume biserica luterana Nikolaikirche. In stilul sau arhitectonic se pot observa influente ale arhitecturilor unora dintre cele mai importante biserici din Roma, Paris si Londra.

Alte biserici care merita vizitate sunt Biserica Franceza care este cea mai veche din oras ramasa intacta, Bassinplatz, biserica romano catolica Sfantul Petru si Pavel care a fost construita in jurul anului 1870 si are o clopotnita impunatoare de 64 de metri in interiorul careia se afla 3 clopote imense dar si altele.
De asemenea pentru nu a rata unul din impunatoarele palate persane, precum: Palatul de Marmura sau Palatul Cecilienhof, contruite pentru regii regatului va sugeram sa folositi o harta interactiva online pentru a nu rata vreuna din minunatiile orasului Postdam din Germania.

Translate

Comenteaza acest post pe harta facebook

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Dresda un oras ce ar trebui inclus in lista oricarui turist in Germania, ii putem spune si un must have in lista cu orase europene vizitate datorita culturii muzicale, istoriei dar si naturii. Dresda este al patrulea oras al Germaniei ca dimensiune si in mod oarecum surprinzator este acoperit de spatii verzi in proportie de peste 60%.

  • Dresda orasul muzicii, inventiei, arhitecturii si al naturii situat pe malurile renumitului rau Elba, la 205 km de Berlin, este al patrulea oras al Germaniei acoperit in proportie de 60% de paduri si spatii verzi dintre care fac parte 4 rezervatii naturale, 12 zone de conservare a peisajului si 110 elemente naturale protejate, pentru a putea vizita toate aceste importante zone verzi dar si urmatoarele 10 importante obiective turistice ce le vom prezenta aveti nevoie de un gps sau orice tip de harta in

  • In cazul in care intentionati sa va aventurati intr-o excursie prin Europa, in scopul vizitarii mai multor orase interesante din mai multe tari este bine sa aveti la dumneavoastra orice tip de harta interactiva, gps sau harta online pe care sa o accesati de pe telefonul mobil sau tableta, deoarece niciodata nu puteti sti cand doriti sa vizitati un anume oras si nu stiti incotro sa o luati. Chiar daca nu aveti in plan o astfel de excursie, orasul Varsovia trebuie sa fie pe lista oraselor vizitate macar o data in viata.

  • Una din atractiile principale ale Italiei este orasul Ravenna, un oras ce a dobandit inca din antichitate elemente istorice prezente actualmente doar in manualele de istorie. Mozaicurile bizantine dar si cele crestine ce au fost prezente inca din primii ani de existenta al acestui oras. Incepand cu anul 400 cand puterea Romei nu mai reprezenta o forta mondiala, orasul Ravenna a preluat rolul de capitala al imperiului Roman.

    Datorita prezentei portului si a legaturii cu restul lumii acesta era o zona strategica ce putea ajuta la o noua dezvoltare al imperiului roman.

  • Orice calatorie inspre vestul Europei va determina multi dintre romani sa tranverseze Ungaria. Cum nici un calator nu pleaca de acasa fara o harta sau un gps in masina, in cazul unei calatorii mai lejere ar fi bine sa aveti la voi si o harta o orasului Budapesta, undeva va recomand sa popositi cel putin cateva ore pentru a arunca o privire asupra celor mai importante obiective turistice ale capitalei Ungariei, Budapesta.

  • Va doriti sa plecati intr-o vacanta deoarece stresul si rutina zilnica au ajuns la limitele puterilor voastre, insa nu stiti ce oras sa alegeti ca locatie turistica? Atunci nu mai stati pe ganduri si alegeti Roma, capitala Italiei care este un oras cu o arhitectura, istorie, frumusete si locuri numai pentru plimbari incredibile pe care nu o sa le uitati niciodata.

  • Titlul acestui articol sugereaza un lucru foarte cunoscut pentru soferi si, mai mult decat atat, se mai poate afirma ca o harta online este necesara oricarui individ care se afla atat in propria tara cat si in alta straina. La prima vedere singurul avantaj al unei harti online este reprezentat de acuratetea datelor oferite, insa daca analizezi acest aspect mai in profunzime iti vei da seama si de existenta altor beneficii pe care pana acum le-ai trecut cu vederea.

  • Harta geografica si rutiera satelitara, harti localizari pozitii strazi si autostrazi din Germania, harta Interactiva satelitara cu orase si zone importante din Germania. Stabilire pe harta intinerarii obiective turistice sau cautare unui oras unde a-ti gasit o cazare ieftina in Germania.

Harti Recente in Blog