Harta cu obiective ce trebuie vizitate in Dresda, Germania

Dresda orasul muzicii, inventiei, arhitecturii si al naturii situat pe malurile renumitului rau Elba, la 205 km de Berlin, este al patrulea oras al Germaniei acoperit in proportie de 60% de paduri si spatii verzi dintre care fac parte 4 rezervatii naturale, 12 zone de conservare a peisajului si 110 elemente naturale protejate, pentru a putea vizita toate aceste importante zone verzi dar si urmatoarele 10 importante obiective turistice ce le vom prezenta aveti nevoie de un gps sau orice tip de harta interactiva.

Traditia muzicala defineste orasul Dresda, aici are loc anual un festival de muzica ce aduce milioane de turisti in contact cum operele unora dintre cei mai cunoscuti artisti Strauss, Wagner sau Weber. Acest oras este cunoscut si pentru inventatorii sai, oameni ce au adus lumii: aparatul de fotografiat SLR, celebrul tub de pasta de dinti regasit in orice casa, apa de gura, berea germana de tip Plsener, prima cale ferata contruita pe o distanta lunga sau primult portelan european mai bine cunoscut sub numele de portelanul de Meissen.

O calatorie in Dresda va va imbogati gustul pentru cladirile saxone, desigur asistati de o harta interactiva online sau o harta a orasului Dresda utilizata de pe telefonul mobil, pentru a nu putea rata nici unul din cele mai importante 10 obiective turistice din Dresda. Theaterplatz este o cladire impunatoare denumita si Casa operei Semper a fost construita in 1871 – 1878, este cunoscuta si ca fiind cea mai impunatoare cladiri de opera ale secolului 19. Zwinger este un complex de cladiri in stil baroc, care a gazduit cu timpul nenumarate expozitii de opere de arta. Pavilionul cladirii Zwinger gazduieste cea mai vasta colectie de obiecte din portelan din intreaga lume.

Residenzschloss sau palatul regal din Dresda a fost ridicat pe ruinele unui vechi castel medieval, are o fatada neorenascentista, cel mai vechi turn al palatului masurand 100 de metri. Hofkirche este o biserica catolica construita in secolul 18 ce are un interior luxos si un turn de 83 de metri. Interiorul adaposteste o cripta in care se spune ca se afla adapostita inima lui Augustus cel Puternic dar si o orga creata special pentru aceasta biserica de Gottfried Silbermann.

Bruhlsche Terrasse, cel de-al cincilea obiectiv pe care trebuie sa-l vizitati folosindu-va de orice tip de harta de preferat o harta interactiva sau o harta online pentru a va usura cautarile prin orasul Dresda, a fost initial o gradina privata a unui renumit ministru german, azi aceasta fiind deschisa oricarui vizitator si ofera panorame uimitoare catre diferite cladiri de pe malul Elbei, dar si catre cele mai vechi vapoare functionale din lume.

Harti.technorati.ro pe Facebook

Informatii turism si Harti online

 • Dresda un oras ce ar trebui inclus in lista oricarui turist in Germania, ii putem spune si un must have in lista cu orase europene vizitate datorita culturii muzicale, istoriei dar si naturii. Dresda este al patrulea oras al Germaniei ca dimensiune si in mod oarecum surprinzator este acoperit de spatii verzi in proportie de peste 60%.

 • Prin intermediul acestui articol va invitam sa descoperiti cateva dintre cele mai interesante atractii turistice din frumosul orasel Postdam. Ca in orice calatorie fie de afaceri, fie in scop turistic este indicat sa aveti la indemana pe tot parcursul calatoriei o harta. In cazul in care doriti sa faceti aceasta calatorie cu masina cu siguranta veti avea nevoie de un gps, daca veti alege calatoria cu avionul orice tip de harta interactiva este bine sa nu lipseasca din bagajul dumneavoastra.

 • In cazul in care intentionati sa va aventurati intr-o excursie prin Europa, in scopul vizitarii mai multor orase interesante din mai multe tari este bine sa aveti la dumneavoastra orice tip de harta interactiva, gps sau harta online pe care sa o accesati de pe telefonul mobil sau tableta, deoarece niciodata nu puteti sti cand doriti sa vizitati un anume oras si nu stiti incotro sa o luati. Chiar daca nu aveti in plan o astfel de excursie, orasul Varsovia trebuie sa fie pe lista oraselor vizitate macar o data in viata.

 • Orice calatorie inspre vestul Europei va determina multi dintre romani sa tranverseze Ungaria. Cum nici un calator nu pleaca de acasa fara o harta sau un gps in masina, in cazul unei calatorii mai lejere ar fi bine sa aveti la voi si o harta o orasului Budapesta, undeva va recomand sa popositi cel putin cateva ore pentru a arunca o privire asupra celor mai importante obiective turistice ale capitalei Ungariei, Budapesta.

 • Harta interactiva online cu imagini si trasee rutiere din satelit pentru orasul Deva din Romania ofera harta strazilor si oraselor invecinate din Deva.
 • Aradul este un oras vechi de pe raul Mures din 1131. Incinta cetatii sale datand din secolul al XVI-lea fiind reconstruita intre 1698 - 1701 de printul Eugeniu de Savoia, adapostand un complex de cladiri baroce din secolul al XVIII-lea. Cel mai impresionant edificiu al Aradului este Palatul Culturii, azi fiind Muzeul Judetean, cu 300 incaperi care combina o diversitate de stiluri arhitectonice.
 • Una din atractiile principale ale Italiei este orasul Ravenna, un oras ce a dobandit inca din antichitate elemente istorice prezente actualmente doar in manualele de istorie. Mozaicurile bizantine dar si cele crestine ce au fost prezente inca din primii ani de existenta al acestui oras. Incepand cu anul 400 cand puterea Romei nu mai reprezenta o forta mondiala, orasul Ravenna a preluat rolul de capitala al imperiului Roman.

  Datorita prezentei portului si a legaturii cu restul lumii acesta era o zona strategica ce putea ajuta la o noua dezvoltare al imperiului roman.

 • Germania nu inseamna doar bere si Zidul Berlinului (desi ambele ar trebui sa fie experimentate intr-o vacanta in aceasta tara). De la colectii de arta unice, castele de basm si peisaje de poveste, Germania iti ofera o paleta neingradita de lucruri si locuri cu adevarat impresionante.
  Iata ce destinatii de vacanta trebuie vizitate in Germania intr-un sejur de vara:

  Padurea Neagra

Harti Recente in Blog

Comenteaza acest post pe harta facebook

Translate