De ce este utila o harta online?

Traim intr-o perioada in care majoritatea persoanelor au acces la internet. Asta lasand la o parte faptul ca poate la fel de multi au acces la internet prin intermediul unui telefon performant. Orice informatie necesara poate fi gasita acum cu doar cateva clickuri si o conexiune la internet, iar cum acest lucru este la indemana oricui putem afirma ca orice tool online poate ajunge la milioane de oameni.

Este si cazul unei harti online, foarte utila insa atat in mod offline, cat si pe un GPS sau telefon. Este incomod sa apelezi la harti de 2 metri, greu de transportat, pentru a gasi un obiectiv turistic atunci cand sunteti in vacanta sau pentru a gasi ruta spre o destinatie europeana. Acest lucru poate fi foarte simplu rezolvat prin utilizarea unei harti online – 2 clickuri si ai gasit deja un traseu spre locul dorit, cu indicatii si timpul necesar parcurgerii acelei distante.

Sa presupunem ca sunteti in cautarea unui obiectiv dintr-un oras turistic sau cautati un restaurant la care sa mancati. Prin intermediul unei harti offline va dura ceva timp pana vei putea gasi ceea ce doresti. In schimb, utilizand o harta online, totul va deveni incredibil de simplu - este suficient sa selectati zona orasului pe harta online, ce tip de obiectiv doriti sa gasiti, si toate rezultatele gasite se vor afisa pe harta. Mai mult decat atat, daca stiti deja numele locului unde urmeaza sa ajungeti, este de ajuns sa scrieti acest nume si imediat veti avea conturat traseul necesar pentru a va deplasa acolo.

Iar daca aceste facilitati nu va par inca suficiente, cu doar un click pe locatia unde doriti sa ajungeti veti putea afla detalii suplimentare despre obiectivul respectiv. Practic, prin intermediul unei harti online puteti ajunge in mod virtual acolo unde va doriti in orice clipa. Acestea sunt doar cateva beneficii pe care ni le ofera o harta online, suficiente insa pentru a ne putea descurca in orice situatie, in orice loc, intr-un timp foarte scurt si cu un minim efort din partea noastra.

Iata asadar de ce este utila o harta online!

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

  • Suntem pusi de multe ori in fata unor situatii care isi gasesc rezolvarea in mediul online - cand avem nevoie de un raspuns la o intrebare, cand cautam o reteta, cand vrem sa vedem o recenzie a unui film sau cautam o melodie. Internetul a devenit unul dintre cei mai de nadejde prieteni ai nostri iar acest lucru nu mai reprezinta o noutate.

  • Serviciile de harti online sunt foarte utile atunci cand dorim sa gasim directii spre un loc anume sau atunci cand cautam un obiectiv dintr-o localitate specificata. Unul dintre cele mai mari servicii de acest gen il reprezinta Google Maps, un serviciu oferit gratis de compania Google. In acest articol vom oferi cateva detalii despre cum se poate folosi un serviciu de harti online, insa in special serviciul oferit de Google prin aplicatia Google Maps.

  • In Romania este mai putin cunoscut potentialul unei harti online, iar majoritatea oamenilor continua sa foloseasca metodele clasice de a cumpara sau a vinde ceva, ori de a-si face publicitate, insa daca analizezi avantajele pe care harta online ti le ofera vei ramane surprins intr-o oarecare masura.

  • Afla importanta unei harti online atunci cand vizitezi o capitala europeana importanta, iar pentru ca este un oras extrem de popular si vizitat de turisti am ales Parisul ca element principal.

  • Titlul acestui articol sugereaza un lucru foarte cunoscut pentru soferi si, mai mult decat atat, se mai poate afirma ca o harta online este necesara oricarui individ care se afla atat in propria tara cat si in alta straina. La prima vedere singurul avantaj al unei harti online este reprezentat de acuratetea datelor oferite, insa daca analizezi acest aspect mai in profunzime iti vei da seama si de existenta altor beneficii pe care pana acum le-ai trecut cu vederea.

  • Google Maps reprezinta o aplicatie oferita de cei de la Google si se bazeaza pe un serviciu de cartografiere ce poate fi accesat la adresa maps.google.com. Aceasta aplicatie web poate fi accesata de oricine, fiind necesara doar o conexiune la internet si un calculator, sau, pentru a fi in trend, un telefon, fiind disponibile aplicatii pentru utilizarea Google Maps pe telefon.

  • Cea mai buna metoda de a calatori este sa ai cu tine in permanenta o harta, dar nu orice fel de harta ci una actualizata care ofera informatii relevante despre zona in care te afli. Cu alte cuvinte, atunci cand vizitezi un oras strain iti trebuie numele strazile, indicatii in legatura cu hotelurile existente, pensiunile, cafenelele, restaurantele si multe alte astfel de locuri.

  • Atunci cand vine vorba de o calatorie un dispozitiv GPS este mereu un adevarat ajutor. Utilitatea acestuia nu va fi vazuta atunci cand mergeti 30 de km pana la tara la bunici deoarece nu veti avea nevoie de el stiind drumul acela ca pe propriile buzunare. Un system de navigatie GPS este de mare ajutor abia atunci cand mergeti pe o ruta noua in destinatii mai indepartate.

    Ce face un GPS auto?

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate