Harta cu cele mai importante obiective turistice din Budapesta

Orice calatorie inspre vestul Europei va determina multi dintre romani sa tranverseze Ungaria. Cum nici un calator nu pleaca de acasa fara o harta sau un gps in masina, in cazul unei calatorii mai lejere ar fi bine sa aveti la voi si o harta o orasului Budapesta, undeva va recomand sa popositi cel putin cateva ore pentru a arunca o privire asupra celor mai importante obiective turistice ale capitalei Ungariei, Budapesta.

Palatul Regal este un obiectiv ce nu trebuie sa-l ratati daca intentionati sa vizitati Budapesta, ideal ar fi sa aveti pe aproape si un ghid care sa va poata destainui toata istoria pe care o are in spate acest palat. Prima atestare istorica a palatului este in secolul al III-lea el suferind numeroase modificari in timp dupa invazia popoarelor migratoare sau a otomanilor. Ultima reconstructie, cea de dupa al 2-lea razboi mondial a scos la iveala insemnele gotice si renascentiste evidente in peretii cladirii.

Un alt obiectiv impresionant din capitala Ungariei, de care putina lume stie este Labirintul de sub Castelul Buda. Acesta este considerat ca apartinand uneia dintre celel 7 minuni ale lumii subterane. Intregul labirint acopera o suprafata de cativa km si este alcatuit din camere si tuneluri foarte mari. In aceste catacombe sapate si de apele subterane a avut loc si prima expozitie a sculpturilor de ceara, in anul 1980.

Pentru pasionatii de natura, Budapesta nu este pe lista celor mai verzi orase, insa aici puteti vizita Muzeul de Fluturi Ujpest, in care veti putea vedea o mare varietate de fluturi de toate marimile si culorile. Muzeul a fost deschis in 2003, moment in care Juhasz Gyorgy si-a expus propria colectie. Cladirea Parlamentului ungar este o constructie de pe malul Dunarii pe care daca aveti ocazia sa o vedeti noaptea cu siguranta va va lasa fara cuvinte pret de cateva secunde.
Dunarea este exploatata la maxim de unguri astfel in Budapesta veti putea sa va bucurati de la croaziere pe Dunare, pana la cine romantice pe diferite tipuri de vase de croaziera.

De asemenea puteti descoperi si cateva insule, cea mai atractiva fiind insula Margareta un loc placut pentru relaxare. Cu siguranta o calatorie prin Budapesta poate fi intregita daca aveti la indemana o harta a orasului, un gps sau o harta interactiva avand ocazia sa vizitati mai multe cladiri pline de istorie si construite in diferite stiluri arhitectonice, iar o privire panoramica cu telescaunul cu siguranta nu va trebui ratata.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Harta politica Ungaria este prezentata in imaginea atasata si exemplifica pozitionarea acestei tari pe harta Europei. Pe aceasta harta se poate observa ca Ungaria nu are nici un fel de iesire la mare si este situata pe bazinul Dunarii in Europa Centrala. Se mai poate vedea pe harta politica Ungaria si cele mai importante orase, precum si unde este amplasata capitala Budapesta. Daca doriti mai multe detalii despre turism, cautati si alte harti, cum ar fi cele mai importante: harta turistica a Ungariei, harta autostrazi din ungaria, harta ungaria detaliata online.

 • In cazul in care intentionati sa va aventurati intr-o excursie prin Europa, in scopul vizitarii mai multor orase interesante din mai multe tari este bine sa aveti la dumneavoastra orice tip de harta interactiva, gps sau harta online pe care sa o accesati de pe telefonul mobil sau tableta, deoarece niciodata nu puteti sti cand doriti sa vizitati un anume oras si nu stiti incotro sa o luati. Chiar daca nu aveti in plan o astfel de excursie, orasul Varsovia trebuie sa fie pe lista oraselor vizitate macar o data in viata.

 • Imagine satelitara tip gps Harta Ungaria imagine interactiva cu strazile si orasele din Budapesta Hungaria.
  Harta interactiva si rutiera din ungaria, posibilitati de cautare trasee dupa strazi, localitate, stabilire traseu, calculare distant. Harti interactive cu strazi din ungaria. Posibilitate de cautatre o adresa pe harta din Ungaria, stabilire intinerarii. Harta rutiera detaliata din Ungaria.

 • Dresda un oras ce ar trebui inclus in lista oricarui turist in Germania, ii putem spune si un must have in lista cu orase europene vizitate datorita culturii muzicale, istoriei dar si naturii. Dresda este al patrulea oras al Germaniei ca dimensiune si in mod oarecum surprinzator este acoperit de spatii verzi in proportie de peste 60%.

 • Dresda orasul muzicii, inventiei, arhitecturii si al naturii situat pe malurile renumitului rau Elba, la 205 km de Berlin, este al patrulea oras al Germaniei acoperit in proportie de 60% de paduri si spatii verzi dintre care fac parte 4 rezervatii naturale, 12 zone de conservare a peisajului si 110 elemente naturale protejate, pentru a putea vizita toate aceste importante zone verzi dar si urmatoarele 10 importante obiective turistice ce le vom prezenta aveti nevoie de un gps sau orice tip de harta in

 • Prin intermediul acestui articol va invitam sa descoperiti cateva dintre cele mai interesante atractii turistice din frumosul orasel Postdam. Ca in orice calatorie fie de afaceri, fie in scop turistic este indicat sa aveti la indemana pe tot parcursul calatoriei o harta. In cazul in care doriti sa faceti aceasta calatorie cu masina cu siguranta veti avea nevoie de un gps, daca veti alege calatoria cu avionul orice tip de harta interactiva este bine sa nu lipseasca din bagajul dumneavoastra.

 • Va doriti sa plecati intr-o vacanta deoarece stresul si rutina zilnica au ajuns la limitele puterilor voastre, insa nu stiti ce oras sa alegeti ca locatie turistica? Atunci nu mai stati pe ganduri si alegeti Roma, capitala Italiei care este un oras cu o arhitectura, istorie, frumusete si locuri numai pentru plimbari incredibile pe care nu o sa le uitati niciodata.

 • Google Maps este o aplicatie de cartografiere gratuita care poata fi accesata din browser. Ce face Google Maps?
  Dupa cum ziceam mai sus, Google Maps este o aplicatie de cartografiere insa, in termeni mai exacti spus, cu ajutorul acestei aplicatii puteti vedea drumurile de pe tot globul precum si informatii in legatura cu traficul. De exemplu daca un drum a fost inchis circulatiei sau se afla in reparatie atunci veti primi aceasta informatie si astfel vor putea stabili o ruta ocolitoare.

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate